Všetko nechávam otvorené

Príspevok v téme: Všetko nechávam otvorené
všetko123

Ahojte,
moja mama mi dnes povedala, že si myslí, že je to nejaká psychická porucha, alebo niečo... Všetko nechávam otvorené. Zubnú pastu, krémy, pleťové vody, skrine, nezatváram za sebou dvere, nechávam varnú kanvicu pootvorenú...atď atď atď. Ja si to veľmi ani neuvedomujem, ale je fakt, že to robím. Napr. teraz si uvedomujem, že skriňa v mojej izbe je otvorená do korán, div že z nej veci nevypadajú :-D.
Mne je to smiešne, že takáto hovadina...ale čo ak je to fakt nejaký deficit, alebo psych. úchylka??? :-))))))
Viete mi povedať svoj názor alebo poradiť, čo to vlastne znamená? :-D
Diky

tasty

obyčajná lenivosť je to, skús začať pravidelne upratovať (vysávať, pozmývať utierať prach etc.), ukladať veci na svoje miesto, pravidelne pekne daj byt/dom do fála do tip-topu......... a potom uvidíš, že aké to je, len tak veci pootvorené nechať

LMarika

Moja zlata, nie je to nic ine, len otazka zvyku. Nebola si zvyknuta po sebe nechavat veci na poriadku, lebo ti to v detstve nevysvetlili rodicia a teraz v puberte ti to uz tazko pada, lebo si si nevypestovala taky zvyk v detstve. Tak si teda zacni vsetko po sebe zatvarat a bud rada, ze nezijes v Amerike, lebo keby si tam zila, uz by si brala 20 tabletiek Praxil rano, 20 tabletiek Praxil na obed a 20 tabletiek Praxil vecer, lebo by ta tam za psychicky choru oznacili, aj ked si v skutocnosti psychicky celkom zdrava. Zvyk je zvyk a da sa zapracovat na tom, aby sa zmenil.
Ja si kazde rano po zobudeni 10 minut zacvicim. Robila to tak kamaratka, povedala mi o tom, tak som si pomyslela, ze skusim to a tento zvyk si drzim. No ak by som zila niekde v Amerike, urcite by som uz bola oznacena za psychicky choru kvoli nejakemu obycajnemu zvyku, lebo americki psychiatri, podporovani farmaceutickymi firmami na vyrobu cvokarskych liekov vymyslaju jednu chorobu za druhou, len aby mohli co najviac ludom predpisovat lieky, ktore ich zabiju a este si za to nechat od nich aj platit.
Ja som byvala v podnajme s osobou, ktora nemala pyzamo a nemala ani domace oblecenie v podobe nejakych teplakov, stareho tricka, cohosi... a nonstop chodila v nohavickach a v tielku. Ja a moji surodenci sme takto doma nechodili nikdy a vzdy sme si museli nieco obliect a mat nieco oblecene, tak sme boli vychovani. Bud pyzamo, alebo nejake stare, vygajdane teplaky, ci nieco, v com sme prave boli vonku, ale v tielku a v nohavickach nesmel chodit nikto z nas. Mne to bolo cudne a blbe, ako moze "hola" cele dni po byte chodit, a tak pri notebooku sediet, varit, jest, knizky citat... A casto som sa sama seba v duchu pytala, ci je tato osoba vobec normalna. Ale u nich v rodine boli ine zvyky a jej frajer, prizemny primitiv, ked sa raz poriadne ozral, tak mi vynadal do sibnutej osoby, ktora by mala psychiatricke lieky brat, lebo vraj nechodim hola ako jeho kocka a vraj nie som normalna, ked nechodim hola, ale oblecena... On len v slipoch chodil cele dni... v kazdej rodine su ine zvyky a ja neodsudzujem inych ludi za tie ich zvyky a pripada mi blbe, ked za moje zvyky niekto odsudzuje mna. A ani ja za tvoje zvyky neodsudzujem teba a za psychicky choru by som ta pre takuto malickost nikdy neoznacila, dokonca keby som bola psychiatricka a prisla by si si ku mne kvoli tomu vypytat lieky, vysmarila by som ta z ambulancie a ziadne lieky by som ti nedala. Co sa tych dvoch byvalych spolubyvajucich tyka, bolo mi trapne sa nonstop pozerat na dvoch takmer holych ludi, tak som do toho bytu viac-menej chodila iba spavat a vzdy som sa vyhovorila, ze idem kamsi na prechadzku...
Ide tu len o zvyk, ved zatvorenie dveri na skrini je menej ako sekunda casu a zatvorenie zubnej pasty mozno tri sekundy. Daj si na tom zalezat a urcite sa ti podari tento problem zvladnut. A neopovaz sa zacat kvoli tomu po psychiatroch chodit a lieky si pytat. Nie si predsa samovrah.

laura321

je to len lajdackost, zacni vsetko po sebe zatvarat , kontrolovat to, premyslat nad tym co robis a onedlho to bude pre teba samozrejmost a budes to robit automaticky.

 

Robi to moja polovicka a mne to vadi, lebo priklad - chytim avivaz, ze idem otvorit a vliat do pracky, ako nachylim, aby sa mi lahsie otovorila zrazu odpadne vrchnak a vyleje sa kopa na zem a skus to utierat. Alebo si idem umyt zuby a vrch pasty je zaschnuty a ked vytlacim, tak to vyprskne. Alebo otvorene dvere v noci - idem na WC, prechadzam popri kupelni a otvorene dvere ma trafia hranou doprostred tvare a rozbiju mi nos a pery atd. atd. Podla mna to nie je hovadina a ty by si sa mala (predpokladam, ze si baba) naucit byt ohladuplna voci ostatnym a snazit sa toto nerobit. Ked budes byvat sama, tak si rob co len chces, ale je vrcolne neohladuplne sa z toho posmievat. Si zober, ze by niekto robil nieco tebe, co by ti vadilo a on by mal z toho srandu - priklad je mlaka, si na ulici pekne oblecena a ja idem neohladuplne autom a ospliecham ta. Ja sa budem rehotat, ze si jednoducho nevsimam mlaky, lebo je to prkotina a ja som na ceste, kde auto patri a basta!