Je lakomý alebo len spravne šetrny?

Príspevok v téme: Je lakomý alebo len spravne šetrny?
nana258

ahoj mam priatela, sme spolu kratko ale super sme si padli, mame sa velmi radi.
od zaciatku sa velmi snazil , volaval ma von bol ochotny ist so mnou na vselijake eventy, a co mi imponovalo, ako asi kazdej dame, bol gentleman a aj mi zvykol na rande platit.
po nejakej dobe nas vztah nabera na obratkach a chceme byt spolu viac, kedze byvame daleko od seba tak obcas prespava on u mna a k vikendu zas ja chodim k nemu-robime tym padom aj spolocne nakupy,varime..na taketo spolocne nakupy sa skladame..
odkedy takto fungujeme, sa vsak uz niekedy skladame aj v restike, ked si dame veceru, predtym to platil on. nema moc penazi, ma o nieco mensiu vyplatu ako ja a hypoteku na krku, no zarazilo ma ked minul minule trochu viac v restike ako cakal a doma ,po dobrom sexe ktorý sme mali, mi par minut potom povedal, pricom ja som este predychavala extazu, ze ci mu mozem potom dat tie peniazky ..
citila som sa hrozne.. pozval ma ked mal stravne listky no ked v restike nevzali listky a musel platit,uz pytal peniaze aj odo mna

nerobi mi problem skladanie, ale pacilo by sa mi,keby pozvanie na drinky, kava,vinko,kino atd boli jeho zalezitosť..neviem ako mu to mam šetrne povedať..
stazovala som sa mu,ze sa ma to dotklo a necitim sa preto dobre, bol nestastny, povedal ze mu je luto ako sa citim, a ze on je taky niekedy ustrachany ohladom penazi, lebo to nemal v zivote lahke a boli aj obdobia kedy sa bal kvoli rodicom o strechu nad hlavou..

neviem co mam robit. na zaciatku mal aj velke plany ohladom vyletov a teraz sme si planovali vikend v prahe a ked prislo na lamanie chleba povedal ze nevie ako mu to vyjde s peniazmi a ze by mal trochu setrit. ja mam po dlhsej dobe pracu,nemam zavazky a chcem si uzivat, behat a cestovať... co mam robit.

hrac.

Kludne sa mohlo stat, ze tu restiku ani nemusel dokazat zaplatit. Mal pripravene stravne listky na nu a ked mu ich nezobrali, nemusel mat pri sebe ani tolko penazi v hotovosti...

ntcx

slavina ma pravdu
pozvanie je pozvanie a asi každá zena by sa citila...minimálne trapne, keby to bolo opačne a ja ako zena by som povedala ze niekoho pozvem, nikdy by som si tie peniaze potom nepýtala ved by som sa pod zem prepadla od hanby
nana258: chápem aj teba, zena potrebuje cítiť občas na malickostiach ze si ju chlap stale dobíja a zas jedna káva snáď nikoho nezabije...nikde nevidím ze by si si to vyžadovala pravidlene alebo každý den takze v tom problem nevidím, ale z osobnej skusenosti ti viem povedať ze treba trosku prihliadať aj na jeho výdavky ktoré musi platit, moj priateľ tiez platí hypotéku a ja este nepracujem (jedine brigády cez prázdniny) a snažím sa priebežne raz nieco kúpim uvarim ja atd raz on

slavina

Ak ma chlap niekam pozve,očakávam ,že to aj zaplatí,lebo to je pozvanie..Ak je to vzájomná dohoda,tak prosím,nech si každý platí svoje.Ale slovo pozvanie v tom hrá dosť rolu..A prosím vás,koľkým z vás by bolo príjemné,keby vám po večeri na ktorú vás chlap pozval povedal,aby ste si svoje zaplatili,to pardón,nie som žiadna zlatokopka,ale nikdy sa mi nestalo,že by som si platila,keď som bola niekam pozvaná...chlapec je šetrný,to je od neho milé,ale takýto scénar som už raz zažila u kamrátky..mala priateľa,najpr ju všade pozýval a všetko platil,potom chcel,aby si svoje platila sama,ona sa tešila,aký je šetrný,po svadbe si už nemohla ani za svoje nič pre seba kúpiť,len to,na čo jej pridelil peniaze,a nesmela kúpiť nič na viac,aj napriek tomu,že peňazí mali dosť,no a po roku a pol bol rozvod,lebo ju zmlátil,že si kúpila nové tričko a pár koláčikov na narodeniny bez jeho súhlasu
...takže nieje šetrnosť,ako šetrnosť...

vebe

No, to ze ti to povedal kratko po sexe povedzme nebolo to najlepsie,ale je dost mozne ze ho to velmi trapilo. Neviem ci si niekedy zazila, ze mas presnu a dost malu sumu na tyzden a nemozes minut ani o cent viac. Kto to raz zazije, tak chape preco sa tvoj priatel niekedy tak sprava a robi dojem ze je ustrachany. Okrem toho je chlap a urcite mu nie je prijemne si pripustit ze povedzme zaraba menej ako ty a ze v niektorych situaciach moze minut menej ako ty. Ak ho mas rada, tak skus sa vyhnut situaciam, kedy by sa preto citil neprijemne. Pekny vikend sa da stravit aj za male peniaze, da sa ist niekam do okolia, da sa ist na turu a efekt moze byt rovnaky ako ked sa vyberiete do Prahy. Clovek moze skakat len do vysky svojho platu, tak skus skakat tak aby nemal pocit, ze ty skaces ovela vyssie.

michal555

Mne z toho vychadza ze lakoma budes skor ty. Platit hypo so strednou skolou v klasickom zamestnani, k tomu platit stravu, ucty za energie a dalsie suvisiace vydavky s vlastnym zivotom nie je pri dnesnych platoch ziadna slava.
Ked sa tak lubite tak preco to nezaplatis ty? Co ti brani v tom? Ja si myslim ze chlap by sa mal vediet postarat o zenu, no je taka doba ze zeny su nie zriedkavo uspesnejsie ako muzi. Poznam viac takych parov kde zena financuje v nie malej miere zivot svojho manzela preto lebo na to jednoducho ma. Ak ho lubis, tak jedinu prekazku vidim v tvojej hlave. A ked to nevies prekonat tak si najdi ineho, lebo z toho co si popisala si myslim ze aj nevies co mas. Nie kazdy chlap sa dokaze osamostatnit od rodicov.

dalsi

novinka
Dnes 20:01

neni dolezite kolko jedla kto konzumuje, ale kolko to jedlo stoji.

Ak zje niekto 1kg ryze doma a druhy si da 500g lososa, tak ten prvy zjedol viac, ale ten druhy.

novinka

neprehanajte, aj mne by bolo dost trapne, keby si odo mna frajer pytal kazdy halier. okrem toho - muz skonzumuje viac jedla ako zena, neda sa nikdy delit fifty-fifty. to chcete vazit kazde susto?
so zlatokopstvom to nema nic spolocne. predsa ten chlap by mal byt aj trocha gentleman a povzdneseny nad halierove vyrovnavanie.

flegma

myslim, ze vsetko uz bolo napisane, mna len zaraza, ze na 25 rokov by si uz mohla pouzivat vlstny mozog a nie riadit sa kamoskami...