Nechtík na nohe

Príspevok v téme: Nechtík na nohe
1karina1

Ľudia, prosím vás, poraďte čo robiť, aby som s týmto nemusela k lekárovi. Totiž to začalo len takou škvrnkou akoby hnisavou, a počas dvoch rokov sa to krásne takto zväčšuje (viď obr.1,2). Okrem toho, že to vyzerá odporne a nechala som to tak, som neskôr už skúsila maste z lekárne na pleseň na nechte, koloidné striebro, kalciovú masť, nepomáha nič.
Nič mi z toho nevyteká ani nič nezapácha.
Ja sa priznávam bez mučenia,strašne sa bojím, že mi dr. ten necht strhne, vraj je to veľmi bolestivé a naozaj ani za nič tam nechcem ísť. Nemá niekto skúsenosť alebo radu, čo s tým nechtom? Ostatné mám pekné a zdravé, hygiena ok, len ten necht je na grc. Ja viem, že so s tým mala ísť na začiatku, ale vždy som odkladala s tým, že to sná´d odíde samo ako prišlo.. Ďakujem že ste sa na to pozreli a ten pohľad statočne vydržali. NOO - nejde mi odoslať obrázky, takže to opíšem len tak, že polovica nechta na palci na nohe je žltá a necht je akoby trošku zdeformovaný. Domnievam sa teda, že ide o pleseň, ale vôbec ma to nebolí :( Poradí mi niekto seriózne, prosím?

1karina1

Ďakujem pekne, najväčšmi ma potešilo, že sa nechty už nestrhávajú. Nejak nemám prehľad, takže som to nevedela.
Prečítala som o tom dosť na nete, je to riadne dlhá záležitosť zbaviť sa toho-teda ak sa to podarí.
Ešte raz ďaka za príspevky.

Kýčera

Môže to byť pleseň-Mrcina,ale aj huba.Necht si nestrihaj,lekár Ti kúsok z neho odstrihne,pošle na rozbor a nasadí adekvátnu liečbu.Ak to necháš tak,môže sa Ti to rozšíriť aj na ostatné.