Máte radi psíkov? Čo s nimi budeme robiť?

Príspevok v téme: Máte radi psíkov? Čo s nimi budeme robiť?
psíčkárka

Kamarát psíčkar, ktorý pracuje v Londýne mi napísal, že musí svojho psíka priniesť späť na Slovensko k rodičom, lebo s ním tam má problémy. Napísal aj aké. Neverila som, tak som troška hľadala na internete, či je to naozaj pravda. A našla som veľa článkov. U nás zatiaľ môžeme chodiť so psíkmi von, aj v mestskej doprave. Ale dokedy? Čo budeme potom robiť? Dáme ich všetci utratiť? Keď už aj v Čechách sú psi problém :-(

novotnyjiri.blog.idnes.cz

Deria

Tak to je jasny priklad, ako sa dokaze clovek sfanatizovat kvoli viere. Kazdy fanatizmus je nebezpecny! Raz su to psi, ktorych treba odstranit, inokedy ludia. Viem uz davno, ze moslimovia sa boja psov ako diabla, v DE je moslimov plno ale este som nezazila, ze by bol problem ist niekde so psom, ci uz v doprave a pod. Naopak, existuje vela rekreacnych stredisk, ci hotelov pre psickarov, vsade tam mozu prist aj so svojim psom. Toto ma uplne dorazilo ten clanok, to snad nie je pravda!! Nie ze si moslimovia kade tade stavaju mesity, este si dovoluju robit navrhy na zakazy v cudzej krajine, to kde sme?! Ja zijem tiez v zahranici a som toho nazoru, ze ked chcem v tej ktorej krajine zit, musim sa systemu tej krajiny prisposobit ja a nie oni mne. Ach jaj, tie posrate ludske prava a demokracia...ked je toho vela, tiez je to viac na skodu nez na uzitok. Len by sa niekto odvazil postavit katolicky kostol v arabskych statoch, ved by ho zniesli moslimovia zo sveta. Uz dost, radsej nepokracujem, lebo ma admini zotru.

hanka9

Za roky sme doma chovali styri plemena psov s preukazom povodu a krmila ich prakticky kazdy den, aj sa podielala na ich vycviku a predviedla ich s otcom na skusky z vykonu a upotrebitelnosti
Neskorsie uz vo vlastnom byvani som si sama zadovazila psika s PP a skuskami upotrebitelnosti. Mimo toho mam urobenu skusku z kynologie s vysledkom „prospela".
Tymto chcem povedat, ze laska ku psikom mi nechyba ale chyba mi laska k hlupakom, ktory povysuju svojho psa nad ludi a zakony a demokraciu si vysvetluju „po svojom". Treba si ale laskavo uvedomit, ze aj demokracia ma svoje pravidla a hranice a konci tam, kde sa zacinaju porusovat prava inych.

anonymka.

ja a môj yorki sme nerozlučná dvojka. Je môj priateľ, spoločník, člen rodiny. Je to poslušná fenka, milá, dobrá...a ak ma niekde s ňou nepustia napr. do obchodu, reštiky / a to ju mám na ruke / otočím sa a dovidenia. Nezabudnem poznamenať, že Vaša chyba, prídete o tržbu.

lombardo1981

Raz som čítala jeden článok o tom, prečo moslimovia nemajú radi psov. Vraj v Iráne za vlastnenie psa je trest 74 rán bičom. Podľa nich sú to nečisté stvorenia. I keď v Koráne nie je vzťah ku psíkom jednoznačne definovaný. Sú tam len spomenuté situácie. Ako je napríklad prerušenie rozhovoru Mohameda s anjelom Gabrielom kvôli hafanovi, ktorý si dovolil prejsť okolo. Nato Gabriel prorokovi povedal: "My anjeli nevstupujeme do domu, kde je pes alebo obrázok."
Častým vysvetlením prečo ich nenávidia je, že sa v Koráne píše, že keď ich oblíže pes, treba sa sedemkrát umyť.
Ďalším vysvetlením je, ako už spomínala Slobodna, sú možnosti ich využitia. A nielen ako vyhľadávača výbušnín. Ale aj ako ochranára.
A v podstate to je jediná legálna cesta pre moslima ako vlastniť psa... lov, stráženie... Aj keď Korán sám o sebe nezakazuje vlastnenie psa.

Slobodna

Niekedy je drzat usta v mene obrany zivota svojho psa. Mne staci vydat psovi jeden jediny povel na svoju obranu a viem, ze keby na mna niekto zautocil, tak ho zabije aj bez povelu. On brani mna a preto ja branim jeho.
Diabol je pre mna ten, co sa vyhovara na vieru a svojho Boha, a v ich mene nevaha zabit tisice nevinnych ludi, miesto toho, aby si to vybavil s kompetentnymi.
Moslimovia sa psov boja a vedia preco.
Inu suvislost vidim v tom, ze psy sa cvicia aj na vyhladavanie vybusnin, asi preto im tak vadia :/