Veríte v karmu? V niečo karmické? Čo je to vlastne karma?

Prezyvka055

Karma je vyplod cloveka ktory sa asi pocas svojho zivota velmi nudil alebo na nom bola pachana krivda a nevedel to poriesit tak si vymyslel aspon taku blbost aby sa tym dusevne uspokojil.

kafe

nie, neverím. Život ti riadia tvoje názory, lebo si presvedčený o ich pravdivosti. To, čomu veríš, tvorí tvoju realitu. Preto hinduizmus, islam i kresťanstvo stále kvitnú, sú to živé viery, lebo vo všetky tie "pravdy", čo hlásajú, ľudia veria.
Ak si presvedčený, že život je boj, je ťažký a pod. - dostane sa ti adekvátnych skúseností, na potvrdenie tvojho presvedčenia. Ono si to častokrát človek ani neuvedomuje, na čo všetko pritakáva a s čím všetkým sa stotožňuje/súhlasí - pri počúvaní rádia, sledovaní telky, rozhovore s priateľmi a potom má aj taký život aký má. Tiež, tí čo mjú pevnú vieru - politici, podvodníci, boháči.. - darí sa im, alebo aj nie, lebo si veria/začali pochybovať. A neistí, ustráchaní, hocako charakterní a morálny ľudia majú prd, lebo to tak asi Boh chcel :D tak to je asi dobre.

V hrubých rysoch sa dá povedať, že život stojí na nejakom dualizme - tma svetlo, zima teplo, dobro zlo, radosť smútok.. z ktorého si máme a môžme vyberať - a každý čin (myšlienka, slovo) podľa toho z čoho vychádza, ktorý pól si človek vyberá, spôsobuje akokeby vlnenie, ktoré sa k nám opäť vracia. Len v ľuďoch sú strašne zakorenené určité klišé predstavy o dobre (a dobrých ľuďoch) a o zle. Pričom niekedy, je to presne naopak. Ten dobráčik, čo celý život pomáhal kde sa len dalo a všetci mu ubližovali, bol len zakomplexovaný človek, čo si nevedel vážiť samého seba a adekvátne tomu boli aj reakcie okolia na jeho skutočné vnútro. Aj keď skutky mal iné, ak vychádzali z toho, že si nevážil samého seba, ani okolie si ho nevážilo. Dobráčik síce neubližoval druhým, ale sebe určite.

Či tu žijem raz, alebo niekoľkokrát je mi srdečne jedno, aj tak si to nepamätám a nemôžem z toho čerpať. Chcem vyťažiť maximum z TOHOTO jedného života.

Kýčera

Áno,nechce sa mi to rozpisovať,vygoogli si Svetlanu na "Môj Osud" a v "Veštiareň Moneo" pracuje archetypologička SOMEZEDA,kt. sa vyzná.

bodybuilding

podľa mňa je to výmysel. Len si myslia že keď sa im niečo zlé v živote stane tak je to niečo ako trest od karmy za minulé činy.