Neviem sa zbaviť hnisavej angíny

Príspevok v téme: Neviem sa zbaviť hnisavej angíny
Cookie202

Dobrý deň prajem,

pred dvoma týždňami som dostala hnisavú angínu, doktorka mi predpísala Penicilín a keď som to začala užívať, začalo sa to výrazne zlepšovať- teploty ustúpili, hnis začal miznúť. O tri dni odkedy som začala užívať Penicilín, sa objavila alergická reakcia, svrbenie kože a vyrážky a červené fľaky (niečo ako žihľavka) takmer cez celé telo a tak som teda penicilín prestala užívať a začala brať Dithiaden proti alergii. No odkedy som prestala užívať penicilín, hnis sa začal veľmi rýchlo vracať. A tak mi doktorka predpísala antibiotiká Zinnat plus som navštívila krčného lekára, ktorý mi dal ešte k tomu kloktadlo. Kloktadlo sa mi nezdá, žeby mi nejako pomáhalo, no Zinnat mi zaberal avšak, i keď som ho dobrala celý, trošičku hnisu mi ešte v hrdle ostalo, no fakt už iba len nedoliečené zvyšky. Vybrala som sa k doktorke znova s tým, že som myslela že mi predpíše nové balenie Zinnatu a že keď doberiem to balenie, už mi to prejde. Bol mi však predpísaný Sumamed, čo je trojdňové antibiotikum a už počas toho, čo som ho brala som si všimla, že hnis sa začína pomaly vracať. Balenie som dobrala včera a teraz už začínam byť vážne zúfalá, nevediac čo mám robiť, keďže hnis sa každým dňom vracia viac a viac. Počas celej liečby skúšam taktiež kloktať slanú vodu, piť bylinkové čaje, beriem sirup na imunitu, striekam si do hrdla Florsalmin a Stop-angin. Skúšala som si tieto prípravky a taktiež aj "fialovú vodičku" dať na vatu a na špilku a hnis odtiaľ vytrieť, problém však je, že sa tak hlboko do hrdla neviem veľmi dostať a tak to veľmi nemá žiaden efekt.

Vie mi niekto poradiť, čo by som mala robiť? (mám iba 17 rokov).

Ďakujem.

Cookie202

Ďakujem za radu, práve som čítala, že je dobré rozmiešať olivový olej s cesnakom a jesť to ako sirup.. Jednu lyžičku už mám za sebou :)

meri.m

Ahoj, mne na zapálené hrdlo najlepšie pomáha olivový olej - niekoľkokrát denne za lyžičku. Pri zachrípnutí ešte kalciový sirup a Homeovox. Funguje to aj na kašeľ. Pri kloktadlách, cmúľacích tabletkách ani sprejoch u mňa očakávaný účinok nenastal.
(Btw. ten olivový olej mi zaberá rýchlejšie ako (svojho času) antibiotiká.)