Smola vo vzťahoch s mužmi

creature

Ak ti vztahy nevychadzaju zacni problem riesit tym ze sa pozries na seba. Zacni vzdy najprv od seba. Ludia tam vonku su rozmaniti, s kym sa das ty dokopy a s kym vo vztahu zotrvas urcujes ty. Ok chapem ak sa das dokopy s niekym kto ti je spociatku sympaticky a potom sa z neho vykluje idiot. To je smola. Ale ak po pol roku zistis ze ten vztah je len pretvarka a ty napriek tomu ten vztah natahujes dalej, dalsie roky, cize v tej pretvarke zotrvavas, tak potom je to tvoja chyba. Potom si poloz otazku preco v tom ostavas ? Lebo nechces byt sama ? Alebo preco. Vela ludi zotrvava v nafigu vztahoch len tak zo zvyku alebo dufaju ze ono sa to nejako samo vyriesi alebo preto lebo sa boja byt sami. To len na priklad. Ale koho je to chyba ? Ich.
A potom je este moznost ze tych muzov posudzujes prehnane prisne. Alebo niektore ich vlastnosti posudzujes prehnane prisne lebo si na ne konkretne alergicka. Mozno tie tvoje nalepky ako manipulativni, lenivy by im ina zena nedala. Mozno to v skutocnosti ani nebolo manipulativne spravanie. Ja netvrdim nic pretoze teba ani tych tvojich frajerov nepoznam, len ta nabadam k tomu aby si sa na vec pozrela aj z inych uhlov a aby si nad tym pouvazovala aj inak. To ze ti kamarati potvrdili tvoje domnienky o frajeroch moze sice znamenat ze sa nemylis ale mozno aj nie. Vies ak sa niekomu vo vztahoch s ludmi casto opakuje urcity vzorec, potom treba hladat pricinu aj u toho cloveka.

De

Ja si myslim, ze do toho vyberu vstupuje este jeden faktor okrem rozumu: podvedome chovanie na zaklade chemie.

Mam na mysli to, ze zena na nevedomej, nerozumovej urovni vyhodnocuje ci daneho muza chce, ci ju pritahuje, alebo nie. Je to proste filter prirody ktoreho cielom je spojit ludi na zaklade vhodnosti ich genov, kvoli uspesnemu potomstvu. Z tohto pohladu teda rozum pri vybere partnera nehraje ziadnu ulohu. Rozum pride na rad az neskor, ak si clovek zacne uvedomovat ako sa vlastne ten druhy chova, aky je v roznych situaciach.

A je asi rozdiel KEDY sa ten vztah zacina a od toho sa moze odvijat tvoje rozcarovanie nad tym, ak to nevyslo.

Ak vztah zacne instantne, teda chemia okamzite povie ANO aj ked toho cloveka vobec nepoznas a ty po kratkej dobe pristupis na romantiku a intimitu s malo poznanym clovekom, tak s rizikom rozcarovania asi treba vzdy pocitat. A to preto ze toho cloveka nepoznas a az po nejakej dobe sa ukaze ci je vhodny, prakticky na vztah z pohladu ludskej stranky a nie iba z pohladu "vhodnych genov" ktore sposobili chut na romantiku a intimitu.

Ak vztah nezacne instantne:

A)Chemia neexistuje, ale spoznavate sa ako kamosi

B)Chemia existuje hned, ale je mozne ju tlmit a nezacinat s romantikou az pokial poriadne nepoznam druheho

A) Chemia sice neexistuje, ale clovek ti je sympaticky a je ti s nim fajn. Spoznavas ho teda cisto ako kamosa. Ak ste kamosi blizki a dobri, cim dalej sa spoznavate, tym pevnejsi zaklad medzi vami vznika. A jedneho dna si zrazu uvedomite, ze vam to po ludskej stranke celkom dobre klape, ze si rozumiete, tak preco sa neposunut na vyssi level ? V tomto pripade by sa musela na scene objavit chemia, telesna blizkost. Inak sa ten vztah neposunie na vyssi level, bez telesnej blizkosti je to nemozne. Ostali by ste navzdy iba ako kamosi. Ale ak by sa ta telesna blizkost objavila, tak podla mna vznikne romanticky/intimny vztah, ktory ma velmi pevne zaklady, kedze tie zaklady vznikali uz davno predtym, este pred romantikou a telesnou blizkostou. Sanca na uspesny vztah so vsetkym co k tomu patri je v tomto pripade asi dost vysoka.

B)Chemia existuje hned, ale je mozne ju tlmit az pokial poriadne nepoznam druheho. Neviem ci je niekto v takej situacii schopny tlmit tu chemicku naklonnost ktora je naozaj silna. Ale pokial to niekto vie a zamera sa namiesto chemie na spoznavanie vnutra cloveka a nepovoli ziadnu romantiku/intimitu, tak toto moze byt tiez zaujimava cesta. Pretoze ak clovek vydrzi a po nejakej dobe spoznavania sa ukazu vnutorne kvality druheho a az vtedy povoli vztahu prejst aj do romantickej/intimnej roviny, tak toto asi tiez moze zarucit vysoku uspesnost vztahu. Ak sa porozumenie po ludskej stranke ale casom nepotvrdi, tak clovek tolko nie je zraneny, kedze chemia bola tlmena a vztah este neexistoval aj na romantickej/intimnej urovni.

Je to len moj osobny pohlad na to, ake rozne cesty by mohli existovat pri budovani vztahu. Realne skusenosti su samozrejme ovela narocnejsie, komplikovanejie a nevyspytatelnejsie.

soffiaD

chujovina na entú O TOM PRITAHOVANI SI LUDI..s tým priťahovaním si ľudi... toto so vzťahmi a mužmi je cista vec náhody a načasovania a proste... je to proste o otm že niekto má štastie a nájde si svoj pár s ktorým si zapasuje a niekto za celý život neprežije skutocnu lásku a nenajde si k sebe podobného

kaficko

neviem prečo to, čo mi tu napíšete nemalo padnúť na úrodnú pôdu, pokiaľ je to názor dobrý ja mám dôvod sa nad tým zamyslieť a niečo zmeniť

prečo som nechala plynúť tie vzťahy aby som sa neunáhlila pri tom vnímaní daného človeka, a nemám nesprávne subjektívne názory, nakoľko moji priatelia ked mali možnosť na mojich priateľov povedať názor, tak som si ho vypočula a v duchu sa vždy stotožnoval s ich názormi ( s menšími odychlkami)

a zároveň netvrdím, že tí daní partneri boli vo všetkom neschopní, že nemali ani jednu dobrú vlastnosť, hodnotu....

liecitel

Delete a creature dobre vedia o com pisu. Plne suhlasim s ich nazorom.Vzdy je to o vnimani situacie.Pritahujeme do svojho zivota ludi ktori nas odzrkadluju resp.poukazuju na nase slabe miesta na ktorych by sme mali popracovat.
Tam v jednom komentari ako si pisala ze nechapes co zle vyzarujes ze pritahujes takych...no presne to ,,zle,,je to co si o tych chlapoch myslis.Ak zacnes pracovat na sebe tak pochopis ze ,,zly,,clovek neexistuje.A ak pochopis samu seba a zacnes sa mat rada tak budes chapat aj ostatnych .To su zakonitosti ktore funguju na kazdeho cloveka.Tak ako aj ja som sa musel uplne zmenit-uvedomit sa,prehodnotit a zamyslat sa co je vlastne realita a preco do zivota pritahujem take situacie (samozrejme aj so zenami mal som podobne problemi ako opisujes ty s muzmi)...Teraz viem ze ,,zly ,,clovek neexistuje! Je to vyzsi level pochopit ale ked zacnes pracovat na sebe tak ti to bude davat zmysel..vela stastia

-anonym-

No kaficko po jednom prispevku skonstatovala, ze je vlastne zla, samoluba, sebecka... Myslim, ze tu si treba trocha napravit sebavedomie a mat sa trochu viac rada (aj s chybami).

creature

Aby sme sa chapali. Mne nejde o ta presvedcit ze si chybna ani si to nemyslim. Len ta nabadam aby si zacala riesit problem od seba lebo ludi okolo seba nezmenis, ty mozes zmenit iba vyber ludi s ktorymi sa budes stykat a ako ich budes posudzovat a kedze ten vyber a posudzovanie robis ty, tak musis zakonite zacat od seba.

Slobodna

Ja chápem, čo sa ti snaží creature vysvetliť a súhlasím s ním, len neviem creature, či to padne na úrodnú pôdu, obávam sa, že nie :)
A nesúhlasím s tým, že netreba sám seba pretvárať. Človek sa predsa nenarodí dokonalý, neustále sa mení a mal by sa zlepšovať, pracovať na sebe a mení sa aj pri partnerovi - buď k horšiemu ale malo by to byť k lepšiemu. Od každého človeka sa niečo naučíme, teda, iba ak si niekto nemyslí, že sa učiť nič nepotrebuje :)

creature

No dobre tak este inak skusim. Ak chces zmenu musis zacat od seba. Pretoze neexistuju iba takyto muzi akych opisujes. Takze minimalne musis zmenit vyber partnerov, alebo sa zamysliet napriklad nad dovodom preco si s nimi bola dalej aj ked si cca po pol roku zistila ze je to pretvarka.
Alebo sa zamysliet nad tym ci ich naozaj posudzujes objektivne.

kaficko

nikdy si nevyberám ludí podľa toho ako vyzerajú...ani či sú cool....zaujímajú ma ich hodnoty, ich srdce...ako sa správajú k blízkym, k svojim rodičom, priateľom....
mám pocit, že sa pretvarujú aby sa mi zapáčili, sledujem tých ludí detailne nie povrchne
boli to tri vzťahy vážne a zistila som po pol roku, že ide o čistú pretvrárku......a tie vzťahy trvali tri, štyri roky kým som zistila, že konajú vlastne sebecky, čakali za pomoc isté výhody nerobili to nezištne
vybrala som si ich preto, lebo každý z nich ma zaujal niečim iným...vždy to bola nejaká ochota pomôcť prejavili sa ako ľudskí...