Varená strava sa stáva mojím strašiakom

Príspevok v téme: Varená strava sa stáva mojím strašiakom
Niiiiiiiiiky

Dobrý deň. Rada by som poprosila niekoho o radu :) Mám len 19 rokov a mám ťažkosti s trávením stále po tom, čo zjem niečo varené. Jedávam bežné jedlá, vyprážané často obmedzujem. Môj problém vlastne spočíva v tom že po tom čo zjem obed alebo večeru ktorá je varená, nastáva u mňa pocit plnosti, mávam nafúknuté brucho a čo je však najhoršie- tento pocit neznesiteľnej plnosti trvá aj 4-5 hodín. Je to veľmi nepríjemné vzhľadom na to že jedávam menšie porcie, preto nerozumiem tomu kvôli čomu tento pocit nastáva. Radila som sa aj s mojou všeobecnou lekárkou, ktorá mi poradila espumisan. Pokiaľ som nezjedla 4 denne, nič sa nezlepšilo. Nerada však do seba tlačím lieky, pokiaľ ozaj nemusím. Skúšala som piť taktiež výťažky z mäty ktoré občas pomohli. Tak isto je to aj s jablkom.
Chcem tak isto dodať že netrpím nadváhou a ani prejedaním :)
Za všetky rady a za každú pomoc budem vďačná! :)

wi-ka

Mám ten istý problém, keď zjem varenú stravu (komplet obed) leží mi v bruchu do druhého dňa.
Naučila som sa počúvať svoje telo a jem najmä surovú stravu (zelenina, ovocie) a oddeľujem sacharidy od bielkovín. Mäso jem sporadicky, raz za týždeň, z obeda zjem samotnú prílohu-ryžu a zeleninu, cestoviny alebo zemiaky, mäso mi nerobí dobre.
Ráno zjem musli alebo jogurt alebo len kávu. Na obed varené zemiaky so zeleninou, rizoto atd a na večeru už len šalátik, niekedy s vajíčkom na tvrdo, ak som hladná tak s celozrnnou žemľou...a samozrejme cez deň ovocie podľa chuti.
Stravujem sa takto už asi 12 rokov a cítim sa lepšie. Varené jedlo mi už vôbec nechýba:-)Proste naňho nemám žalúdok:-)

Niiiiiiiiiky

Na raňajky som mala jogurt, tým zvyčajne začìnam deň :) Desiatu som akosi nestìhala, keďže bol v škole zmätok.. Obed prirodny kuraci rezeň a ryža- potom začali neprìjemnosti a večera bolo jablko- zo zúfalstva, pretože to mi zvykne tie neprìjemnosti zmierniť :) Taktiež som cez deň zjedla aj horalky ale to ešte doobeda. Najskôr som si myslela že to bude nedostatkom tekutìn, pretože som kedysi pila málo vody. Preto som tento nedostatok odstránila a dúfala som že sa to zlepšì no nestalo sa tak :)

redka

mozno nejde o to, ze je potrava varena... ide o kombinacie potravin, mozno aj ako naznacil ... ... o nedostatok enzymov ci traviacich kyselin.... co take zvyknes jedavat... napr co si dnes jedla od rana do vecera?