Priberanie z anorexie

Príspevok v téme: Priberanie z anorexie
Nutella

Ahojte, mam anorexiu 3 roky (lepsie a horsie obdobia + zopar recidiv). Vyska 170 cm a najnizsia hmotnost 41,5 kg. Pred 2 tyzdnami som suhlasila s liecenim na ktore nastupujem o tyzden a vtedy som vazila 42,5 kg. Odvtedy som sa nejak uvolnila, jem velmi vela (denne priemerne 4000 kcal) som rada, viem ze si to moje telo pyta ale mam obrovsku depresiu, hnusi sa mi pozerat sa na seba, v zrkadle vidim obrovske stehniska a nafuknute brucho. Nechcem sa vazit lebo sa bojim ze by som mohla mat aj 50 kg. Myslite ze je to realne? Vobec sa mi nezda ze vyzeram choro, zda sa mi ze vyzeram uz jak na zdravej vahe. Mohla som za 2 tyzdne tak vela pribrat? Stale som hladna a nenavidim ako vyzeram. Vsetci mi hovoria ze som vobe nepribrala ale mne sa zda ze minimalne 5 kg. Bojim sa ze ked pojdem na liecenie bude mi hnusne zo seba lebo tam budem urcite najtlstejsia z anorekticiek. Prosim neodsudzujte moje mozno podla vas iracionalne obavy a skuste mi napisat nieco logicke co ma ukludni. Mohla som pribrat tak vela? Boze uplne sa neznasam, izolujem sa, vsetko pre mna predstavuje obrovsku namahu, som v depresii...

kajamito

Nutella, skus hlavne nepocitat kalorie. na tie blbe pocity si len musis zvyknut, casom sa Ti vnimanie pozmeni a prides na to, ze nie je tragedia kusok pribrat a ani sa nebudes citit nahovno, len treba vydrzat tie pocity a najst sposoby, ako si zamestnat hlavu. telo si teraz pyta vela, lebo si mu povolila a ono sa snazi nahrabat vsetko, co si doteraz odopierala. cim menej ho budes kontrolovat, tym skor budes zdrava.

lombardo1981

Práve takéto myšlienky (nepribrala som moc, nejem príliš veľa) ťa udržujú v pohotovosti. Je zložité sa nimi nezaoberať, ale potrebné. Pretože ti stále ukazujú to, čo by chcela tvoja chorá hlava.
Skús robiť niečo manuálne. Mne v takýchto prípadoch pomáhalo hranie logických hier. Mala by si si nájsť niečo, čo bude pomáhať tebe.

Nutella

Idem tam lebo toho mam uz dost a chcem byt zdrava a je to priorita. Tieto pocity su vsak nevydrzatelne a neda sa ich ignorovat