Práca väzenskej pedagogičky

Príspevok v téme: Práca väzenskej pedagogičky
Barca10

Dobrí deň

Môj názov témy ste si už prečítali. No, mám taký problém, že som dievča, mám 14 rokov a o rok idem na pedagogickú strednú školu, ale nechcem robiť v škôlke, chcem si spraviť aj vysokú školu, no nechcem učiť v škole. Ja by som chcela pracovať ako väzenský pedagóg presnejšie sa to volá "Pedagóg oddelenia výkonu trestu" ale neviem, či na to treba normálnu vysokú pedagogickú školu, alebo nejakú inú, a ešte neviem, či pre ženu je to dobrá práca, a, že či sa dá na slovensku dobre uplatniť a, že asi koľko zarábajú? A či ich nieje plno, že, či by som sa vôbec zamestnala, no ale ak nie išla by som do tej školy. Prosím Vás poraďte mi :) vážne by som to chcela vedieť. ĎAKUJEM

Barca10

:D ale nie Daniuska, do žiadneho väzňa som sa nebuchla :D Táto práca ma zaujíma už aj dlhšiu dobu, a na to, že, či môže žena pracovať v mužskej väznici sa pýtam preto, lebo som z južného slovenska, a ženské väznice sú, len v Nitre a v Levoči, a to je dosť ďaleko, a tie mužské sú o dosť bližšie k môjmu bydlisku :) a čo sa týka tých žien pracujúcich v base, tak je to nadobro zakázané, alebo sa to dá, ale len "kde tu" ?

daniuska

Ako vazenska pedagogica budes zamestnana len v zenskej vaznici, v muzskych boli niekedy aj zeny pedagogovia, ale zrusilo sa to, nakolko medzi muzmi a pedagogyckami dochadzalo k nezelanym pechtle mechtle, cize navazovali spolu vztahy, cize teraz sa uz so zenou v muzskej vaznici stretnes naozaj len ojedinele. Myslim, ze tvoja otazka suvisi nejako s tvojim zaujmom o vaznov ako takych, myslim muzov vaznov, snad si sa do nejakeho nebuchla...

Barca10

Keby som pracovala napr. s tými utečencami, nemusela by som vedieť plynule po anglicky? Alebo aspoň nemecky,či rusky? No a áno odhodlanie pre výzvy mám, najradšej by som predsa, len pracovala v nejakej väznici, alebo sa mi zdá, že aj v "justičáku" sú niečo ako väzni, ale sú takpovediac "bezpečnejší" pretože tam ich ešte len pripravujú do väzenia a podľa mojich zistení, práve to väzenský pedagóg robí, že je to prvý človek s ktorým sa väzeň stretne, a on ho poučí o pravidlách vo väzení, ako to tam chodí, ako sa má správať a tak. Tak by som sa možno mohla dostať aj tam, aj keď neviem či tam zamestnávajú nejakých pedagógov.

marek123

no zda sa ze mas rada vyzvy, resp. nadsenie pomahat ludom, ktori maju problemy. Dovolim si upriamit tvoju pozornost na dalsie skupiny ludi, u ktorych predpokladam ze v buducnosti bude potrebne viacej pedagogov a praca to moze byt podobna a to Romov a utecencov. Pokial sa situacia bude nadalej rozvijat tak ako doteraz pravdepodobne vzniknu na uzemi Slovenska utecenecke tabory u ktorych predpokladam ze EU bude financovat nejaku pedagogicku cinnost, resp. podporovat pracu s nimi, takze nie potrebne sa uzatvarat len na tych vo vykone trestu. Akokolvek u teba k samotnej specializacii v pedagogickej cinnosti dojde az na vysokej pedagogickej, cize dovtedy mozes kludne ist na strednu a casom uvidis ci ta taka praca naplna.

Barca10

A že vraj aj v Levoči je nejaká ženská väznica, aha tu to píšu: www.cas.sk len neviem o čom tento článok je, lebo som ešte nečítala tak dúfam, že je to pravda, že nepísal nový čas len tak ten nadpis ako zvyknú, tak idem čítať :)

Barca10

A čo zamestnanie ženy v mužskej väznici? Dá sa to? Myslím, či vôbec zamestnajú ženu do mužskej, pretože je tam väčšie riziko ublíženia na zdraví, predsa len muž (ako napr. bachar) sa vie lepšie brániť ako žena. Ale čítala som už aj také, že práve žena bola riaditeľkou basy, aj keď riaditeľ basy sa málokedy, v podstate len výnimočne asi stretáva s basistami. Tak nevie, či by ma prijali, ale ja by som to riskla, veľmi ma táto práca zaujíma, aj keď sa obávam možných dôsledkov pracovania ženy v bese (fyzické, či psychické napadnutia, obťažovanie-akéhokoľvek smeru a mnoho iných)

marek123

no ked sa pozeram na charakter prace tak predpokladam ze v muzskych vazniciach su len muzi pedagogovia/asi to nemusi byt pravidlo/ ale vzhladom na charakter prace to tak vyzera. Nieco malo aj tu www.vazen.sk , no a ked pozeram zenska vaznica je len jedna na slov. www.vazen.sk
takze predpokladam ze sanca dostat sa tam bude mala..teda malá moznost uplatnit sa.

Barca10

A môže to vôbec žena robiť? Nie je to mužská práca? A neviete, či ženy pracujú aj v mužských väzniciach, či len v ženských?

marek123

tu je rozhovor s jednym takymto pedagogom.. www.trnavskyhlas.sk
neodpovie ti to na tvoje otazky ale priblizi pracu ktoru vykonaval a mozno ulahci rozhodovanie.