Láska, reálne hodnoty

Príspevok v téme: Láska, reálne hodnoty
Fishman-man

Ahoj,chcel by som sa Vás žien spýtať,čo sa vám na mužovi najviac páči? Ktoré hodnoty,priority by mal mať váš partner? Ako tak pozorujem tak dnes ako keby ľudia nevedeli o čom sú skutočne pravé hodnoty.Záleží vám dievčatá veľmi na vzdelaní?... Mám 25 rokov no doteraz som ešte nemal žiadnu,aj keď som mať mohol,no nechcel som.Mohol som ich dostať do postele ale mne o to neišlo,na vzťah nebola pripravená ani jedna,nevedeli si vážiť samé seba...Myslím,že sa celkom pozdávam jednej slečne,lenže tá je doktorka,neviem ako by to brala ak by som jej povedal že pracujem v obyčajnej reštike...Existuje vôbec dievča ktorej záleží hlavne na vernosti,dôvere a láske? Nájdem ja vôbec vernú lásku ?

lulu 1

Delete 2- ja to nechcem riešiť lenže vo vnútri ma to ubíja ze som to dovolila a jo chceli sme to obaja .. tie dve vety áno teraz mi to dáva zmysel pretože vzťah ,ktorý je úprimný nie je iba o dotykoch ,ale on to myslel takto ,že nechce aby náš vzťah bol ako ten ,ktorý mal .. dvakrát sme šli na to iste miesto ,ráno keď písal co mu je tak podotkol dokedy sa chcem skrývať ,ale ja sa skrývať nechcem .. Myslím ,že vie rešpektovať moje pocity aj to čo chcem ,ale aj keby sme mali vzťah asi by to nebolo ono pretože je medzi nami vekový rozdiel 7 rokov (je to už započitané ze on už ma 23 a ja 16 rokov .. ) aj keď sa vraví vek je iba číslo ,ale aj tak nám stale pred očami stojí to číslo ,vek.. jo ja to cítim tak že proste si nie som istá .. Moja bff mi povedala takisto ze nemám nič síliť ,nerobiť nič čo nechcem ,ale ja mu nechcem ublížiť .. Zomrelo mu uz dosť kamaratiek ...

Lenže aj tak ďakujem ,pretože už viem že vzťah s ním rozhodne teraz nechcem :) Možno budem vyzerať ,ako sviňa ,ale robím čo cítim a snažím sa mu už nadávať nádeje ..

Delete 2

lulu 1 - to, že si ,,podľahla,, nerieš.

Prečo by si mala byť taká, ako sa opisuješ. Obaja ste po tom túžili tak prečo nespraviť to, čo chceš? Veď život máš len jeden a všetko ostatné je nepodstatné okrem toho tvojho šťastíčka )

Táto veta ,,on nemôže ďalej takto ze mal vzťah ,v ktorom prevyšovala nadržanosť nad láskou ..,,

a táto veta ,,chce mať vzťah ,v ktorom ma môže hocikde chytiť za ruku a takisto hocikde pobozkať ..,,

si veľmi odporujú a ja osobne byť tebou by som mu neveril ani slovo z toho, čo ti hovorí!

Buď bude rešpektovať tvoje pocity, a čo chceš alebo ho pošli kade ľahšie.

Láska nie sú len dotyky či bozky...to si veľmi dobre zapamätaj. Hlavne ak sa režeš, tak to má určite nejakú príčinu a ja by som bol na vašom mieste veľmi opatrný. Dával by som na partnera velikánsky pozor ak by to bolo takto, pretože by som mu chcel pomôcť zistiť prečo sa to deje a pomôcť mu.

Ak to cítiš takto, tak nemusíš s ním mať predsa nič. Nemusíš!!! Nie a ešte raz nie. Nie je to tvoja povinnosť :)

Ak nerešpektuje teba a on nerešpektuje tak neviem...popremýšľaj

lulu 1

Ahojte .. Keďže sa tu bavite o vzťahoch a tak podelím sa aj ja s Vami. Pred pár dňami som si začala písať na facebooku s jedným chalanom .. Asi po 3-4 dňoch sme šli von .. Bola tam taká cesta okolo vody sadli sme si ďalej do chládku .. Sedeli sme tam asi 5-6 hodín. Bolo fájn všetko .. Rozprávali sme sa o všeličom .. Ležala som na ňom keď zistil ze som šteklivá tak ma šteklil .. Zhovárali sme sa o sebapoškodzovaní ,keďže sme to obaja robili(ja sa stále snažím s tým seknúť ,ale ani za boha mi to nejde ..) Boli sme aj druhýkrát von .. boli sme na tom istom mieste .. ku koncu začalo pršať a mi sme sa začali bozkávať a on ma hladkal po bruchu potom šiel aj pod tričko ,ale už som to stopla lebo som nechcela ešte tak rýchlo .. Samozrejme aby som nezabudla ten chalan má 22 rokov hh,no zajtra 23. A ja mám o necelé dve týždne 16 rokov :( . Písal mi ze ďakuje za mňa a tak.. dnes ráno bol čudný a napísal že on nemôže ďalej takto ze mal vzťah ,v ktorom prevyšovala nadržanosť nad láskou .. chce mať vzťah ,v ktorom ma môže hocikde chytiť za ruku a takisto hocikde pobozkať .. ale problém tu je ten ze ja si nie som istá ci môj prvý vzťah ,ktorý mám mať aby bol s ním.. necítim žiadne šťastie ze och panebože chalan chce mať so mnou vzťah a byť ku mne milý .. druhé baby by jasali od radosti ja nie sedím doma ako kôpka nešťastia a rozmýšľam čo s tým.. vie o tom iba moja bff .. Doma som to ani nepovedala pretože z rodičmi nežijem a sestre sa neviem tak otvoriť .. premáha vo mne strach čo na to povie a hlavne jej priateľ ,ktorého nemám v láske a ani on mňa .. prosím poraďte mi ako ďalej .. ja mu nechcem ublížiť ani dávať zbytočné nádeje aj keď tie som mu uz asi dala ,keďže očakáva vzťah .. A viem ze je to hrozné ze som podľahla už na druhom stretku .. Cítim sa teraz ako rozvalina-to jest ľahko dosiahnuteľná žena :(

Vopred Vám Ďakujem za rady :)

Carny

Ahoj,
odpoved na Tvoju otazku v zavere: Ano,existuju zeny, ktorym zalezi este na skutocnych hodnotach. Nie je vsak lahke taku najst. Budes musiet byt vytrvaly a hladat dlhsie.

Mas 25 rokov a pises,ze pracujes v obycajnej restike. Vyzeras na inteligentneho chalana-preco je to tak? Preco nepokracujes vo vzdelavani sa aby si nemal pocit menejcennosti?
Mozem Ti zo zenskeho pohladu povedat,ze dolezila je u muzov inteligencia. Mne osobne ako vzdelanej zene na tom hodne zalezi. Partner nemusi mat Ing.,Phd.,ale musi byt inteligentny. A ak si povedzme casnik,kazda vzdelana zena,ci inzinierka,ci doktorka to bude brat do uvahy. Si mlady,mas na vsetko dost casu. Ak si chces najst partnerku na urovni,musis makat na sebe. Vysoka skola Ti neposkytne len titul,ale aj rozhladenost,skusenosti a prilezitost na osobny rast.

Mam znamych,ktori su vysoko vzdelani a maju zienky len na ozdobu. Pekne a jednoduche. Ale nie su spokojni. Nemaju sa s kym podelit o svoje problemy a tak hladaju pochopenie inde. Z toho pramenia dalsie komplikacie pre ich rodiny. Poznam aj pripady ked je to opacne,ale je to velmi ojedinele...

Doktorexitus

Nechcem ťa sklamať ale bohužial je to tak. Možno zo sto doktoriek jednej by to nevadilo čo robíš, ostatné z dlhodobého hladiska pozerajú na tvoj sociálny status. Potrebujú aby si sa im prinajmenšom vyrovnal alebo prevyšoval aby sa mohli prípadne posunúť vyššie. Je to dobou a tlakom spoločnosti aby partner mal pri sebe niekoho na podobnej úrovni. Ale za vyskušanie nedáš nič možno objavíš práve takú ktorej to vadiť nebude alebo aspon si užiješ ale nemaj velke nádeje skôr choď do toho s rozumom.

diviak2015

aj ja si myslim ze ked sa jeden vyvija tak chce aby bol taky aj druhy. to ake ma povolanie nenapovie ci ta bude chciet. zalezi na jej povahe a informacia o jej povolani je malo na to aby sa dalo z fleku odhadnut ci ta bude chciet. ak by na niecom mohlo zalezat tak na tom co chces dalej v zivote ty.

Žužova

očakávaš od žien aby si vážili samé seba a ty čo ? ty toho sebadeomia asi tiežž moc nemáš ked tvrdíš že ,,precuješ len v obyč. reštike" = si niečo menej ako ona..

diviak2015

delete pises presne ako tdf. takze mily tdf to co opisujes nie je laska. je to na hrubo opisany mechanizmus ako funguje parenie medzi zivocichmi ale zabudas na rozdiely. ludska laska je vyssi level. ano stale sa drzim biologie, stale pri zemi, nepotrebujem ulietavat na idealoch, romantizme, necitam zenske knihy. zvierata su schopne roznych urovni empatie, najblizsie su nam v tomto podla vyskumov zrejme simpanzy. clovek je ale v tomto majster. a podobne je to z laskou. takze hoci sme aj my v podstate len dalsie zivocichy, tie tvoje vyroky o laske sa napriek tomu nedaju aplikovat na vsetky zivocichy rovnako. problem laikov ked uvazuju o evolucii je ze maju tendenciu prehliadat rozdiely medzi jednotlivymi zivocichmi. kazdy druh je niecim specificky. u ludi je to najma mozog. mozog cloveka sa vyvinul natolko ze je schopny vyssich citov, alebo ak chces prepracovanejsich hlbsich citov, alebo este inak drobnejsich nuancii. a toto mame zadratovane v nasich mozgoch. mame to tam z dovodu vychovy deti. ako vidis ma to svoj logicky dovod. ludske mlada sa vyvija dlhsie a je preto potrebne aby obaja rodicia spolu ostali na dlhy cas.
samozrejme tak ako vsetko ani toto nie je ciernobiele. aj v tomto pripade zalezi ako si tu lasku zmanazujeme. niekto sa k tomu stavia tak cynicky ale zabuda ze ludia su schopni to prezivat aj ovela hlbsie. a niekto tomu pride na klb a uvedomi si ze clovek nedokaze byt spokojny ked je sam a nikto ho nelubi rovnako on nema koho lubit, alebo ked ma vztah postaveny len na vypocitavosti a vyslovene zistnych hodnotach. taky clovek po case nutne citi prazdnotu.
su ludia ktori lasky nie su schopny. podobne su rozne urovne lasky aj u inych zivocichov. takze si mozes predstavit rozne levely lasky. ked si normalny clovek, tak ju potrebujes, je akurat na tebe do akeho levelu sa dopracujes. tymto cynickym a hlavne jednostrannym pohladom sa do vyssieho levelu nedopracujes.