Antikoncepcia

escap

Úplne prirodzené je žiť sexuálnym životom s niekým koho milujem a komu som odovzdal svoj život a on mne v manželstve. Koho prijímam celého aj s jeho plodnosťou a nemusím sa brániť pred počatím jeho/nášho spoločného dieťaťa. A ak zatiaľ nechceme dieťa, sú aj prirodzené metódy plánovania rodičovstva, ktoré nespôsobujú raný potrat. Ak však aj tak náhodou počnem, dieťa prijmem, lebo je plodom lásky a znakom lásky je, že sa dáva nesebecky druhému. Dieťa má právo počať sa z lásky a nie byť vedľajším nežiadúcim efektom "práva" na sexuálny život jeho rodičov, ktorí zatiaľ spoločný život neplánujú.

Každý človek je človekom od počatia - aj ty, aj ja. Slová ako zhluk buniek, zárodok boli vymyslené ako označenia, ktoré majú umožniť ženám ľahšie prijať HAK, tabletku po i potraty. Lebo každému je jasné, že zabiť človeka nie je dovolené. Ak sa však počatému dieťaťu vezme status človeka, všetko ide ľahšie. Ak však počaté dieťa nie je človekom pri počatí, nikdy potom sa ani človekom nestane.

Náš zákon HAK ani potraty do 3 mesiaca tehotenstva nezakazuje. U nás je to hranica 3 mesiace, v Amerike možno ísť legálne na potrat do 24 týždňa tehotenstva. Tu jasne vidno, že svetský zákon je vecou dohody ľudí v tom-ktorom spoločenstve. Ľudské práva však nemôžu byť vecou dohody či hlasovania. Ak aj neporušujem svetský zákon, neznamená to ešte, že nerobím nič zlé. Lebo existuje ešte vyšší, morálny zákon vpísaný do srdca. A tvoje srdce zareagovalo..

tete54

escap

HAK je 99,9% ochrana. Nič nie je 100%, je mi to jasné.. Nie, nebola by lepšia sexuálna zdržanlivosť. Nemám 15 či 16 rokov. Myslím si, že je úplne prirodzené žiť aj sexuálnym životom.
Radšej budem užívať HAK ako potom náhodou by som mala zobrať tabletku po. To je ešte väčšie svinstvo. A tak isto sa chránim pred neželaným tehotenstvom. Ak nechcem dieťa, prečo by som nemala brať HAK ?! Veď predsa je to povolené, žiadny zákon ani nikto to nezakazuje.. Nerobím nič zlé, len sa chránim.
ps.: Nepýtala som sa, či je to svinstvo, či tým zabíjam plod (nie dieťa) alebo či mám byť sexuálne zdržanlivá. Prosím, nabudúce si prečítajte CELÚ otázku.. toto, čo ste mi odpovedali dávno viem, ja som sa však pýtala na inú vec. Ďakujem ;)

escap

Možno nevieš, ale počať môžeš aj keď berieš HAK ako máš. Prakticky všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu je potratová. To znamená, že ak zlyhá antikoncepčný účinok (zabránenie počatiu) nastupuje abortívny účinok po počatí - t.j. zabránenie uhniezdenia oplodneného vajíčka v maternici, čím počaté dieťa zomiera v cca 7-8 dni po počatí po spotrebovaní zásob vlastných živín. Žena si tak s HAK nemôže byť nikdy istá, či v cykle nespôsobila potrat svojmu niekoľkodňovému počatému dieťaťu. Chceš na seba vziať takú zodpovednosť? Nebola by lepšia sexuálna zdržanlivosť?