Problemy s pamatou kvoli AD?

Príspevok v téme: Problemy s pamatou kvoli AD?
flower4839

Ahojte, mam 19 rokov a taky problem...pred 2 rokmi som prekonala hlboku depresiu...v case ked som este nemala problemy, nemala som ani problem s pamatou a vedela som si zapamatat hocijake veci...teraz uzivam 2 roky AD Alventa a mam problemy si zapamatat lahke ucivo...jednoducho si precitam vetu , chapem jej, ale ked si na nu chcem znova spomenut, nejak vydolovat z pamate, citim iba velke prazdno...iba nejake utrzky, v ktorych sa mi vela veci neprepaja.. Nejde mi to hlbsie do pamate....dostavam velmi casto ' okna'....Myslite, ze to moze byt sposobene Ad, alebo skor diagnozou? Dakujem...

jajaa

ak by nebola psychiatria a psychiatrické lieky a psychoterapia, už tu pravdepodobne nie som ja a ani veľa ďaľších ľudí...človek, ktorý také stavy nezažil, nevie o čom hovorím...súhlasím s tým, že AD sa predpisujú voveľkom už každú chvíľu aj ľuďom, ktorí by ich nemuseli brať, ale väčšina ľudí, ktorí prídu v súčastnosti k lekárovi hľadá čo najrýchlejšie riešenie...ale existujú napr. depresívne stavy rôznej hĺbky, psychotické dekompenzácie a pod. a to sa nedá s niečím ,,ľahším" porovnať. ja len, aby sa nezabudlo aj na druhú stranu mince...

RNG

Nuz tam je prave ta spinavost, ze sa vyvijaju stale chemicke skodlive lieky s navykovostou, aby si farmacia zabezpecila odbyt svojich patentovanych chemikalii aj ked existuju prirodne latky , ktore su neskodne, ale na ktorych farmacia nevie zarobit.

Shayleen

A ľudia čo v detstve či v mladosti niečo zažili a toho dôsledkom sú depresie Tak tie terapie u psychológa nie veľmi pomôže

Shayleen

Marika lenže zakladateľka nesmie AD z jedného dňa na druhý vysadiť AD ale postupne čo môže aj mesiace trvať.

RNG

Ze chemicke patentovane AD posobia aj skodlivo na mozog, o tom nie je ziadna pochybnost.
Takze ked ich naozaj potrebujes, zamen ich aspon za prirodne AD, vo forme potravinovych doplnkov, co su neskodne a nenavykove. A;venta ma ucinok SSRI a SNRI, ale to iste ma aj napr extrakt z lubovnika.st John's wort, kde narazova davka 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu ma ucinok vyse 8 hodin, nie je navykova, tj da sa brat len v case potreby Naviac ma ucinok aj na hladinu dopaminu a GABA v mozgu, tieto oba su ukludnujuce. Z doplnkov odporucam na to najma vyrobok firmy Paradise Herbs, pod menom St John's wort, ktory tieto obe zlozky obsahuje a narazova davka z neho su 3 kapsule, len raz za den,aj to len podla potreby.
Na posilnenie funkcie mozgu posobia dobre lecitin, rozne antioxidanty( anto a proantokyanidy, vinpocetine Huperzine A, gingko atd), vitamin D-3 a K-2, tiez karotenoidy, najma astaxanthin, omega 3 oleje ako EPA a DHA atd.

LMarika

Shayleen - ale jasne, ze aj v AT napchavaju ludi s AD, vsade ich napchavaju a spomedzi vsetkych krajin sveta v tomto jednoznacne vedie USA. No pre zakladatelku temy by bolo najlepsie, ak by AD vysadila (urcite sa jej pamat aspon trochu zlepsi) a aspon sa pokusila nejako rozumne si s psychiatrom vydiskutovat veci a povedat, ze ten problem, ktory mala pred dvoma rokmi, teraz uz nema, ze uz je stastna, ze uz ju nic netrapi a ze by chcela skusit, ci to pojde aj bez liekov a ak nie, tak aspon znizit davku (pokus o metodu malych krokov, ktorym by mohlo byt najskor znizenie davky a potom uplne vysadenie lieku...). Flower 4839 napisala toho o sebe dost malo, nenapisala pricinu tej depky a na druhej strane zase vela z toho, co som pisala ja, bolo myslene skor vseobecne, nakolko pricinou vacsiny nejakych takychto problemov u mladych ludi byva to, ze sa neznesu s rodicmi, pripadne nestastna laska... Myslim si, ze cim skor sa clovek postavi na vlastne nohy (odchod od rodicov a samostatne byvanie, hoci aj v podnajme, ci uz rakuskom, slovenskom, inom...), tym lepsie prenho, lebo minimalne moze byt na seba hrdy, ze zvladol nieco, co jeho rovesnici este nedokazali, lebo sa zivi sam a nemusi vyciciavat rodicov, cim mu aj stupne sebavedomie, lebo Slovaci su celkove dost nesebavedomy narod, co je skoda. Namiesto navstev psychiatra a brania liekov by som skor zvolila navstevy psychologa vylucne len za ucelom rozhovorov, rozpravania o problemoch, a tak dalej... ALE BEZ LIEKOV!!! Mnohokrat samotny rozhovor a pocit, ze sa clovek ma komu vyrozpravat a zdoverit sa so svojim problemom pomoze viac ako nejake celozivotne napchavanie sa antidepresivami, z ktoreho sa neskor vyvinu dalsie problemy ako napriklad narast hmotnosti a z toho vyplyvajuce depky z tucnoty, ale aj strata pamate (ako u koho)... Co je skoda. Obzvlast u tak velmi mladeho cloveka.

Shayleen

A ty si myslíš že ich tu v AT nenapchavaju s AD? A keď ona by sem prišla tak by sa tej AD ani ne zbavila možno by sa jej to aj zhoršilo. Nemyslím si strata pamäti súvisí s AD môže ale nemusí. Môj manžel berie tiež AD ale s pamäťou problémy nemá mám niekoľko klientov ktorý tiež berú AD a problémy s pamäťou nemajú. To s tými depkami musí sama zbaviť ona vie prečo ich má či čo zažila tak to ona sama musí vyjsť a nie z každých depresii sa človek dostane von.
Píšeš že 500 eu nájomné pozri nemusí byť ja platím že a 3 izbový byt 200 eura takže až také drahé to nieje. Keď sa ma ami človek hľadá tak si aj nájde. A ušetriť sa da tiež som 15 r tu a naučila som sa šetriť kto vie správne s peniazmi zaobchádzať tak to zvládne že aby to cnosti kupovať netreba.

Flower - neviem aké AD to berieš ale môžeš si skúsiť dať ginkgo bilobu tá by ti mala pomôcť s tou pamäťou. Keď máš dobrého lekára tak mu to povedz. Dôležité sú aj hodiny u psychológa musíš zo seba dať von to čo ťa trápi o všetkom sa dá rozprávať a na všetko je riešenie. Mám partnera s depresiami a keď chceš môžem ti ďalej poradiť