Permanentne spálená koža na nose

Príspevok v téme: Permanentne spálená koža na nose
Lorrennko

Ahojte, mám už dosť dlho takýto problém. Nepatrím k extrémnym prípadom, ktorý neznesú slnko. Naopak, slnko mám rád, veľkú časť leta trávim pri vode. Prvé dni zhorím (lebo som blbec, a nepoužívam potrebné prípravky), ale potom je to OK, a už mi nevadí ani prudk slnko. Pred nejakými troma rokmi mi ale dosť silno zhorela koža na nose. Nos bol strašne červený, šúpal sa, koža bola potom strašne suchá a popraskaná. Mal som to zabalené v Panthenole niekoľko dní, postupne sa to vyriešilo.

Čo je ale problém, že tomu nosu teraz stačí aj hodinka na slnku, a je spálený zase. Ako keby som vtedy spustil nejaký \"štartovač\", a teraz mu už stačilo málo. Teda vo výsledku, čelo a pod očami absolútne v poriadku, no nos červený, ako alkoholik s chrípkou. Ešte vúčším problémom je, že nos nie je červený len počas leta, ale celý rok. Pochopiteľne menej, ako v lete, no aj tak je to viditeľné voľným okom, a to celkom dosť.

Máte nejaké rady na ošetrnie takéhoto nosa? Po novom si ho na slnku vždy natieram, ale keďže je to počas celého roka, asi to nebude veľmi chvíľkové.

Ďakujem