Potrebujem pomocť kvoli rodičom

Príspevok v téme: Potrebujem pomocť kvoli rodičom
Sokky

Ahojte mám 19 rokov a ešte žijem s rodičmi. Mamina mi tento rok v Januári povedala či nevyskúšam nejakú modelingovu agentúru. Jej dobrá kamarátka čo jednu poznala si ma pofotila a poslala to agentúre ktorá si ma vybrala na kasting. Dopadlo to tak že kvôli mojej výške by bol problém ma niekam dostať tak povedali že uvidia. Za ten čas sa mi ozvali 2 známe agentúry respektíve jedna je určite známa a rozhodoval som sa teda kam. Pofotili si ma obidve na castingu a obidve chceli somnou spolupracovať. Avšak som o tej známejšej počul že často modelom nenájdu prácu a podobne ale rozhodol som sa pre tú druhu s dôvodu že som mal hneď vybavenú prácu a možný odlet. Avšak prišiel problém. Podpísal som zmlúvu a ukazal ju rodičom ktorý boli v momente nazurený lebo som sa stal otrokom že ma vyšťavia, a podobné veci. Ja som si ale zmlúvu dlho prečítal a mal veľa otázok nie len od agentúry som dostal odpovede ale aj od modelov rovnaké a to ani nevedeľa agentúra že som sa s nimi bavil ale rodičov to nepresvedčilo dlho sa to ťahalo stále hovorili to isté a nevedeľ som čo mám robiť. Nakoniec som vysvetlil situáciu mojej agentúre a povedala že to nechcú siliť tak že zmlúvu zrušia. Otázka znie pre tých ktorí to uź robili alebo sa v tom vyznajú či dokažu byť tie agentúry také svinské alebo podobne .... nemám už síl o tom s rodičmi debatovať.

LMarika

Niekedy su vsak rozne zmluvy napisane tak nejasne, ze aj ked si ich clovek 100x precita, neporozumie... A na konkretne riadky a tabulky, ktore su v tych zmluvach, ten, komu ide o to, aby sme podpisali a klame nas, ukaze prstom a povie: "To je takto a takto...", pricom v skutocnosti je to ale celkom inac a clovek sa stane obetou klamstva, ani nevie, ako.

Ak si pekny a sebavedomy a zivit sa modelingom je tvoj sen, tak si za nim chod a nenechaj sa nikym odradit. POkial nebudes so zamestnavatelom spokojny, hocikedy mozes dat predsa vypoved a odist, ved nutit ta nikto nemoze, aby si tam zostal.

dalsi

Pre kazdu zmluvu plati - citaj, co je tam napisane. A co ti niekto tara medzi recou, je nepodstatne, ak je v zmluve opak.