Vzťahy a dnešná doba

Príspevok v téme: Vzťahy a dnešná doba
Zina75

Pekný deň želám. Potrebujem vedieť Vaše názory na vzťahy v dnešnej dobe. Som mladá 27 ročná žena a slobodná. Už 2 roky som nezadaná. Pred tým som mala trojročný vzťah, ktorý som ukončila, lebo ex-partner nechcel svadbu a deti. Najprv som neriešila, že som sama a vyhovovalo mi to. No neskôr by som už aj pristala na vážny vzťah. Ale tam nastal problém. Keď som sa začala stretávať s mužmi tak väčšina z nich chcela len sex alebo kamarátstvo s výhodami. Ja som to odmietala, no neskôr by som už aj na to pristala. Ale tam bol znova problém. Najprv z ich strany bola aktivita a neskôr už nie. Neskôr sa zadarilo a našla som si kamaráta, ale po pár týždňoch povedal že už nechce sex. Dosť ma to prekvapilo ale tak som súhlasila. Teraz ked nad tým rozmýšľam tak neviem kde je chyba. Či v mužoch alebo v ženách alebo v tejto dobe. Raz by som chcela mať normálnu rodinu. Bez toho že by sme sa rozvádzali alebo že by som bola slobodná mamička. Ale asi sa to v dnešnej dobe nenosí. Neviem. Poraďte mi alebo napíšte svoj názor. Ďakujem.

Denisaf.

Do prcic smejem sa ako sa to rozvinula debata o zenach o tom ake sme narocne zle ako chceme rovnoprávnost... Já mám zasa opacnu skusenost som baba ktora si zaraba peniaze uz od strednej skoly mam dve prace a vzdy som sa snazila popritom aj setrit si...a moji ex boli zenske verzie zlatokopiek nechali si zacvakat doslova vsetko este aj dlzoby ci pokuty a mysleli si že su bohovia... Preco chcu ženy rovnopravnost a napr aj rovnaky plat? Pretoze ked napriklad jedneho dna muzicek zahlasi ze si nasiel druhu a zena dostane sama s detmi co sa deje asi v 90% pripadoch aby to ta žena utiahla aj sama. Spolocnost by zenu ukamenovala za kazdu drobnost a muzovi prejde ovela viac veci ked odide od rodiny muz je to bezna vec nikto ho neriesi jeho zivot ide dalej zato zena je kritizovana za vsetko.

luzahunter

dvojpes

ty mas frustraciu ci depky z toho ze nemas alebo ta nechala zena ?

ja som si nasiel (alebo ona mna?) pekelne nezavislu zenu.

a keby co i len trochu chcem, nikdy sa mi nepodari podlomit jej nezavislost.

ba naopak, taha i mna dopredu.

necha si postavit dom? ved som chlap do prdele, alebo pussy ? a dnes si postavi dom hociktora, ved uver rozdavaju kade tade, a staci malo a dom stoji.

krt

Ja netvrim ze vsetky a ani tie vyskumy to netvrdia ale je taky trend a nie je na ustupe. A len poukazujem ze akym smerom sa ta sloboda zien vlastne ubera.

.........

Nesnazim sa ta presvedcit o nicom. Neviem preco by som to mala robit. Iste by sa ani tebe nepacilo, ak by zeny na zaklade skusenosti, ci nejakych vyskumov, ktore sa robia len z urcitej vzorky ludi, dehonestovali muzov. Vloz slobodu do ruk cloveka, rovnako ako moc, ci peniaze, ver, ze nie vsetci sa zachovaju rovnako, lebo to zalezi hlavne od hodnot a charakteru daneho cloveka.

............

Krt, ale ja sa svojho predsa vobec nezastavam. Existuju take zeny, ale sama za seba ti poviem, ze existuju aj ine a proste ma nepresvedcis, ze to tak nie je, lebo vzdy som taka bola a uz sa nezmenim. No a nemyslim si, ze som jedina. Tak preco sa zameriavas na to horsie, mozno je toho vacsina, ale co tak si vazit to ine. Tieto muzsko-zenske debaty k nicomu nevedu. Aj muzi su rozni, no nedovolim si tvrdit, ze len ti horsi. Este jeden pohlad ti dam, aj ked si sa vyhol mojim dvom konkretnym otazkam, a to narazim na to, co spomenul dvojpes vo svojom poslednom prispevku. Ked je zena sama, nic ine ako byt samostatna jej neostava, vy vidite len to, ze si najde muza, ktory je financne na tom lepsie, ale mozno si ho vobec nevybrala pre peniaze, ale preto, ze prave takyto muz jej tie peniaze nevykrikuje stale, neriesi ich atd. Nemusi pocuvat furt o tom, ake su zeny na peniaze. Uz to pochop, ze nie su. Nemyslim si, ze zena by mala byt degradovana len na vaginu, len na druhej strane to z mnohych zien robia z vasho druhu a proste niektore sa prisposobia, alebo nic ine nepoznaju.

krt

No dobre to slovo dokonalost nemusis brat tak doslovne. Pre lahsie pochopenie sa skusme teda drzat tej vety ktoru napisal dvojpes - dnesne zeny vo vacsine pripadov neposkytuju dostatocnu protihodnotu voci tomu, co ziadaju alebo ocakavaju od muza.
Ale neviem o co ti ide o com sa ma snazis ty presvedcit. Ty si myslis ze ked o tom tolko muzov hovori alebo dokonca aj zeny sa najdu ako ta Lori Gottlieb alebo ked sa docitas dokonca este aj rozne zahranicne povedzme sociologicke vyskumy v sucasnej spolocnosti tak ze to vsetko su len dristy ?? Ze to ako nic neznamena ? Ja sa obavam ze to o niecom vypoveda. Ze skutocne, aby sme sa aj drzali tej povodnej temy, zeny dostali sice slobodu, ale ponali ju po svojom. A ponali ju tak preto lebo ked za feminizmom stala nejaka hrstka intelektualok tak ta ostatna vacsinova masa zien tej alebo nasledujucich generacii rozhodne ziadne intelektualky neboli. Toboz s nejakymi vyssimi hodnotami. Preto dochadza potom k tym javom k akym dochadza. Ze pipenka ktora sama prd zarobi, nema ani tu vysku pozaduje od chalapa priam modre z neba. A za co ? Za to ze roztiahne nohy ? Tym degraduje seba aj toho muza. To si zeny myslia ze vagina je taky poklad ? No mozno pre niektorych muzov ano. Ale ked je este mlada to sa pochopit ako tak da. Ale tie starsie to tak chcu tiez. A co ponukaju. To iste co ta mlada len v starsom vydani. Ale predovsetkym degradovat vztahy len na ma dat a ne/dal je skutocne ubohe. Kde su ludske hodnoty ?
Vies ty to vidis z pohladu zeny. Jednak vzdy budes mat tendenciu si svoje zastavat aj keby si tusila ze nemas pravdu. A jednak ty nemas skusenost so zenami z pohladu muza. Ty ich nebalis a neriesis tym padom vsetky tieto veci. Takze sa ti moze zdat neuveritelne co tu vypisujem. Alebo aj ini muzi

........

krt aj male deti uz vedia, ze dokonalost neexistuje a kto ju hlada je hlupak.
Evidentne su to nezrele bytosti, ktorym na druhych vadi vsetko. Ver mi, ze sa najdu aj medzi muzmi, ktori zeny striedaju jak ponozky, lebo na tej mu vadi to, na tej zase hento, ked si najde v pohode babu, tak si ju nevazi, lebo nema na neho naroky a on sa akoby nemohol rozvijat, alebo co. Ked sa da dokopy uteka presne za takymi, ktore ho roky odmietali, len aby si nieco dokazal. No a dokolecka.
Sami nevedia, co chcu a hladaju, stale nespokojni.

............

Ano cuketka, ked sme mali nast, sedeli sme na lavicke a hladeli si do oci. Travili sme spolu prijemne chvile bez zbytocneho minania penazi, no a potom sme zrazu dospeli a zistili, ze vsetko nieco stoji. Chceli sa milovat, ale kde? Kondom, ci antikoncepcia tiez nieco stoji atd.
Svet bez penazi je utopia. Problem je, ze ich malokto dnes ma a zrazu problem aj vo vztahoch. A tak sme zacali jeden druheho obvinovat. Co nic sice nevyriesi, no zmierni frustraciu.

...........

Konkretne, ake poziadavky zien su prehnane a ako teda milovat muza, aby sa necitil vyuzivany, lebo zatial od vas oboch citam len bla bla zeny su zle.

dvojpes

a smiesne na tom celom je, ze sa vobec nie vynimocne stava, ze zena najde muza s peniazmi a jej modernita, feminizmus a nezavislost je zrazu fuc, akokeby tu nikdy nebola a zacne zvesela rodit deti, necha si postavit dom a v nom si vesia zaclonky.
poznam takých pripadov par a teda velku doveru k tymto zenskym nazorom to vo mne nevyvolava.