Ochrana pred vstupom do manzelstva

Príspevok v téme: Ochrana pred vstupom do manzelstva
skoromanzel

Neviete niekto ako je to s majetkom pri rozvode, ktory jeden z manzelov nadobudol pred manzelstvom ?

Chceme sa s priatelkou v buducnosti brat a mam taky problem. Kym ja som cely zivot hladel do buducnosti a drel, setril, aby som zabezpecil svoju buducu rodinu a mohol si zalozit rodinku, ona je velmi emocionalny typ /a tak si kupuje hned co sa jej paci a nikdy si preto nesporila/ a nic ju nevie bavit dlho, vsetko sa jej rychlo zunuje. Sme spolu 5 rokov, chcela by sa vydavat, ale nas vztah ide dolu vodou. Napriek tomu by sa rada vydavala.

Je dost leniva, ma minimalne uspory, prakticky nic a vsetko taham ja. Pred rokmi som kupil byt, auto a tiez cast domu v ktorom byvaju rodicia /je pisany na mna a rodicia nemaju na moje vyplatenie/.

Ona je typ cloveka, ze ak by nahodou doslo k rozvodu, nedarovala by mi nic a maximalne vyuzila zakon a BSM vo svoj prospech. Cely zivot som setril na byt a na pomoc rodicom a nechcel by som sa niekedy v buducnosti dozit toho, ze sa priatelke zunujem a ona si vylepsi svoj socialny status a ja budem mat problem, ze este aj mojich rodicov by som pripravil o strechu nad hlavou.

Vraj BSM sa zrusit neda a predmanzelska zmluva zas nema institut u nas, ako v zahranici.

Priatelke sporim slusnu sumu aj rocne /pretoze ona nevie alebo nechce/. Mame spolu aj dcerku a chcel by som aj dalsie deti /ona uz nie/. Za tie roky ju uz dost poznam a aj podla roznych pripadov z okolia, jej pri takej situacii, ako je rozvod, vobec neni cudzi, maximalne toho vyuzit.

Mne sa nejedna, ze by som jej pri pripadnom rozvode nechcel nic dat /ved jej setrim slusne i tak/, ale aby som neprisiel o strechu nad hlavou a ani rodicia.

skoromanzel

Nemienim sa rozchadzat. Nie sme sice svoji, ale beriem to ako manzelstvo. Kazdy vztah ma nejake problemy a idealne to neni nikdy. Som sexualne dost narocny, ako kompromis by som bral sex kazdy den, idealne aj 3x denne - a to maloktora zena by chcela. Takze dopadol by som podobne. Obaja sme introverti, kludne povahy. Zalezi mi na priatelke a i ked sice nie som zamilovany, laska ma rozne podoby. Kebyze sa rozdieme, ona ide k rodicom cca 200km a ja by som dcerku prakticky nevidel. I ked priatelka je na tom teraz, ako je, dufam, ze sama postupne dospeje k nejakej zmene, aby nehladela len na seba, ale zacala sa zaujimat viac aj o mna. Zabavne je, ze mi sama navrhla, nech si najdem milenku /ale len na sex/, ze jej by to nevadilo /co som odmietol/. Inak je mila, pritulna a dceru ma velmi rada. Ono je to take, ze to cele neni na rozchod, ani na posunutie sa vpred. Stagnujeme, ale to neznamena, ze to je nejaky velky problem.

otvoroči

V tom prípade nemáš žiaden dôvod si ju brať. Nemiluješ ju a z vypočítavosti z nej tiež nič nezískaš. To si môžeš vziať aj mňa, mne by sa tiež hodili nejaké peniaze... Ách jáj.

Tiež by som sa chcela vydávať a aj to spravím, ale len s osobou, o ktorej budem presvedčená, že ma tiež miluje a budeme spolu šťastní. No ty pekný vzťah nemáš a s touto ženou ani mať nebudeš. Oberáš sa momentálne o to najvzácnejšie a najkrajšie v živote, keď s ňou strácaš čas.

Súhlasím s tebou v tom, že milujúci človek môže rozmýšľať aj o zlých veciach ako je napr. rozvod atď. Lenže koho miluješ ty? Dcéru?

Normálne sa na ňu vyse*. :-)

ewelin2828

no podľa toho čo píšeš sa mi zdá, že si s ňou jedine kvôli vašej spoločnej dcérke...čo je síce pekné, dieťa potrebuje oboch rodičov....ale za akú cenu?
myslíš, že keď nebudete šťastní vy dvaja, vaša dcéra bude šťastná? neviem koľko ma rokov...ale myslím si, žeby váš rozchod prežila...a určite bude mať na ňu menší dopad to, ak budete žiť oddelene, ale každý jeden z vás sa jej bude maximálne venovať a ona oboch rodičov mať bude....ako keď sa vezmete, budete spolu bývať, ale nič k sebe nebudete cítiť, budete sa len hádavať....to bude pre vašu dcéru podľa mňa horšie....aj keď možno sa hádavať nebudete, vezmeš si ju, budete sa tváriť, že ste šťastná rodinka...ale šťastní asi nebudete, teda ty nebudeš podľa toho čo píšeš....je to len tebe, ako sa rozhodneš :)

skoromanzel

Ze full service, to ma pobavilo. To robim castejsie ja, nez ona.

A co sa tyka sexu, ziadna vyhra. V sexe je moja draha jak poleno a ani sa jej nechce. Tvari sa pritom, ako keby tam nebola.

Keby som bral vztah len pre sex, ci full service, tak ju uz davno poslem prec.

Ano, je to smutne, ze takto uvazujem, ale keby ste zazili tie reci co chce, plus ako vo vaznych zivotnych situaciach cloveku nepomoze, nezaujima sa, tak by ste tiez rozmyslali, ci sa vobec zenit...

Na jednu stranu, zenit by som sa chcel, chcem mat manzelku a pekny vztah. Na druhu vztahu, ked to ide dole vodou a moja draha tu sice planuje spolocne manzelstvo, mne sa do toho ist nechce.

Sam vidim, ze tu neni nieco s kostolnym poriadkom a ak aj niekto miluje, neznamena to, ze je automaticky hlupak, co nerozmysla.

Je mi jasne, ze takymto stylom sa k manzelstvu s nou dopracujem len tazko, ked to ide dolu vodou /bez ohladu na to, ze ona by chcela/.

Co uz vztahy su komplikovane. Nebyt dcery, tak nemame absolutne nic spolocne.

Delete 2

Zaujímavé čítanie...až ma z toho naplo...

o čom je láska? Dá sa vôbec ešte ľuďom dôverovať? OMG...

Neviem kde som sa to narodil a aké návody som získal ale z takéhoto prístupu je mi na dve veci.

Tak buď niekoho milujem a neriešim alebo riešim a v tom prípade nemilujem.
Nemám rád takéto kalkulovanie aj keď v dnešnej dobe sú už ľudia natoľko skazení, že radšej neveriť nikomu. Ani milovanej bytosti...

smutná to doba...ak človek pred svadbou premýšľa nad rozvodom...

otvoroči

To je vzťah o ničom. Tlačí na teba? Si chlap, tak sa, preboha, vzopri! Jej ide o peniaze a tebe o čo? O sex a full service doma?

Ja nechápem, načo si chceš brať takú ženskú... Len o nej čítam a je mi zle. Chúďa dcéra s takýmto vzorom matky.

Máš len jedinú istotu a to, že ak si ju vezmeš, oberie ťa o majetok.

0vecka

skoromanzel je to hlupost ako by potom skoncil taky kolar co ma plno byvalych manzeliek?? inak porad sa s pravnikom predmanzelska zmluva je zu dnes beza vec... ale naj by bolo si ju nebrat ked ma taketo reci a to ste este splu za dobre

skoromanzel

Preto sa pytam. Ten znamy tvrdil, ze si tiez myslel, ze vsetko pred manzelstvom je jeho a spolocne je to, co sa nabodubne v manzelstve. Vraj je to omyl, ze spolocne je vsetko /okrem darov/. A to ma v rodine par pravnikov, co by ho nenechali padnut na hubu. Vraj mu povedali, ze ona ma podporu v zakone a s tym neurobia nic.

ewelin2828

tak ten druhý prípad je reálny...polovica bytu bola na ňu napísaná...ale zase aj on sa mohol súdiť...ak by dokázal, že úver platil sám zo svojho účtu a tiež, že byt prerobil až po ich rozchode a všetko šlo z jeho peňazí, nemusela ho tak ošklbať, ale to chce mať pevné nervy a peniaze na dobrého právnika :) inak divým sa takým chlapom, čo na toto pristúpia..a aj ženám, že sú také "zlodejky" :D
ale ten prvý prípad fakt neviem...nemalo by to patriť do BSM, ak bol byt len na neho písaný a on ho nadobudol pred manželstvom...divné...
inak vtipná tá tvoja ženská....že aby si si uzatvoril životnú poistku, aby ona mala z čoho žiť, ak sa ti niečo stane :D...aj keď nie je tvoje žena, ak by sa ti nebodaj niečo stalo (ale to Bože chráň), tak dedí tvoja dcéra, takže kvázi jej by všetko ostalo..povedz jej, nech sa nebojí toľko heh :D
neviem, podľa toho, čo píšeš, tak asi je s tebou preto, že sa má u teba dobre, nemusí dako moc makať, asi zarába len sama pre seba...neviem neviem....aj keď máte to dieťa spolu...či chceš takto žiť...už sa ty musíš rozhodnúť