Urazky a nadavky zo strany priatela

Príspevok v téme: Urazky a nadavky zo strany priatela
nika80254

Ahojte. Mam Problem s mojim priatelom. Mame vztah ktory je zatial cerstvy a trva len tri mesiace, no za tie tri mesiace sme sa uz stihli dost pohadat, a to len pre to lebo priatel neznesie ak ma niekto voci nemu vyhrady. Vzdy mi povie ze ho len poucujem. No ide o to ze mam vyhrady voci tomu ako ma velakrat podcenuje, a ked sa pohadame ja sa snazim mu vysvetlit Co mi na nom vadi a v tom on zacne hned s urazkami a nadavkami Typu aka som Niekedy sprosta a uz mi aj vulgarne povedal nech idem do p... vtedy ma to aj rozplakalo a nakoniec sme sa sice udobrili no podobne hadky pokracuju aj dalej. Stale mu vysvetlujem ze ja mu nechcem zle a musi sa naucit kritiku prijimat ak je pravdiva a nie mi vulgarne nadavat no vzdy som iba ja ta ktora ma nejake vyhrady. A uz vonkoncom nemam rada ak pri hadke vytiahne ze jeho byvale priatelky voci nemu nemali vyhrady. Poradte mi prosim ako mu inak dohovorit. Lubim ho a nechcem sa stale hadat

Fleur-de-lis

každý máme inú hranicu, kedy je pre nás niečo už priveľa. Veľa žien/dievčat sa určite čuduje, kde je tá tvoja hranica...
Po pár mesiacoch chodenia ti nadáva a porovnáva ťa. V podstate máš šťastie v tom, že sa ukázal už na začiatku vzťahu. Pre mňa by to bolo úplne jasné znamenie toho, že je koniec. Nikto nie sme dokonalí, ale takýto jasný prejav neúcty (nadávky) a ponižovania tým, že ťa porovnáva... Sú ľudia, ktorí sa nechajú ponižovať a využívať v "dobrej viere" že človeka ľúbia a chcú mu pomôcť, no niekedy to robia vlastne pre seba a tomu druhému tým ani nepomáhajú ("syndróm spasiteľa")
No a to že máš k nemu výhrady, no žena, čo bude muža kritizovať a radiť mu vkuse si pripravuje koniec vzťahu. Žena by mala byť s mužom, ktorého rešpektuje, obdivuje a váži si ho pre to aký je. Ak ťa podceňuje a nadáva ti, tak rozumiem, že sa ti to nepáči ale riešenie nie je ho ďalej kritizovať a čakať kým sa uvedomí.
Ak vieš po anglicky tak si pozri videa na youtube alebo na nete články od Alison Armstrong, napr. www.huffingtonpost.com

Bandolera

Dievca, sorry za uprimnost, ale ty citas po sebe? Ved toto co ti on robi je cisty priklad spoluzitia s tyranom, a to ste apolu len 3 mesiace! Prosim ta, spamataj sa ten chlap sa nezmeni, a to zevie byt na teba aj mily olrem vsetkych tych urazok, je len jeho nastroj k tomu aby si ta udrzal. Ty za cenu toho, ze nechces chodit zo vztahu do vtahu budes trpet urazky a porovnavanie s byvalimi? Sak teda co neni teda s nimi ked mu tak vyhovovali? Je to magor a ty len stracas cas, energiu a sebauctu... Lebo ver mi, ked ti este dalsie tri mesiace bude ten tvoj ,,milujuci priatel'' hucat do hlavy aka si sprosta, tak tomu uz aj ty sama zacnes verit! Je mi takych zien luto, co ziju s takymi chrapunmi, lenze povacsinou hovoria, ze ten ich tyran bol zo zaciatku dobry, mily, nezny... A teror zacal bud az po svadbe, alebo kym neotehotnela... Ale ten tvoj je asi extremny pripad, ked sa nestiti sa k tebe chovat ako k spine a to ste spolu kratko... prilis kratko, takze este mas sancu sa vyvarovat peklu na zemi s nim, lebo casom, ked ta zacne tlct uz mozes mat v bruchu jeho decko, a potom si mozes trieskat hlavu o stenu, preco si nedala na tych vsimavych ludi na fore a neposlala si ho k vode...

miki26

Osobne poviem ti tak, že ľuďom ktorý urážajú iných sa radšej vyhni. Nie nezmení sa a rázne to ukončí. Načo strácať čas zbytočne dievča? Utekaj kočka, utekaj. Už pred tromi mesiacmi bolo neskoro. Nájdi si lepšieho, s ktorým to pôjde ti lepšie. Tam, kde sa to babre už relatívne od začiatku tak treba utekať z toho :) Za zbytočné nervy to fakt nestojí a hlavne, keď je veľa chalanov, ktorí by ťa rozmaznávali a nie hulákali.

Delete 2

Ak by ma priateľka poslala do... alebo mi nadávala či ma urážala tak by nebola mojou priateľkou ale úplne cudzím človekom! Snáď je to postačujúca odpoveď :)

Človek, ktorý má naozaj rád, nikdy nedovolí aby niekto koho naozaj miluje bol smutný!

nika80254

Mara66: jedine Co mu vycitam je ze ma stale podcenuje a hlavne ze ma porovnava s byvalymi. To je dost nedospelacke.

mara66

Nepoznám vás dvoch ako to presne je. Asi je dosť urážlivý, je taká povaha. Aj keď urážať ťa a nadávať ti by nemal. Nekritizuješ ho priveľmi? Ty si možno taká čo na srdci to na jazyku. A on je možno pravý opak.

[zruseny37]

Preto si dopredu rozmysli, s kým pôjdeš do vzťahu. Radšej skúšať viackrát, než zostať nešťastná vo vzťahu a nemusíš ísť len zo vzťahu do vzťahu, môžeš byť aj nejaký čas voľná. Ja viem, že rozchod nie je riešenie a problémy treba riešiť, ale ako som sa už vyjadrila v predchádzajúcich príspevkoch, neúcta sa ťažko rieši. Ak si to dovolil raz, dovolí si znovu, ty budeš nespokojná... Kolobeh. Porovnávanie s bývalými je inak dosť silná káva.

nika80254

Urcite mi to vadi a chcem aby si ma zacal vazit no cokolvek poviem voci nemu hned je zle. Priznavam aj ja mam svoje chyby no ja som si k nemu nedovolila za tie tri mesiace jedinu nadavku ani urazku. Raz som mu povedala ze ja aspon niesom ako jeho byvale, Kedze ja nechodim za peniaze ani nefetujem. On na to, ze ja som mal normalnu babu. Vtedy som nadobudla pocit Ako keby chcel aby som Bola ako jeho byvale. Trapi ma ako sa sprava, no na druhej strane sa nechcem rozchadzat. Chodit z jedneho vztahu do druheho a po par mesiacoch sa rozchadzat to nieje nic pre mna.

[zruseny37]

Tak buď ti to vadí a chceš k sebe seberovného, resp. niekoho, kto si ťa vie vážiť a berie ťa rovnocenne, alebo chceš chlapa, ktorý ťa síce možno uživí a ty nemusíš robiť, ale musíš držať hubu a krok. Tým chcem povedať, že nevidím iný dôvod, prečo by si mal chlap dovoľovať k žene, iba ak ju berie ako niečo menejcenné. Dokončím, takže ak ste v rovnocennom partnerstve a nič sa nezmení v blízke dobe, ukonči to.