SPU Nitra

Mona23

Ahojte,

dcéra by chcela študovať tento odbor. Už dlhšiu dobu sa zaujíma o zdravé stravovanie, vitamíny, chce pomáhať ľuďom. No ale ako čítam túto diskusiu,tak sa SPU neoplatí? Nedá sa nájsť práca s týmto odborom? Potom fakt neviem,či vybrať inú školu. Ale ktorú? Alebo ísť rovno na medicínu, hoci by ona priamo lekárkou byť nechcela.

paja123456

Asi som si to prave rozmyslela :D studujem za kuchara.. skolu som si nevybrala, sla som tam z donutenia... zistila som ze ma bavia predmety potraviny, chemia .. ale nevedela som ako dalej az kym som nenasla tento fajn odbor ale uprimne, asi to nebude zrovna najvyuzitelnejsi pdbor akym sa da v zivote uplatnit.. intrakovy zivot ma fakt nebere ani chlastacky a pod. Proste len studium

vyzivarkalud

chemiu zvladnes, ak budes davat pozor na prednaskach a cvikach. mame tu ludi z obchodnej, ktori nikdy chemiu nemali a presli. ja som vychytala to najhorsie hned v prvom rocniku, co sa ucitelov tyka. myslim si, ze je to strata casu celu studium, takze si tu utekaj hned dat nejaky volitelny predmet jazyk, a potom bez vyuzit erasmus, nech z toho aspon nieco mas, vyzmykaj z tej skoly, co najviac, co ti da, pretoze po nej skoncis ako kolegyna Ing. pracujuca po brigadach alebo v obchodoch v nakupnych centrach. skus uz teraz rozmyslat, comu sa budes venovat, nieco zacni budovat, vyuzivaj proste moznosti vs studia, zahranicie, staze, vyjazdy, aby si neskocila len s papierom bez zmyslu... a na vyzive dost vyraduju, takze z povodnych 160 v prvom rocniku ostane 100 v druhom a to sa este skresa do tretieho, ak neodides rovno sama, pretoze predmety okolo vyzivy ani neleteli, vies si ich vyguglit na nete a aj predmet, co ma byt uz, ze "zaklady vyzivy" v druhom rocniku, je len vyziva zvierat, kde mas vypocty a ine kokosoviny, ktore su ti koniec koncom nanic. ak sa dostanes do tretieho rocnika a nebudes sa spoliehat len na skolu, zistis, ze vsetko z predmetu "vyziva ludi" uz vies, lebo ti to povie aj internet, nic odborne, iba zakladne z najzakladnejsieho. ak sa dotrapis do konca Bc. studia, gratulujem, to najhorsie a najnezazivnejsie mas za sebou a na 2. stupni ta uz cakaju veci, ktore sa k vyzive skutocne priblizia, teda ak sa nieco naozaj oplati, tak ak dotiahnes bakalara, rozhodne chod dalej, kde sa uz akoze nieco dozvies. ak budes zufala aj po Ing. studiu, tak mas este moznost ist na vyssi stupen a ucit nizsie rocniky ako doktorand s mini platom... ak nebudes mat nic lepsie vo vyhlade, mozes sa po tretom stupni stat aspon vysokoskolskym ucitelom, pripadne si mozes dat v druhom rocniku DPS, co je doplnujuce pedagogicke studium, vdaka ktoremu budes moct po 5 rokoch skoly ucit na strednych skolach predmety suvisiace s biologiou a chemiou. no ale necakaj, ze to bude vsetko med lizat. ak chces v zivote nieco dosiahnut, nespoliehaj sa len na skolu. nemusia ta skusajuci milovat a nemusia ti skusku dat, pokial im nebudes sympaticka... budes sa trapit mnozstvom nezazivnych povinnosti. ak ti ide iba o nejaku skolu, aby bolo, a mas rada studetsky zivot na intraku, stredy na diskotekach na Mostnej, chlast a party life, tak no problem, ocakavania sa naplnia. no tolko ja k tomu.

vyzivarkalud

ved vyzivu. prijimaci pohovor je pohovor v uvodzovkach. pride 200 ludi do prednaskovej miestnosti, povedia vam daky pokec, po jednom si vas volaju podla abecedy dole pri katedru, kde prides s tym, co treba, teda vysvedcenie a podobne veci, opisu si udaje a sadnes si na miesto alebo ides domov podla pokynov.