Môj partner extrémne chudne

Príspevok v téme: Môj partner extrémne chudne
Kvetinka999

Môj partner sa asi pred dvomi mesiacmi rozhodol, že chce schudnúť, lebo mal trocha nadváhu. Nebol vôbec obézny alebo príliš tučný, len mu troška začalo rásť pivné bruško. Ja som mu vtedy povedala, že mi nevadí, že je trocha mohutnejší, že ho mám rada, takého aký je, že sa mi to páči a že kvôli mne nemusí chudnúť. Doporučila som mu, nech začne športovať, ak si chce spevniť postavu,ale nech nedrží hladovku.
Asi tak pred dvomi mesiacmi začal veľmi málo jesť, nejedáva takmer žiadne potraviny, v ktorých by boli bielkoviny, jedáva iba ovocie a zeleninu. Schudol už 10 kíl - za dva mesiace. Myslím si, že to s tým chudnutím už dosť preháňa, lebo má fyzicky náročnú prácu a keď tak málo je, tak je stále unavený a potom nevládze. Okrem toho mu už dosť atrofovala aj svalová hmota kvôli nízkemu príjmu bielkovín.
Začínam mať vážne obavy o jeho zdravie, nechcem aby dostal anorexiu. Už som mu viackrát hovorila, že by už nemal toľko chudnúť, že už je dosť štíhly a že mne sa vychudnutí muži nepáčia, že by som bola rada, keby už ďalej nechudol ale radšej trocha pribral.
On napriek tomu stále málo je a chudne ďalej, neviem si už dať s tým rady. Myslím, že skutočná príčina jeho hladovania spočíva v tom, že už nedokáže objektívne vnímať svoje telo a pripadá si tučný, aj keď v skutočnosti je už dosť chudý.
Chcem sa spýtať, čo by ste mi poradili, ako ho mám motivovať, aby začal normálne jesť a prestal už konečne s tým hladovaním a chudnutím ? Som smutná z toho, že sa mi začína strácať pred očami a mne sa páčilo to, ako vyzeral pred tým, keď bol síce pribratejší, ale pôsobil vtedy mužnejšie a silnejšie. Ako ho mám presvedčiť, aby prestal s chudnutím ?

Kvetinka999

Redka, ja som mu už viackrát hovorila, že sa mi to nepáči, keď sú chlapi vychudnutí, ale môj partner napriek tomu stále radikálne chudne. Neviem, ako mu mám vysvetliť, že už je dosť chudý a mal by s tým chudnutím už konečne prestať :(

redka

Pardon neprecitala som cely prispevok... Ty tam uz pises o ubytku svalov... Noneviem tak mu povrdz ze sa ti nepacia slabucke sparatka...

redka

Tak mu povedz ze chudne, ale asi zo svalov... On by mal prave svaly budovat a na to potrebuje prave tie bielkoviny, najma zivocisne... Taka ovocno zeleninova ocista nie je zla, ale ako dlhodoby stravovaci rezim radsej nie... Skus ho navigovat mozno na paleo...