BEZMOCNOST

Príspevok v téme: BEZMOCNOST
zufalka

Blizi sa vysvedcenie,a ja idem tento pondelok na tyzden na dovolenku. Z chemie mam zle znamky,tak medzi 2a 3 a musim si to opravit na dva,lebo rodicia by ma zabili,ale nelen koli nim mi to vadi. Chcem dostat 2 hlavne koli ssebe,ale som upne zufala a mam zly pocit lebo sa snazim a zdy mi to nak nevyde,a ted sa este uberiem o tyzden na opravovanie. Neviem co mam robit,a bojim sa setkeho a som z toho upne na dne. Myslite,ze profesor moze spravit naky kompromis abo tak? som druhacka na gympli. potrebovala som napisat,bo mi je zle ked na to pomyslim

zufalka

takze,chemiu som neska opravila teoreticka cast 1 nazvoslovie 2 prax 1 rovnice 1 doplnovacka 1 hybridizacia 1 :D woow takze super,to bolo z celeho polroku

milli

Ak by ti mala tá známka spôsobiť vážne problémy pre ďalšie štúdium (VŠ), bolo by dobré niečo s tým urobiť. Ak sa cítiš na dvojku, skús sa dohodnúť s prof. na lepšej známke s tým, že v ďalšom ročníku o to viac "zaberieš" v učení, keď nie, musíš si zvážiť, či ti je drahšia VŠ, alebo dovolenka. Inak, zbierať známky len pre potešenie, alebo kvôli rodičom nepokladám za najlepšie spôsoby "zábavy", ale čo už - každý sme nejakí a každý máme iných rodičov...

karco

a ta dovolenka sa uz neda zrusit? musis tam ist? a preco by si sa nemohla tak trochu venovat tej chemii aj v grecku, ked nieco chces tak preto musis nieco aj spravit.

damaxy

no tak mas tyzden a mozes sa pocas dovolenky sustredit aj na tu tvoju chemiu a hlavne ak budes velmi chciet tak si to opravis a ked nie,tak tam bude trojka a hadam sa az tak vela nestane.Moje deti su tiez na gympli a ani by ma nenapadlo ich nejako trestat za znamky.Niekedy staci jedna pisomka ktora nevyjde a je po dobrej znamke.Znamka je len cislo je to len subjektivne hodnotenie takze nechaj to plavat a ak sa da zabojujes a ked nie tak co uz.Fakt znamka nie je dolezita ale to co vies to budes potrebovat v zivote,hlavu hore a ziadne hluposti.A samozrejme daj vediet ako to dopadlo.

ccc

tak s časom ti bohužiaľ nepomôžem..ale ak si medzi, určite si ťa vyvolá, alebo inak vyskúša.
držím ti palce

zufalka

ccc: ok,dik to by bol prvy krok.ale stale je tu ten problem s casom.a neviem ci a kolko pisomiek vobec budeme pisat,a prihlasit sa u nasej chemikarky je samovrazda.ale mozno mi dapisomku len tak na konci,ona to tak vie,tym co maju medzi. bojim sa hrozne :((:(((a nemozem mat tri,lebo teraz idem na tu dovolenku a slubila som rodicom ze nebude trojka. a ak bude tak som skoncila.

ccc

tak potom urob to, že reakciu,všetky veci,čo chápeš len keď to vidíš sa uč tak, že prečítaš,myslíš si, že to chápeš..vezmi sa čistý papier a skús si ty sama napísať ako to bolo v knihe a na základe poznatkov si to odvodiť a zapamätať..potom to nezabudneš a budeš si to pamätať..ale samozrejme musíš si to potom skontrolovať, aby si si nezafixovala v pamäti niečo zle.
chemiu sa treba učiť tak, že si to súčasne aj píšeš a de facto kontroluješ sama seba..mne to takto vždy pomohlo a veľa vecí si takto pamätám, alebo aspoň si viem dosť rýchlo spojiť dokopy, aj keď už mám 29rokov.

zufalka

ccc: ja mam skor problem,ze neviem co sa na tom da chapat,urcite podmienky sa dokazem naucit, prvky prveho a druheho poriadku,aky je priebeh reakcie.. no neviem,bojim sa toho,ja ked to vidim tak chapem,ale ked mi da samej nieco spravit tak to uz je horsie.a este ide o to,ze mam na opravu uz len dva tyzne a to budu mozno tak 4 chemie.. no este nam ma doniest jednu pisomku co sme pisali,ak by som z nej mala jedna,lebo som celkom vedela,dost by mi to pomoholo. uvidim :((( ty mas kolko rokou?

ccc

zúfalka, ale veď to je ešte lepšie..neverím, že keď sa poriadne naučíš aj na príkladoch, čo je adícia, eliminácia atd.,základné reakcie na benzénovom jadre, sigma a pí väzbu, že ti dá trojku.
ale viem, že organika je dosť ťažká a záludná..to je pravda.
ale ak máš nejaký problém s týmto,že nechápeš niečo základné, tak rýchlokurz ti môžem dať.