Štúdium na gymnáziu a divadelný krúžok

Príspevok v téme: Štúdium na gymnáziu a divadelný krúžok
Dušana888

Dobrí deň
Mám takú otázku, chcela by som študovať na gymnáziu, no neviem, či na to mám. Som s C triedy, nie z A, čiže nie s jazykovej. Potom neviem, či by som tam neprepadla, keď už teraz v ôsmej triede mám prospela veľmi dobre. Nemám súce ani jednu trojku ale mám veľa dvojok. Môžete mi niekto povedať, či je to dobrá voľba a že, aké približne je tam učivo? A potom druhá vec, chcela by som tam chodiť na divadelný/dramatický krúžok. Neviete, či je tam niečo ako prijímačky na ten krúžok, alebo sa tak môže prihlásiť hocikto? A čo sa tam akože robí? Chodieva sa potom pozdejšie hrávať, také malé roly aj do divadla? Alebo len školské predstavenia a tak? Máte s tým niekto skúsenosti? A ako sa to dá zvládať popri učive na gymnáziu? Poraďte mi prosím :) budem Vám veľmi vďačná :)

Dušana888

:) ďakujem Vám dievčatá, za rady a ešte sa chcem spýtať, na tom mojom gymnáziu, no teda na tom kam chcem ísť je aj tá výchova umením (VUM) ale aj umenie a kultúra (UMK) tak to sú dva predmety, neviete aký je v tom rozdiel?

D0minika

Mali ste to ako vstupne testy podla ktorych vas zaradili podla urovni? My sme toto vobec nemali..A ta slovina, to si mala dost tazke, to teda nezavidim. Nam ani dikttat nedali, mali sme cisto len test.
Na tu matiku sa tes, to bude peklo :D Matika na zakladnej je oproti tomu nic a na fyzike je tiez hodne matiky..
No ale nechcem vas strasit, baby drzim vam palce nech uspesne zacnete studium na gympli :-)! Vela stastia, budete ho potrebovat :)

Gymplacka

Ja budem teraz prvacka na gympli. Z matiky som duta jak pen ale ani to ma neodradi. Hadam na gympel nepojdem kvoli hlupej matike alebo fyzike? Snaz sa v predmetoch ktore sa daju naucit, biologia, geografia, dejepis, slovina a ine jazyky a zvladnes ten gympel :)
My sme prijimacky robili ten isty den. Prva bola slovina (45 minut), potom prestavka a matika 45 minut. Slovina obsahovala diktat a hlavne porozumenie z textu. Navyse sme tam mali volne riadky kde sme museli napisat minimalne 15 viet o nejakom lyrickom hrdinovi, joj, tam som stratila body, lebo som nedodrzala take veci, co tam boli dane. Napr musia obsahovat suvetie niektore vety a tak... No a skusky z angliny sme robili 2.6 akurat vcera som sa dozvedela vysledky :) anglinu mam rada tak mne sa ten test nezdal tazky, proste vsetko tam je co ste sa ucili na zakladke od tretieho rocnika. Ono to islo od najlahsieho po najtazsi. Hlavne sa neboj a ak by ta neprijali, vzdy si napis odvolanie. Drzim palce. :) snad nepisem ako madar, len som na mobile :)

Dušana888

No na tom gymnáziu, kam chcem ísť ja, je aj nejaká výchova umením (VUM) ale neviem čo tam robia a čo sa učia, nevie mi niekto poradiť?

Dušana888

A máte aj vy taký predmet, že Výchova umením, alebo Umenie a Kultúra? Tak čo robievate? Nezvyknete niečo hrať? Myslím dramatizáciu nerobíte?

Dušana888

Aha, no na matiku a fyziku som aj ja dutá :( to je hrozné a ešte ak sa môžem spýtať, tak zvyknete robiť niekedy nejaké divadelné inscenácie na hodine? Myslím niečo ako zahrať nejakú situáciu? Ja viem, že gymnázium nie je nijaká umelecká škola, len ma to zaujíma :) Alebo ak aj nie vy to robíte, ale aspoň si o tom počula, že by to niekto robil?

D0minika

No záleží,na aké gymnázium ideš. Ak chceš ísť na bilingválne, tak robíš matematiku, slovenčinu a jeden cudzí jazyk.
Ja som robila prijímačky zo slovenčiny a matematiky. Slovenčina bola ľahká, ale matika bola pre mňa peklo, keďže mi vôbec nejde a som na matiku dutá. A áno, oba predmety sme robili v jeden deň, 60 minút na každý predmet a potom bola tuším 30 minút prestávka.
U nás máme dva povinné cudzie jazyky, angličtinu a nemčinu/franinu. Áčkari majú nemčinu a Bčkari majú franinu. Osnovy, učivo je presne to isté.
My tu divadelný nemáme, ale keď sa zamyslím, tak krúžok, je voľnočasová aktivita a neviem prečo by tam mali byť prijímačky.