Deti hneď po VŠ

andie

no skor by som povedala, ze kazdy hlada zmysel v niecom inom. len nedavno som bola u kamosky praxovat v centre pre asistovanu reprodukciu a pravdupovediac som sama neverila aky je to problem v dnesnej dobe otehotniet..prepoklada sa, ze o par rokov tento problem vyhroti do takej situacie, ze kazde tretie dieta sa narodi s pomocou lekara pri oplodneni. ale ako vravim,je to kazdeho osobna vec. len mi je potom luto pozerat na tie zufale tvare zien tuziace po babatku..

katy00

Aj ja súhlasím s triny. Athena, len aby príroda nemala iné veci na pláne keď ty zrovna budeš plánovať deti. Vieš ono to nie je ako ísť si kúpiť novú sukňu. Niekedy sa celé roky nedarí otehotnieť. Takže ak začneš v 35 nemusíš sa aj dočkať.

andie

davam za pravdu triny. sama chcem mat dieta pocas skoly. uz len musim presvedcit priatela :). presne ako si pisala..v 50. uz chcem mat samostatne deti a uzivat si s manzelom, nie tahat sa po rodickach..

li

ja som rodila dva týždne po predposlednej štátnici, potom prišli prázdniny a poslednú štátnicu som v pohode zvládla s trojmesačným bábom.. vlastne som sa celé tehotenstvo učila a syn má teraz už 5 rokov a je vééľmi šikovný. Bála som sa ako sa zamestnám bez praxe, ale prijali ma hneď bez akýchkoľvek problémov ..)

triny

Ja som prvé porodila v 19r-,presne som stihla ukončiť zimný semester v druháku, ostala som rok doma a potom som normálne doštudovala.Chvíľu som ho vodila do jasličiek,niekedy brala na prednášky a teraz má 11 a je z neho najmúdrejší gymplák...možno počúval už v brušku, čo sme sa učili a možno sa to naňho nalepilo keď sme "spolu" študovali.Keď som končila, mal 3, takže mohol normálne nastúpiť do škôlky a ja do práce...žiadna veda a bola som naňho sama.Neboli sme sami "bruchatí" v ročníku.Po mne sa baby pekne rozbehli.Druhé som si namiešala" rok pred tridsiatkou a teraz si plne vychutnávam materskú.Nebanujem nič a nemyslím si , že treba nejako dlho čakať.Neviem si predstaviť,že by tu neboli a ja by som si "akože " užívala slobodu...nechápem, že čo si vlastne ešte tridsiatnička chce užívať.Veď von môžeš ísť aj keď máš mimi, raz za čas ti ho niekto postráži, ale že by som túžila lamfáriť po baroch nejako pravideľne, z toho som jednoznačne vyrástla a neláka ma to.Rozdiel je vidieť akurát na rodičku, keď sa tam stretneme dve generácie-my mladšie a tie staršie....v rodine máme dvojicu, v ktorej ona mala prvé v 35 a druhé v 37 rokoch a deti majú teraz 12 a ona pomaly 50, neviem ale na centrifúgu s nimi zjavne nechodí....a dcéra sa občas vyjadrí, že prečo má takú starú matku, keď jej rovesníčky majú mamy tridsaťročné kočky, ktoré chodia spolu s triedou na školské výlety a je s nimi náramná zábava...sú samozrejme výnimky a každému vyhovuje dačo iné, to bol len jeden pohľad-môj.Keď sa na to necítite ozaj to radšej nerobte a vyčkajte tú správnu dobu,,,,pa pa

athena123

Ahoj študentka, ja som pomaly stará páka (3kríže sa blížia), ale vôbec nemam nutkanie mať deti do 35 to asi stihnem, teraz su ine veci na plane.

januška

fiha...to si pekne stihla.a stresy zo statnic nijako na dietatko nevplyvali?lebo ja by som aj nad tehotenstvom pocas skoly uvazovala len sa velmi bojim aby som babu neublizila nejako.

Alternativa

Suhlasim s Lenocckou, je to nazor pragmaticky. Ale vztahy, vcitane rozhodnutia zalozit si rodinu, nemoze vzdy urcovat len rozum. Cize mas tu aj moj nazor, ale s partnerom urob spravne, vlastne rozhodnutie :D. Drzim palce