Čudné správanie psíka

Príspevok v téme: Čudné správanie psíka
abbey1717

Máme fenku jazvečíka už 7 rokov. Od malička bola vedená k tomu že sliepky sa trhať nesmú no zabila ich už asi 6 ale vždy len susedine, našich sa ani nedotkla. Väčšinou za to dostala príučku a na pol roka bol pokoj. No včera sa nám stala taká vec že psík(Bada) sa opäť nejak dostala cez plot a trhala sliepku. Snažili sme sa ju odtrhnúť no bola ako zhipnotizovaná, čo začala chcela aj dokončiť. No nakoniec sme ju od nej odtrhli a dali do pivnice. Keď je zima vždy tam spí má tam aj pelech a jedlo a proste všetko čo potrebuje no musela tam ísť na noc lebo kto vie čo by vyviedla ešte. Celý dnešok sa správala čudne. Nikdy v živote ma nepohrýzla brala nás ako jej rodinu a nikdy si nedovolila ani len zavrčať na mňa alebo na moju rodinu. No dnes ma tak slabo kusla do nohy,
Nebolo to silno ani nič ale prostr kusla. Hral sa s ňou môj ujo a ona zrazu toto urobila. Bolo mi to čudné ale veď v poriadku. Dieru kadial sa v noci dostala k susede sme zabarikádovali tehlami a teraz som počula že ich začala odtláčať. Tak som bežala von s tým že ide do pivnice lebo včerajšia noc sa nesmie opakovať. Nechcela ísť tak som ju chcela vziať na ruky ako to pravidelne robievam ale trošku som ju omylom chytila za zadnú iba som ju trochu potiahla a začala na mňa nepríčetne vrčať a pohryzla ma. Keby si nevytrhnem ruku môže byť z toho pekná rana. Každopádne nikdy v živote toto nerobila a ja so o ňu bojím. Je mojím všetkým. Neviete náhodou prečo sa takto začala správať? Ďakujem za info.

Naja85

Typujem, ze fena dostala nespravnu vychovu. A co si mam predstavit pod pojmom "dostala priucku"? Aj pes sa moze ohradit pred zlym zaobchadzanim a zrejme nerozumie, co od nej chcete, takze kludne si moze kusnut aj do majtela, ked sa brani a nevidi ine vychodisko.

abbey17

Ahojte, psík je už v poriadku, myslím že som robila únahlený záber a neskúsila si to vysvetliť, pravdepodobne ma v tej tme ani nespoznala a aj ocino povedal že nikdy by ma nepohrýzla tak silno aby ma to bolelo. A má pravdu. Aj vtedy do ruky by ma tak silno neuhryzla, spravila som veľmi unáhlený záver. Správa sa úplne v pohode. Je normálna a na druhý deň dokonca za mnou prišla a poolizovala mi tvár v znaku: mrzí ma to nechcela som. Takže ona v tej tme asi mňa zozadu asi nespoznala alebo sa nahnevala že som ju v ten deň už naozaj vela krát zdvíhala. Ale aj tak ďakujem za pomoc :)

Biela Kobra

Akákoľvek náhla zmena správania psíka svedčí o zdravotnom probléme, prípadne aj bolestiach. Bežte s ňou hneď k dobrému veterinárovi. Držím palce a tiež som zvedavá, čo sa zistilo.

Deria

Urcite jej daj odobrat krv a vysetrit stitnu zlazu! Ked sa zacne pes cudne spravat a hlavne agresivne, je to prve, co by si mala urobit. Ak sa vyluci nespravna funkcia SZ treba hladat dalej. Moze ist tiez o nador v mozgu ale s tym ta nechcem strasit, pretoze SZ je najpravdepodobnejsia a vobec nie nejaka zriedkava pricina, kedy sa pes zrazu zmeni. Cim prv to urobis, tym lepsie. Hlavne chod k dobremu veterinarovi, prip. do dobrej kliniky. Vela stastia a daj vediet, ako ste dopadli.