Ako ďalej vo vzťahu

Príspevok v téme: Ako ďalej vo vzťahu
Niko001

Ahojte,
mám 25 rokov a 7 mesiacov priateľku s ktorou si veľmi rozumieme. Trávime spolu takmer každú voľnú chvíľu, dosť často k nich chodievam a aj ona k nám.
Tento rok končíme obaja VŠ a zamýšľame sa nad prácou. Mne ponúkli výborný flek, ale 150 km od nášho bydliska. Uvažovali sme, že by sme skúsili spolu žiť, ale moji rodičia sú proti, vraj je to skoro.
Čo si myslíte o tom? Je to naozaj skoro? Máme sa radi, rozumieme si, vyhľadávame spoločnosť druhého, nechýbajú dotyky, objatia, hoci intímne sme ešte spolu nežili. Práve na toto narážali moji rodičia, že je to skoro a ak by sme žili spolu tak skôr či neskôr to príde.
Jej rodičia sú v pohode, podporujú nás v tom, dokonca ma berú ako člena rodiny, ale moji jej dávajú najavo, že je "len" moja priateľka.

miba

Najdite si obaja pracu,kludne spolu zite. Tvoja priatelka ma vysoku skolu. Za svojich rodicov nikto nemoze. Zda sa mi,ze tvoji rodicia hladaju vyhovorky. Keby mala rodicov alkoholikov,kriminalnikov. Ale toto?! Asi su dobri rodicia ze vzdelanie umoznili svojmu dietatu. Oni take moznosti mozno nemali,preto to dopriali aspon svojej dcere. Ty sa riad svojim rozumom a srdcom. Ak ta rodicia nebudu chciet stratit,zvyknu si. Oni sa skor boja ze otehotnie,bude svadba. Asi chcu aby si cestoval,pracoval,uzival si. Ze mas na vazny vztah este cas. Ale oni v tebe decko budu vidiet aj v 40tke. Z muza robia Muza jeho skutky,ciny,rozhodnutia. Ze vie zobrat svoj zivot do vlastnych ruk,postarat sa sam o seba,ci svoju partnerku,zenu

salon

Uhm...teraz citam,ze maju problem s jej rodicmi :-)
Ale to je jedno,ak tak sa mi to nepaci,ze su tvoji rodicia takito povrchni..

salon

Tvoji rodicia nemaju problem s tvojou priatelkou,ale sami so sebou. Pretoze sa hanbia za to,ze ich milovany syn by mal zit s podla nich nie dost vzdelanou zenou.
Ovlada ich pocit hanby a zlyhania,ze predsa ich VS vzdelany syn nemoze mat inu ako tiez VS vzdelanu zenu! Ach ako pri tom zabudaju na stastie svojho syna :-(

Tvojou ulohou je lubit a chranit vas vztah. Vazit si svoju priatelku za to aka je. Tvoji rodicia ak budu vidiet,ze sa mate radi a hlavne uvidia,ze si stastny,tak sa s tym casom zmieria...

[zruseny37]

Odsudzovať niekoho, pretože nemá výšku, je dosť plytké. Nemusí to o ničom svedčiť. Rob si po svojom, odíďte a skúste spolu žiť. Ak budete šťastní a spokojní, rodičia to časom pochopia a nájdu si k nej cestu.

Niko001

Áno, zatiaľ som žil u rodičov, nakoľko som študoval a to čo som si zarobil na brigádach mi určite nestačil nato, aby som sa uživil sám.
Obaja sme zato, aby sme to skúsili, ale rodičia mi robia scénky. Včera som sa ich spýtal na rovinu či majú problém len s tým, že chceme žiť spolu, alebo aj s mojou priateľkou a žiaľ, aj s ňou. Je to blbé, ale ani nie s ňou, ale s jej rodičmi, nakoľko nie sú VŠ vzdelaní a pod..
Neviem, ako ich "donútiť" k tomu, aby sa konečne začali k nej správať viac priateľsky a nielen akoby bola moja kamarátka, príp. spolužiačka.

[zruseny37]

Podľa mňa to vôbec nie je skoro. Je to tak akurát. Určite by som do toho išla a nevidím dôvod to odďaľovať. Raz aj tak odídete od rodičov, začnete fungovať samostatne a toto je ideálna príležitosť. Ak by malo spoločné bývanie narušiť vzťah, tak potom je jedno či teraz, alebo o pár rokov. Pozri, nie je to záväzok, zatiaľ je to len podnájom, takže aj keby to nevyšlo, nič sa nedeje a budete o skúsenosť múdrejší. Verím, že vás to len zblíži. Obaja ste dospelí, máte svoje hlavy, tak by to rozhodnutie malo byť vaše a nie rodičov.

kafe

Niko a čo si o tom myslíš TY? Na 25 rokov si necháš moc kecať do života. Máte ideálnu situáciu - končíte školu, aspoň jeden z vás má istú prácu.. prečo veci zbytočne komplikovať? To je lepšie mať vzťah na diaľku? To vám viac prospeje? Nejdete sa brať, ani zakladať rodinu, pre boha, kľudne choďte do toho a žite si, napredujte tak ako to vyhovuje VáM DVOM. Nie ste malé deti, ani 18-roční pubertiaci. Ste zrelí mladí ľudia, kľudne choďte do toho. A o svojom živote rozhodujte VY DVAJA.

salon

Pre mna je minimalne obdivuhodne uz len to,ze ste spolu este intimne nezili. Zarazajuce pre mna vsak je,ze ste este v tomto veku pod dozorom rodicov. Mozno je to preto,ze vas este zivia? V tom pripade si zacnite co najskor zarabat na seba,zblizte sa intimne,zacnite si to uzivat,ved sex je zdravy :-) a skuste teda spolu aj byvat. Nicoho a nikoho sa nebojte ak mate jeden druheho :-)