Časté zvracanie

Príspevok v téme: Časté zvracanie
Akjamm

Ahojte,prosim vás vie mi niekto poradit s tym,že uz asi cca rok vraciam? zo začiatku to bolo rano ked som vstala tak raz do tyzdna a posledneho polroka to je aj 5krat do tyzdna niekedy aj 2-3 krat za den. Niekedy to je ked sa najem, niekedy ked sa napijem,niekedy ked si zapalim,niekedy iba tak z nicoho nič .. napriklad stačí mi na nieco pomysliet a uz mi je zle, neboli ma zaludok ani nic len ma napína,ale už to viem aj nejako "riadit" že napr. som vo vlaku a citim ez sa mi chce vracat ale vydržím to az kym nie som niekde, kde mozem,ničí mi to strašne zuby,oslabuje sklovinu,nemože byt pričina niečo vaznejšie ? ... tehotna nie som :) prosím poradte mi :(

Akjamm

Nie za rok som nebola schopna ist k lekarovi,pretoze som toho mala vela,matura plus rehabilitacie,brigada plus starostlivost o choru babku,kedze mame len seba,je to narocne vsetko ako fyzicky tak i finacne ale dakujem za radu ☺ za lekarom idem utorok tak snad sa to vyriesi ..

LMarika

Nech uz je pricina akakolvek, NIKDY NEUVER, ZE JE TO PSYCHICKEHO POVODU!!! Psychickeho povodu nemoze byt nic, iba telesneho.
Zislo by sa ti viacero vysetreni. Navstiv gastroenterologa a daj si urobit gastroskopiu, aj kolonoskopiu, v ramci gastroskopie ziadaj doplnkove vysetrenie enzymov, tam bude enzym laktaza a zisti sa, ci ho mas dostatok. Neboli ta hlava pred vracanim? Mozes mat intoleranciu na laktozu bez toho, aby si o tom vedela. Z gastroskopie sa zisti aj to, ci mas celiakiu, helikobaktera a gastritidu, ale kamera na hadici moze ukazat aj nejake tie nadory...
Dalsia vec, daj sa vysetrit na vsetky mozne parazity a aj na pasomnicu a ZIADAJ AJ RONTGEN!!! Crevne parazity, hlavne pasomnice dokazu poriadne zneprijemnit zivot a vysoka kazivost zubov priamo s nejakym vracanim nema nic spolocne, ale ak mas v bruchu potvory, ktore ta oberaju o ziviny, pricina vysokej kazivosti zubov je jasna.
Zislo by sa ti navstivit aj alergologa, ktory ta vysetri na histaminovu intoleranciu a na potravinove alergie.
Dalsia vec - mozes mat potravinove intolerancie a moze ist o viacere potraviny. Medzi alergiou a intoleranciou je rozdiel. Intolerancia je choroba traviaceho systemu spocivajuca v nedostatku enzymov zodpovednych za travenie urcitych potravin. Na toto ti staci, ak si kupis niekde v lekarni, pripadne objednas cez internet FOOD DETECTIVE domaci test na PI. Stoji asi 80 € a je v nom 46 potravin. Test ti ukaze, ktore su to. POZOR, v teste sa nenachadzaju cukry ako laktoza, fruktoza, sorbit a glukoza. Vysetrenie na laktozu ti urobit gastroenterolog, ako som uz pisala a na cukrovku ta tiez moze niekto vysetrit aj na Slovensku. No pokial ide o sorbit a fruktozu, budes musiet za vysetrenim odcestovat do Rakuska, kde ti urobia dychove skusky. Cena jednej sa pohybuje od 30 do 60 €.
Dalej by stalo zato dat si urobit beznu prehliadku u praktickeho lekara a poziadat ho, nech ti z odberu krvi da urobit pecenove testy. Pricinou vracania by mohla byt aj pretucnena pecen.
A zajst k niekomu, kto ti vysetri zlcnik, mozes ho mat podrazdeny.
Aj zaludok moze byt podrazdeny - vtedy ide o gastritidu. Tu ti zisti gastroenterolog, ak ju mas.
Cim skor sa rozbehni po doktoroch a uvidis, ze oni ti uz nieco zistia.
V ziadnom pripade nechod po psychologoch a po psychiatroch, ty tam nepatris. Velku chybu by si urobila, keby si sa po psychosoch zacala vlacit. Oni by ti len predpisali za hrst antidepresiv rano, za hrst na obed a za hrst vecer a uz by len cakali, kedy sa stanes na tych liekoch zavisla a budes si pytat stale vyssie a vyssie davky a psychosi budu mat z toho stedru odmenu od farmaceutickych firiem. Clovek, ktory zacne brat cvokarske lieky, behom dvoch mesiacov priberie aj 50 kg, neustale sa mu bude hlava tocit a bude sa citit na odpadnutie, nebude vladat robit nic ine, len spat a bude si musiet invalidny vybavit, nebude schopny vstat rano z postele a vykonat si zakladnu hygienu, zo sikovnych ruk sa zrazu stanu trasuce sa ruky, z ktorych mu vsetko pada, oci bude mat vypulene a jazyk vyplazeny, co bude mat svalstvo tvare tak ochabnute, ze nebude schopny uz ani len usta udrzat zatvorene - lebo takyto clovek, ktory take lieky berie, nie je ani zivy, ani mrtvy a uz na prvy pohlad vyzera ako sibnuty, ale on v skutocnosti sibnuty nie je, to iba tie cvokarkse lieky z neho robia sibnuto vyzerajuceho cloveka. Psychiatricke lieky zabijaju mozgove bunky a poskodzuju pamat. Ja som takmer kamaratku nespoznala, co som ju asi mesiac nevidela, tak sa zmenila, ked zacala brat cvokarske lieky. A to vsetko z nestastnej lasky, lebo lubila agresivneho alkoholika, vsetko mu odpustala, cakala, ze sa zmeni...