Neustály strach

Príspevok v téme: Neustály strach
hviezda01

Dobrý deň.
Ani neviem ako by som začala.Mám taký probélém,že sa stále bojím,ale nieje to taký strach z uzavretích priestorov,alebo z pavúkov,skor sa bojím o svojich blízkych.O dcéru,ktorá v septembry nastupuje prvý krát na strednú školu,bojím sa,či si nájde kamarátov,či zapadne do kolektívu,či jej pojde škola.Bojím sa,keď muž niekam odíde na dlhšiu cestu,či sa mu niečo nestane,bojím sa chorob,aby som nedostala rakovinu,a čo bude potom s mojimi deťmi.Bojím sa niečo povedať,len aby som nevyzerala ako debil.Niekedy si pripadám ako 15 ročné neskúsene decko,ktoré nič nevie a stále čaka len na to,čo mu kto povie,že može urobiť,len aby som niečo neurobila zle.V robote to isté.Mám vedúcu,ktoej nikto nevyhovie,a nech urobíte tak,či onaa,nič nieje dbre.az mi povie,aby som danú vec urobila tak,a ked to tak spravím,tak mi zas povie,že to malo byť inak..a toho je viac..tak sa zase,,bojím"niečo urobiť,len aby som neurobila zle,alebo aby mi nepovedala,,načo si to robila"...bojim sa,keby som náhodou ťukla auto,abymimanžel nevynadal.Stretol sa už niekto s niečim podobným?Som vadná??Ďakujem za každý názor.

LusijaLuc

Samozrejme, veľa vecí sa dá ovplyvniť. Ale napr. to, kedy zomrieš, neovplyvníš. A keby som mala nad všetkým dumať, tak tie moje strachy by iba gradovali.
Preto si vravím: čo sa má stať, sa stane.

lucia238

No Lusialuc, nikedy sa daju veci ovplyvnit, zas netreba cakat doma so zalozenymi rukami a nechat vsetko na osud , ale aj zabojovat /vid situacia utecenci a lahostajnost ludi to riest, ked je EU s tym nic nerobi a este tomu napomaha mozno az ked bude neskoro / a pod. veci. Ja mam z tychto veci najviac obavy.

LusijaLuc

Vieš, ja sa všetko snažím brať tak: čo sa má stať, to sa stane a ty to nijako neovplyvníš. :) Lebo ináč by som sa asi zbláznila, a to nechcem.

hviezda01

LusijaLuc-tak vidím,že niesom sama..tiež mám z toho všetkého strach,už sa snažím nečítať negatívne správy,ale všade kam pozrieš,tak je skoro stále samé zlo...ach jaj..už som si aj hovorila,že nemožem mysllieť stále na to zlé,lebo si niečo privolám..ale nejde mi to..:-(

LusijaLuc

Hviezda, tie strachy poznám. Raz sa bojím, že ťažko ochoriem, inokedy o rodinu. Pred nedávnom som sa bála, že nás utečenci, ktorí prichádzajú do Európy prevalcujú a vypukne z toho vojna. Avšak odkedy ma po meste prenasledoval dajaký idiot, teraz sa bojím vyjsť sama von. Ach, jaj, asi potrebujem nutne odbornú pomoc, alebo si poriadne nabiť program, aby som nemyslela na hlúposti, lebo sa ináč asi zbláznim.

hviezda01

..a už to zase graduje,blíži sazačiatok školského roka,a ja mám už zasestrach o dcéru..viem,že nieje jedina,veď tam budú všetci sebe cudzí,ale ona je taký introvert,sama konverzáciu nezačne..preto sa bojím,ako zapadne v kolektíve..som jediná precitlivená matka,alebo je tu tiež taká mne podobná..?

hviezda01

Kýčera-srdečná vďaka
Zatial som v pohode,v pondelok nastupujem znova do roboty,odtial asi pramení moj problém...momentálny..tak uvidím,ako to tam bude.Momentálne si s manželom ,,užívame" vo welnese.Keď sa vrátim vyjadrím sa viac,teraz len z mobilu.Ale každému príspevku od hocikoho ďakujem.Velmi si to vážim.

Kýčera

Hviezda 01, keď Ti niečo sľúbim, tak to aj dodržím! Ak sa Ti neozvem, neznamená to, že na Teba kašlem,...ale isté okolnosti mi v sľúbenom čase zabránia zareagovať na príspevok, napísať odpoveď... Mnohokrát príspevok presunú a ja ho neviem nájsť, admin ho zmaže a ja nestihnem včas zareagovať. Si citlivá duša, robíš si prehnané starosti, ale je dobré, že ich aj zo seba vypúšťaš von. Máš otvorenú myseľ a neurazila si sa na tie moje predchádzajúce odporúčania. Myslela som to úprimne, tam by Ti vedeli nájsť príčinu Tvojich strachov a pomohli sa ich rýchlejšie zbaviť. Toto si odmietla a chceš sa so svojím strachom popasovať sama, tak skúsme spolu popátrať po príčinách...Mne sa ten Tvoj strach už nezdá byť zdravým, ale môžem sa aj mýliť. Ak za tým nie je telesné ochorenie, čo si vylúčila, môže tam byť oslabenie nejakého meridiánu, či prenesenie strachu z nevedomia, prenatálneho vývoja, ranného detstva, dopriať Ti ho mohla aj nejaká "dobrá duša",... Dnešný strach nie je dnešným strachom ...S mužom sa prestaň HÁDAŤ, v týchto horúčavách by si ho mohla stratiť, RZP-ky v kuse húkajú a muži sú slabí, umierajú...Ten Tvoj má pravdu, musíš si v duši poriadne poupratovať, vymiesť pavučiny, zbaviť sa starého prachu,...to nik za Teba neurobí. Delete 2 Ti poslal nádherné bájky, kt. som si až dnes prečítala, máš tam kopec životných právd,... rád ako so strachom naložiť, zatočiť, pretaviť ho na niečo zmysluplné...Strach, áno zažíva ho každý, ale nesmieš mu dovoliť aby Ťa paralyzoval a ovládal, aby si mu prispôsobovala svoj život a riadila sa podľa neho, je tu na to, aby si ho PREKONÁVALA. Ak si pochopila tie bájky, tak návody, ako s ním naložiť, nájdeš aj v nich, v tých nádherných metafórach života, v ich poučení...Sizyfos bol v gréckom bájosloví kráľ potrestaný tým, že váľal na horu balvan, kt. sa mu vždy skotúľal dole kopcom, keď už bol pri cieli...Delete Ti spomínal aj papierik...ak využiješ jeho radu, tak Ti odporúčam ten papierik spláchnuť na WC, ale môžeš použiť papierik aj na to, že si tam svoj strach, či iný problém napíšeš, spáliš a popol spláchneš na WC, pomáha to! Pomôcť by Ti mohli afirmácie, vizualizácia, ovládanie vedomia Silvovou metódou,...Požiadaj Aloveu, je to mladík, kt. tu ponúkal rôzne videá, možno by našiel najaké aj na elimináciu nabytočného strachu. A možno sa pripojí aj niekto iný, kt. bude mať pre Teba lepšie rady ako sú tie moje...V každom prípade Ti držím palce, aby si sa ho úspešne zbavila, viedla plnohodnotný a šťastný život. Veď si HVIEZDA, kt. svieti v tme a tým, čo ňou kráčajú, ale aj zblúdilým dušiam svieti na cestu a ukazuje správny smer, NA TO NEZABUDNI!!! A Ty mi na oplátku pošli dážď.

laura321

Delete nie je strach ako strach, nezlahcuj to. AK uz neustale strachy, obavy zosilnievaju, pridaju sa uzkosti a celkovo sa clovek uz zacne zle citit aj fyzicky, tazko zvlada bezne povinnosti a zivot, zle spava koli neustalemu napatiu, tu mu uz nepomoze len motivacna literatura a kecy, ze strach je prirodzeny.