Šedý zákal

N-ika

v TT v novej nemocnici, maju kompletne nove vybavenie...neboj sa, vsade je to rovnake, toto je operacia ktoru uz zvladne aj vratnik :-)

peterjano

@N-ika ďakujem veľmi pekne, za taký podrobný popis. Ak sa ťa môžem opýtať kde si bola na operácií? @Minniemouse A kde bola na klinike? :)

Minniemouse

Ja som bola s kamarátkou ako podpora nakoľko sa veľmi bála operácie, tak potrebovala nejakú psychickú oporu, ale nakoniec to zvládla super a smiala sa sama na sebe ako zbytočne sa stresovala :D O samotnom priebehu operácie veľa neviem, nakoľko som tam nebola, ale viem, že po zákroku používala očné kvapky, ale nejak výrazne obmedzená teda nebola. Akurát nejakú dobu sa mala vyvarovať fyzickej záťaží. A bola veľmi spokojná aj s klinikou kde bola :)

N-ika

Ahoj, aj ja som sa bála, ale bolo to úplne v pohode :-)
Ako prvé absolvuješ predoperačné vyšetrenie na očnom oddelení, kde ťa budú operovať. Odmerajú ti všetky potrebné parametre a vyberú ti najvhodnejší typ šošovky.
V deň operácie prídeš ráno, nakvapkajú ti anestézu do oka, prepláchnu slzný kanálik,opäť anestéza a ideš na sálu. Ľahneš si, na oko ti nasadia roztvárač a pozeráš stále do svetla. Cítiš len tlak, komunikuješ s operatérom, hovoríš mu ak to nie je príjemné, informujú ťa o priebehu. Oko priebežne preplachujú, takže ti po líci stále tečie voda. Trvá to asi 5 minút, pričom stále vidíš svetlo a cítiš jemný tlak. Nakoniec ti oko zalepia. Odlepíš doma po určitom čase, kvapneš unidexu (proti jazveniu) a zalepíš. Druhý deň kontrola a odlepia ti oko. Nebolí nič ani počas ani po operácii. Naozaj sa nemáš čoho báť. Ja som absolvovala zákrok na obe oči, prvý krát som si vypýtala xanax na ukľudnenie, druhýkrát v pohode aj bez neho :-)

aloveu

Prečítaj si to. Neviem síce, do akej nemocnice na tú operáciu ideš, ale myslím si, že je to takto vo všetkých nemocniciach, nie len v tejto.
veni-vidi.sk