Celodenne uzkosti

Príspevok v téme: Celodenne uzkosti
mandy01

Je tu niekto, kto si zazil celodenne uzkosti a nieco ako zahmlene myslenie (tazka koncentracia, pocit, ako keby som "nevedela rozmyslat"? Uzkost pocitujem takmer cely den a pritom je skoro jedno, kde sa nachadzam (aj doma). Zobudzam sa uz s pocitom velkej uzkosti, ktora cez den kolise, ale je takmer stale pritomna. Momentalne beriem Alventu az 225 mg, ale nemam pocit, ze mi pomaha. Pri takej uzkosti mam problem aj s beznymi cinnostami. Este by som doplnila, ze uzkost som zazivala aj predtym, ale nie v takejto intenzite. Brala som aj lieky a casto na uzkost pila alkohol (v minulosti). Moze za to zhorsenie uzkosti az do takehoto stavu alkohol? Neviem si uz rady. Da sa mi vobec nejako pomoct?

jajaa

mandy a ten pocit akoby nevieš rozmýšľať je asi depersonalizácia a derealizácia, ale môže to byť dočasne z liekov.čo hovorí na tvoju liečbu psychiatrička?

jajaa

mandy...alkohol môže zhoršiť úzkosť a ešte ak náhodou piješ nalieky tak to je ešte horšie. ako dlho berieš alventu? ja ju beriem tiež, mám vyššiu dávku ako ty a mne veľmi pomáha. Poznám ľudí, ktorí si sem-tam vypijú na psychofarmaká, ale ja som už pred pár rokmi od toho upustila, pretože som bola po poháriku vína akurát-tak ospalá....neviem akú máš diagnózu a ako zvládaš deň, teda či pracuješ alebo nie a pod. a tiež neviem ako dlho alventu berieš, pretože taký zreteľný účinok je pri nej badať asi cca po 3-4 týždňoch.