Každý ma odrádza

hgf

neviem co maju pochybne inzeraty spolocne s oficialnymi poziadavkami
To become a nurse you must hold a degree in pre-registration nursing
zdroj nhs.co.uk

[zruseny37]

///-//, tak ešte raz. Zdravotná sestra musí mať len "nadstavbu" ako diplomovaná všeobecná sestra a takéto vzdelanie jej bez problémov uznajú aj mimo Slovenska, keďže má diplom. Mám tak kamarátku v zahraničí. Hoď si to do google, normálne je taký odbor a nielen zdravotnícky asistent.

[zruseny37]

hgfxn, pokiaľ viem, tak zdravotná sestra musí mať len "nadstavbu" ako diplomovaná všeobecná sestra a nie žiadnu VŠ. To sa študuje na strednej škole.

hgfxn

zase LMarika, ty kde chodis na tie sprostosti prosimta a este to tu rozsirujes po nete...???
zdravotnictvo v uk je na vysokej urovni, teda uz to vyssie zdravotnictvo v nemocniciach a u odbornych lekarov. tam je uroven dost vysoka a aj vybavenie ambulancii moderne. biedna situacia je u vseobecnych lekaroch.
samozrejme musis mat vystudovanu VS ak tam chces robit sestricku, ale potrebujes si svoj diplom dat prelozit a "preformatovat" aby bol platny v uk. nikoho bez vzdelania na pozicia sestricka neprijimu.
ak nevies po anglicky, alebo vies len zaklady, podla mna nemas sancu.
existuju tu ale aj polske sukromne kliniky, kde AJ nieje potrebny vediet si myslim

[zruseny37]

Ak vieš jazyk, vyskúšaj to v zahraničí, nič tým nestratíš a dokážeš si viac našetriť než doma. Keď sa ti zapáči, môžeš tam zostať a naopak.

LMarika

Podla toho, aky si mala v skole jazyk, alebo ktory ti ide lepsie, ci anglictina, ci nemcina, si vyber krajinu a svihaj do zahranicia. V Anglicku je zdravotnictvo na dost biednej urovni, robia tam aj uplne nevzdelani, vselijaki cierni z kto vie, akych africkych krajin, no horor, keby tam prisla Slovenka s VS, tak by ju na rukach nosili, modre z neba by jej zniesli, kazda taka by pozdvihla uroven toho zdravotnictva tam. Rakusko by tiez bolo fajn, aj ked tam je zdravotnictvo celkove na vyssej urobni ako na Slovensku a aj vzdelanie treba, snad ti skolu uznaju, ak tam chces ist a dopracujes sa k slusnemu zarobku a aj kolegyne budes mat inteligentne, ktore maju zase rakusku zdravotnicku skolu a rozumeju veciam, lebo tam to bez zdravotnickej skoly nejde. Vo Viedni normalne budes casto pocut vo vlakoch, autobusoch a elektrickach okolo seba slovencinu a od mnohych pacientov ju budes pocut tiez a tam ta nebudu odsudzovat za gramaticke chyby, ak zo zaciatku pocas prvych mesiacov budes nejake robit a to, ze ovladas slovencinu, budu brat ako vyhodu, ako nieco do plusu. Naozaj bude najlepsie odist, ved za pokus to stoji, nie? Vsak ked sa ti tam nebude pacit, tak sa mozes hocikedy vratit. Gute Nacht!