Čo presne robí IT manager

dalsi

To co od neho pozaduje vedenie firmy.

V zasade je to manazovanie IT v prospech firmy. Ci uz minimalizovat naklady a byt ako podpora pre firmu, alebo ako oddelenie, co prinasa inovacie a konkurencne vyhody.

Manazuje ludi, projekty /aj ked tym moze poverit projektoveho manazera/. Vsetko je zavisle, ake kompetencie mu da vedenie. Niekde moze navrhovat platy, niekde na ne vplyv nema.

Vsetko je zavisle od organizacie, jej velkosti, typu, zamerania, platu, poziadaviek - ale aj od IT oddelenia, jeho ludi. Niekedy je totiz lahsie nahradit IT manazera, ako specialistu a pri malych oddeleniach moze byt IT manazer specialistom, alebo je to aj jedna osoba pre vsetko /cele IT oddelenie v jednom/.

Vacsinou nebyva problem ani v manazovani, ale vsade inde :)

kopírujeme

Riadiaci pracovník (manažér) prevádzky informačných technológií riadi identifikáciu a analýzu prevádzkových problémov v oblasti prevádzky informačných technológií a výber a inštaláciu prostriedkov informačných a komunikačných technológií.

Riadiaci pracovník (manažér) výskumu a vývoja v informačných technológiách a telekomunikáciách zodpovedá za vývoj a výskum v oblasti IT a/alebo komunikačných technológií. Zodpovedá za efektívne implementovanie nových produktov, riešení a propozícií v oblasti IT a telekomunikácií. Zodpovedá za dodržiavanie bezpečnostných štandardov v oblasti IT a telekomunikácií. Sleduje nové trendy v oblasti vývoja informačných technológií a telekomunikácií.

www.istp.sk