Ako sa nájsť?

Príspevok v téme: Ako sa nájsť?
Tharberian

Tuším že to bolo pri výbere strednej školy keď som sa prvý raz začal zaoberať tým kam by mal môj život smerovať, čo za obor si zvoliť, študovať to pár ďalších rokov a nakoniec si v ňom nájsť tu "vysnívanú prácu". Ani po pár mesiacoch trápenia som na nič neprišiel... tak som si vybral školu kde som mal kamarátov. Tie 4 roky čo som to študoval ubehli ako voda, zase som stál pred voľbou čo ďalej škola či práca. A opäť nemal som ani poňatia čo robiť. Tak vďaka tomu, a aj nelichotivej finančnej situácií v rodine som sa rozhodol pre prácu. Dá sa povedať že kvôli tomu že na trhu práce už viac ako 10 rokov neplatilo to čo prezentoval škola ako uplatnenie po vyštudovaní, a aj vďaka extrémnemu nedostatku miest v tom obore som sa mohol zamestnať na pozíciach kde by doslova mohli brať aj toho kto vie len čítať a počítať. Nikdy som nebol nejaký presvedčovací typ ktorý by dokázal otravovať ľudí s tým aby prešli k tomuto či hentomu poskytovateľovi služieb, kúpili toto a tamto. Takto mi prakticky s možností prác odpadli tie ktoré ponúkali lepšie finančné ohodnotenie. No nič naivne som si myslel že aspoň za ten čas zistím čo zo životom... kdeže nič také sa nestalo.

Veru skúšal som vo voľno čase robiť všeličo. Cez grafiku, programovanie, písanie, prekladanie, gambling a pod.. No nič z toho ma nedokázalo natoľko motivovať aby som sa tomu vedel viac ako pol roka pravidelne venovať, tým pádom postupne získať dostatok znalostí na to aby sa sa mohol pokúšať v tom obore hľadať prácu.

Nič... jednoducho sa neviem zatiaľ v ničom nájsť. Nikdy na mňa neprišiel ten pocit "bingo toto je to čomu venovať" v čom nájdem ten pomyselný zmysel bytia čo prospeje mne a aj ostatným okolo mňa.

Teda máte nejaké rady ako nájsť samého seba. Tú magickú činnosť ktoré by mi každý deň dodávala chuť žiť?

Tharberian

Strach? Veru ovláda ma strach. Z toho čo si budú myslieť blízky, ako bude vyzerať môj život, čo zanechám svetu, z čoho zaplatím nájom, jedlo a pod. .

Snáď tak ako každý i ja som videl a zažil to čo nám vlieva do život do tela a duše, to čo zahreje pri srdci a pri spomienke na ten moment sa vyčarí úsmev na tvári, to čo odoženie všetku bolesť. Ale prežil a videl som aj temnú stranu tohto sveta, démoni ktorý sa usadia v najhlbších kútoch mysle, len aby čas od času vyplávali na povrch, otvorili zahojené rany a zahalili svetlo dňa. A celé je to navždy spojené v grandióznosti sveta. Neprišiel som na žiaden spôsob ako to oddeliť ako nechať len to dobré a zle zničiť... nejde to je to jednota a ničota zároveň.

Možnože mám priveľké sny, chcem zmeniť to čo sa nedá, žiadna voľba nie je ideálna, perfektná čo si zvoliť to neviem. A tak ostávam stať na mieste a som z toho neštastny.

liecitel

Tak prvy krok si uz urobil tym ze sa nad tym vobec zamyslas a mas peknny zamer ze chces aby to prospelo aj ostatnym.A si si isty ze nemas tusenia co by ta naplnalo?Mozno ze ti dusa aj nasepkava ale rozum sa brani a ta obmedzuje..Mozno ze citis ze by si mal robit nieco uplne ine ako to co mas vystudovane a co si doteraz skusal ale mas strach a neveris ze by si mohol uspiet v tom co citis zeby si mal robit...