Statnicove otazky

Bufik

Počet študentov sa prispôsobuje počtu štátnicových otázok. Pri Mgr. štátniciach je tých otázok viac než pri Bc. štátniciach a pri každom stupni sa počet otázok zvyšuje. Proste neexistuje taká možnosť, že si dvaja študenti vytiahnu tú istú otázku a to dokonca ani pri obyčajnej mature, nie to ešte pri štátniciach :)

Bufik

Neakceptuje lebo to čo tu píšeš flegma, sa ešte nestalo. Ewelin má pravdu. Presne tak to funguje. 15 otázok z jedného okruhu je pekne málo aj na Bc. štátnice. To by boli štátnice malina keby bolo len toľko otázok. Nás bolo do 2O študentov a z jedného okruhu sme mali 25 otázok, dokopy teda 50 otázok. Nemuseli sme byť rozdelení na viac dní. Tých, ktorých bolo viac, sa rozdelili na viac dní aby zodpovedali počtu otázok. Pri tvojej "hypotéze" by si potom mohla polovica študentov vytiahnuť tú istú otázku.
V jeden deň si komisia určite dá len toľko študentov koľko zvládne, to by skončili niekedy o polnoci. Štátnice a obhajoba sú v jeden deň. Počet študentov na deň sa prispôsobuje počtu študentov - inak sa rozdeľujú na skupiny - na dni. Neviem z akej školy máš teda ty skúsenosti keď píšeš o 103 diplomantoch ??? Tak to musela byť skutočne veľmi "kvalitná a náročná" škola, keď mala až toľko diplomantov.
Každopádne každá univerzita má svoje postupy pri štátniciach. Pozri si (zakladateľka) stanovy štátnic svojej univerzity.
Ale skutočne som ešte nikdy od nikoho nepočula o takom postupe ako opisuje flegma. Nič v zlom, sa hneď nepaprč :) ale skutočne by ma zaujímalo o akej univerzite píšeš.

flegma

ewelin v pohode, chapem, ze ked sa niekto s niecim nestretne, tak to nepozna, len nechapem, preco potom neakceptuje, ze aj takato moznost existuje, co ale nie je tvoj pripad...

flegma

uz ma nebavi obhajovat to stale dokola, ale dam konkretny pripad na tohtorocne statnice:
pocet diplomantov - 103
pocet komisii - 4, pricom dve skusaju jeden predmet, dalsie dve druhy
tieto 4 komisie ficia tri dni
pocet diplomantov na jednu komisiu sa pohybuje 15 az 18, zacina sa o 8:00, posledny v ten den ide 16:30, i ked vzdy sa to poposuva
v jednom predmete su dva okruhy, kazdy po 15 otazok, z kazdeho okruhu si tahuju jednu
ked je ich v ten den 18, tak podla vas co by si tahali ti posledni traja???

kazda skola ma svoj system, niekde s systemy zhoduju, niekde to je upne inac, ako aj maturity, niekde sa maturuje v jeden den, niekde su rozdelene na viac dni
napr. Bc statnice su v jeden den s obhajovou, Ing, su natiahnute na tri tyzdne a obhajoby su az par dni po statniciach

dufam, ze je to dostatocne vysvetlene

ewelin2828

flegma....a to koľko vás stihla jedna komisia vyskúšať za jeden deň, keď sa teda otázky vracali? my sme boli rozdelení do viacerých skupín....takže jasné boli študenti v daný deň, čo mali rovnaké otázky...ale nikdy nie v rámci jednej skupiny, resp. pri jednej komisii...my sme mali po 30 otázok z jedného okruhu, 30 z druhého...a proste viac ako 30 študentov jedna komisia nebola schopná preskúšať...či vy ste mali úplne iný systém štátnic?
neber to vôbec ako nejaké "rypanie" alebo čo, len ma proste zaujíma, ako to funguje inde....lebo naozaj všetkých Ing. a Mgr. čo poznám, tak mali rovnaký systém ako my :)

Bufik

No u nas sa rozhodne nevracali ale automaticky boli vyradene. Su 2 okruhy tem a s kazdej sa taha 1 otazka. Neboj otazok je dost pre kazdeho :)

flegma

co by sa nevracali otazky... bezne je na statniciach viac studentov ako mnozstvo otazok, kedze si tahaju po dve...