Nedostatočné zvlhčovanie pošvy

Príspevok v téme: Nedostatočné zvlhčovanie pošvy
Zuzana2325

Dobrý deň prajem, chcela by som vás poprosiť o radu...Mám taký problém, že pri pohlavnom styku pociťujem také bolesti akoby som tam dolu bola málo vlhká. Na internete som sa dočítala, že to môže byť spôsobené nízkou hladinou estrogénu a tak prvé, čo ma napadlo bolo,že si dám predpísať antikoncepciu. Na druhej strane som počula, že tá môže taktiež znižovať vlhkosť v pošve, ale platí to aj vtedy ak mám estrogénov málo alebo sa to stáva iba v prípadoch, ak je tá hladina hormónov v norme? alebo mam len absolutne mylné info?...za odpovede vopred veľmi pekne ďakujem :)

Zuzana2325

noo je mi jasné, že to asi nie je najlepšie riešenie, ale mám aj nepravidelný cyklus preto ma to napadlo...a ten lubrikačný krém sa používa podobne ako gél alebo si to dám dajme tom večer po sprche? a treba to používať stále alebo sa to užívaním popraví?..inak ďakujem za radu

kerka66

Zuzana, na antikoncepciu sa vykašli, len si kúp v lekárni lubrikačný krém a je po probléme. Tiež nie je dobré pchať do seba hormóny, môže sa ti to vypomstiť v podobe rakoviny prsníka alebo vaječníkov.