Dobrovolnicka prax / absolventska prax

Príspevok v téme: Dobrovolnicka prax / absolventska prax
lolinka

Ahojte, chcela by som sa opytat, ako to je po absolvovani strednej skoly...ci sa da hned ist na dobrovolnicku prax? samozrjeme po mesiaci od evidencie na urade...alebo musi absolvent najskôr absolvovat absolventsku prax? (o absolventsku nemam zaujiem kvôli tomu, ze nemozem "odist" ked chcem a na dobrovolnickej mozem zrusit cinnost kedykolvek)

Dakujem

Yuki

na absolventskej praxi robíš 4 hodiny denne, čiže si vieš popri tom ešte niečo nájsť a nepracuješ zadarmo, dostávaš príspevok vo výške životného minima myslím, neviem koľko to je presne.. okolo 130? viac?
aj z absolventskej sa dá odísť, proste je to lepšie ako sedieť doma zadarmo na zadku, a keď si nájdeš niečo lepšie tak zmeníš pôsobenie

LMarika

Absolventska prax je z mojho pohladu len a len zdieranie mladych ludi, ktori maju drzat huby a poslusne zadarmo robit, co im nejaky Urad prace ponukne. V zivote by som sa takto neponizila, aby som sa na take nieco dala a neviem veru, ci este okrem Slovenska nejaka krajina toto s mladymi ludmi robi. Byt po maturite, oslovim nejaku Au-pair agenturu, zmiznem do zahranicia a uz ma nebude a nech si slovenske urady trhnu nohou. Aj mne samej sa to uz zda otrepane, ze preco v kazdej teme radim ludom zmiznut do zahranicia, ale ver mi, ze je to ta najlepsia moznost. Hoci len do Madarska, ak vies po madarsky pre mna-za mna. Alebo do CR, ak sa cudzieho jazyka bojis, len si cim skor najst pracu za hranicami SR a mas to vyhrate.