Depresie z práce

Príspevok v téme: Depresie z práce
Burned-out

Ahojte. Potrebujem sa len vypísať, každopádne budem vďačný za každú dobrú radu. Žijem v UK, teda skôr pracujem (driem), životom sa toto nedá nazvať. Len makám a makám a nikam to nevedie, nijako nerastiem, nikam sa neposúvam. Som z tej práce psychicky aj fyzicky unavený. Chodím tam s veľkou nechuťou. Nebaví ma to, nenapĺňa. Keď z nej prídem domov, nevládzem nič robiť.
Snažím sa dostať na SVK, nájsť si prácu tam, ale nedarí sa mi. Z "xy" žiadostí ma zavolali len na 1 pohovor, ktorý mi nevyšiel. Je to na Svk naozaj také zlé, alebo ja som taký nemožný, že ma nikde nechcú?
Už som z toho úplne deziluzívny a psychicky vyčerpaný, že mám chuť stočiť volant dakde do stĺpa.

jhcvx

tak si preboha najdi novu pracu. ano v zahranici je lahsie budovat si karieru, tu je dost prac. prilezitosti pre zaujimavych ludi. mas vystodovanu VS ekonomickeho smeru a stazujes sa ze makas ako otrok v uk? si blazon? mas milion moznosti si najt lepsiu pracu. neviem kde byvas, ale skus sa prestahovat do vacsieho mesta, do londyna napr.
pracujes vo velmi zlom prostredi ked mas depresie a pocit ze iba rytim sa niekomu do zadku si mozes spravit karieru. odid. najdi si pracu v ekonomickom sektore, hocico, ked s tyim prides na sk, vsetky firmy sa o teba pobiju. im staci ze mas titul, pracoval si v zahranici a vies AJ.
pozri stranky ako indeed.co.uk

Slobodna

Pan minister si to pravdepodobne predstavuje tak, ze ked je momentalne dopyt po IT, vsetci hrrr studovat IT. Kym dostudujete, bude dopyt sa zmeni, tak potom hrr studovat nieco ine. IT je mozno buducnost, ale ludsky faktor vzdy bude potrebny. V obchodoch teda budu predavat IT specialisti, rovnako ucit deti, liecit, viest celu firmu atd. Trh prace treba regulovat. Dnes ekonom alebo pravnik napr.berie pracu inym odbornikom, lebo vykonava aj take funkcie, o ktorych mal znalosti mozno jedno - dvoj semstralne. Cely system na Slovensku je naprd. Som zvedava, kolki by dostudovali odbory, ktore ich maximalne nebavia a vobec sa na ne nehodia, len preto, ze to povedal pan minister a trh si to ziada. Netreba si nechat skakat po hlave od zamestnavatelov a trosku to regulovat. Tiez peknu kravinu vymysleli s AP, dohodami, brigadami a podobnymi kravinami, kde zamestnavatelia nevytvaraju, alebo rusia TPP, ved tato forma - takmer zadarmo, sa im viac oplati. Namiesto znizenia odvodov, podpory malych a strednych podnikatelov, regulacii trhu prace a okresania byrokracie.

Burned-out

No je to "génius". Bol by som zvedavý, čo by povedal, keby sa všetkých 300tisíc ľudí alebo kolko nás je v zahraničí, vrátilo domov.

Michal079

"Nebudem snáď študovať a robiť niečo, čo ma nenapĺňa."
O tom by som pochyboval lebo náš slávny minister práce a sociálnych vecí uviedol: "Ľudia by mali študovať to po čom je na trhu dopyt, prípadne ak sú už vzdelaný v niečom po čom ten dopyt nie je mali by sa rekvalifikovať"
Vidíš takže budeš musieť robit to čo ťa nebaví presnejšie sa musíš prispôsobiť trhu :D :D :D
Iné vymývačky mozgov

Burned-out

a to že človek maká ako otrok, snaží sa, je dobrý v tom, čo robí, to nič neznamená. Žiadna vďaka, žiadny rešpekt, žiadna odmena či pochvala, alebo posunutie sa ďalej. Tak mi tu nehovor, že treba byť šikovný a že v UK je budovanie kariéry ľahšie.

Burned-out

mmilan7 to je smutné, že v našej krajine musí poctivo pracujúci človek po toľkých odpracovaných rokoch, dostávať takú almužnu. Tí hore nás stále klamú, že nie sú peniaze na dôchodky, zdravotníctvo atď, ale peniaze by určite boli, len keby ich tí vlastizradcovia nerozkrádali a nerozdávali rôznym príživníkom....
Mám 28 rokov, študoval som na gymnáziu, potom vysoká ekonomický smer, viem dobre anglicky, ale na Svk ma nikde nechcú zamestnať. Je nás ekonómov veľa. Ale aj tak sa chcem vrátiť na Svk, jednak tam mám priateľku, priateľov, jednak je to môj domov proste.

Prezyvka055 veď sa takú snažím nájsť...
IT ani strojárina ma nikdy nezaujímali. Mám ekonomickú, to ma bavilo a tým smerom som sa chcel uberať. Nebudem snáď študovať a robiť niečo, čo ma nenapĺňa.
O tom podnikaní som tiež uvažoval. Chcel by som nejako pomôcť Slovensku, minimálne tým, že by som vytvoril nejaké pracovné miesta. Len nemám žiadny nápad

Jfccv to je super, že sa nenamakáte...
U nás v práci byť šikovný znamená strkať sa do zadku manažérom, alebo v príprade žien vyspať sa s nimi...takže tak..

Jfccv

To ze nemas ziadnu skolu vystudovanu, ze nevies nic specialne robit, nieje problem ani UK ani slovenska; trh vsade na svete je presyteny pracovnikmi ktori pracuju za minimalku od rana do vecera kazdy den . ja tiez zijem v uk aj s priatelom a nemakame ako ty. Tiez sa nam do prace nechce chodit, ale zarabat treba. Je dolezite byt sikovny a niekde sa posunut, budovat si karieru. Prave tu v uk je to ovela jednoduchsie ako na svk.

luciano

Nepíšeš, čo si vyštudoval, prípadne čím si sa vyučil. Podľa toho by som vedel, aké máš šance zamestnať sa v SR. Spravidla platí, že ak si vzdelaný v strojárstve, tak prácu nájdeš určite. Urob si napríklad zváračské skúšky a o dobre platenú robotu máš postarané. Aj také profesie, ako je inštalatér, plynár, elektrikár, kominár, murár, armatúrar a podobne sú vyhľadávané. Horšie je, ak máš VŠ a chceš sa uplatniť vo svojom odbore. Ak si však projektant strojár alebo stavbár, robotu nájdeš, ale musíš ovládať grafické programy Autocad, MikroStation a pod. Nuž a samozrejme ak si vzdelaný v IT, tak robotu zoženieš ako nič. Pokiaľ viem, tak na trhu je nedostatok aj šoférov HD, alebo kamionistov.
Môžeš začať aj podnikať, aj keď na Slovensku sa podniká ťažko.

Prezyvka055

Daj sa na pracu v kancli a nie manualnu. Manualne roboty vie robit kazdy, preto su tak na nic platene a vycerpavajuce.

mmilan7

Ja Ťa viem pochopiť moje dve deti sú tiež v zahraničí polovica synovcov a neterí a domov ich tiež veľmi ťahá aj keď už je veľmi malý predpoklad,že tu budú žiť.Keď pracuješ legálne máš platené odvody a spĺňaš predpoklady, choď na úrad práce a vypni.Tu na SVK naša ekonomika neprodukuje pracovné príležitosti.Neviem v akej profesii si vzdelaný a koľko máš rokov.Pozrieť si pracovné ponuky CZ predsa by si to mal bližšie.Ja keby som bol mladší,tak by som tak postupoval.Ja mám odpracované cca 45 rokov a vypočítali mi dôchodok 340 eur.Robil som zodpovednú prácu soboty nedele,sviatky a riadne platil odvody.To píšem preto,že tu keby si aj našiel prácu neriešil by si dôchodok tak ako inde.Tak Ti prajem veľa zdaru a s tým volantom to zahoď za hlavu a ani na také riešenie nemysli.