Menštruačný kalíšok

Príspevok v téme: Menštruačný kalíšok
slniecko514

Dobrý deň,
chcela by som sa Vás spýtať, či máte skúsenosti s menštruačným kalíškom. Už dlho premýšľam nad tým, že by som si ho kúpila a zatiaľ čítam iba pozitívne reakcie naň, no chcela by som aj radu od skúsených žien/odborníčky a svoju gynekologičku s týmto nechcem otravovať (má veľa pacientiek). Hlavne, že či je to teda naozaj zdravotne nezávadne a bezproblémové pri nonstop používaní.
Som Vám vďačná za každú odpoveď.

sewie

ja mam "mami cup" a milujem ho:)...tiez som najskor pretekala ale potom som zistila ze som si ho nezaviedla spravne a teraz vsetko super:)cez den aj v noci:)

kafe

tiež kalíšok odporúčam, je to neporovnateľné s tampónmi či vložkami.
Len si treba dobre zvoliť výrobcu. Mne napríklad od firmi Yuuki nejak nesadol a stále "pretekám". Najprv som si myslela, že je to mojou nešikovnosťou a že sa časom skamarátime a budem suchá, čistá. Ale ani po viac ako roku sa nič nezmenilo a používam aj vložky pri ňom. Druhý si teraz kupovať nejdem, ale keď budem potrebovať nový, mením výrobcu.

ErinNN

osobne mozem iba odporucit :) len si chvilku mozno na to budes zvykat, ale ako som spominala, treba si to vyskusat a prist na to. pocitovo je to to najhygienickejsie, uvidis vsak sama :) drzim palce

slniecko514

Noo tak, ja by som chcela s ním začať aj pri ňom asi aj zostať, preto sa chcem informovať najlepšie o všetkom :).
Striedam tampóny a vložky, nechcem stále iba jedno používať, no po tých rokoch mi už prídu vložky dosť nehygienické a v poslednom čase ma všetko bolí pri používaní tampónov, preto hľadám náhradu.
Ďakujem :)

ErinNN

ziadne problemy ti nehrozia, dokonca ani syndrom toxickeho soku ako pri pouzivani tamponov, takze ide iba o to, ako to bude vyhovovat tebe osobne, a na to to musis vyskusat, takze urcite kupit a vyskusat. podla mna pri nim uz zostanes.