Vybrat krčné mandle kvoli akné?

Príspevok v téme: Vybrat krčné mandle kvoli akné?
Nikuss22

Dobrý den, má niekto s týmto skúsenost? Dermatologicka mi radí vybrat krčné mandle, všetky ostatné testy mi vyšli negatívne, krémiky nejak nezaberajú. Doktor ORL mi povedal, ze mam chronický zapal na mandliach, stačí ked vypijem nieco studené a na druhý den ma bolí hrdlo, čiže zapalené hrdlo mávam casto, ale nemusím brat atb. Avsak hodnota ASLO vyšla 182, co je v norme.

Má niekto vybraté mandle a mal problémy s akné, môže to naozaj pomoct ? Našla som príspevky kde niekto vraví že to vôbec nepomohlo, iným áno.

Osobne nechcem ísť na tú operáciu, ale tá pleť ma fakt trápi :(

Nikuss22

Lenže mne ten doktor nenavrhol ani žiadnu liečbu, iba mi dal lístok aby som sa v zime objednala unho na operáciu.
V detstve a aj na SŠ som bývala velmi casto chorá.
Dr. Albertová vyriešila tvoj problém s akné, alebo iná liečba ?

Mandla

Máš podobný problém ako som pred štyrmi rokmi mala ja. Tiež mi radila lekárka vybrať mandle. Akurát ja som s nimi mávala problémy od detstva. Čo sa týka akné tak som ho nemala len na tvári ale aj na hrudníku a pleciach. A začínali mi už aj jazvy. Tie mi nejaké aj ostali ale vyrážiek som sa zbavila. Teraz chodím na VŠ, akurát sú skúšky, tak to môžem porovnať predtým a teraz. Stresy mám nenormálne, ale vyrážky nie. No ale k tej operácii. Ja som si mandle nedala vybrať, mamina ma objednala k doktorke Albertovej a tá začala takú celkovú liečbu aj ohľadne vyrážiek. Zhruba po roku som už bola fit. Mandle mi našťastie ostali momentálne žiadne problémy so zápalmi nemám. Čo som si potom našla na internete informácie, že mandle sú dôležitý orgán pre imunitu a netreba sa hneď ponáhľať s vyberaním. Najskôr treba liečiť a keď to nepomôže tak až celkom ako posledné by malo byť vybratie.