Zlozita terapia

Príspevok v téme: Zlozita terapia
Snubenica02

Ako som uz spominala, chodim na psychoterapiu a ta mi dooost pomaha. Problem je vsak vo mne. Mam vyrazne sklony k impulzivnemu jednaniu a k castemu posielaniu ludi, najma tych, co mi pomahaju, niekam. Onedlho sa samozrejme spamatam a musim si to u nich zehlit. Takto to mam s psychologickou cca po treti raz, pricom naposledy mi povedala, ze uz uvazovala nad mojim vyhadzovom z terapie. Co by teda pre mna mohlo byt likvidacne, viem, ze ju potrebujem. Ale zatial som nedosla na to, co robit s takouto mojou zbrklostou. Raz som jej dokonca povedala, ze k nej chodim iba preto, ze ma so toho nutia rodicia a ja sama si myslim, ze spolu iba zabijame cas - co ma potom, pravdaze, mrzelo.
Viem, ze to musime spolu nejak riesit, ale co ked budem opat reagovat skratovo a naozaj ju s konecnou platnostou poslem docerta? Nejake rady, ako sa uvedomit?

salon

Snubenica chod pekne do vnutra seba a opytaj sa preco mas problem prijat postoj nazor nalady ineho cloveka...
Co za sa tym vsetkym skryva? Z coho to prameni? Co vtedy citis?
Kedy sa to vsetko podla teba zacalo? Co bolo spustacom?

Co by si si priala aby bolo? Kedy si myslis,ze mozes byt stastna a spokojna?
Robi ti radost ak by si na sebe pracovala,alebo by si bola radsej,keby na sebe pracovali ti druhi a spravali sa podla tvojho zelania??

Ako tebe pomahaju terapie,ktore navstevujes?

Snubenica02

No tak som aktualne poslala do prdele i snubenca - nie priamo, iba som si ho zablokovala. Navzajom sa ignorujeme, tak k comu to cele je? Nenavidim ho, nenavidim cely svet! Cele dni vraj tazko maka, a to mu mam akoze zrat? Nezaujem, nezaaaujem! Shit... :'( :'( :'(

debra

Tak určite mali dôvod vydržať. A psychologička nevydolovala nejaký dôvod prečo to tak je ? Niečo z detstva ? :D Pardon za smiech ale je to také klišé..ako riešiť vzťah s matkou :D
A čo sa inak týka toho chudák terapeutka tak ja si vždy vravím, šak mu za to platím :D

jajaa

salon...aj dnes som mala akurát terapiu a odpoved na tvoju otázku je recidivujuca depresivna porucha ťažkého stupňa a borderline štruktúra osobnosti. raz je to lepšie, inokedy horšie, treba sa naučiť s tým žiť...

Snubenica02

debra, asi ano, a k ostatnym tiez, a cudujem sa, ze to so mnou este vydrzali :-/
salon, no co, ja chodim do terapie roky a stale som duta ako bambus :D Riesime vseeetko mozne aj nemozne, ako som uz vravela. Chudak terapeutka.

salon

jajaa nechcem sa ta dotknut,ale mozes mi prosim ta vysvetlit,preco chodis k tej psychologicke tak dlho ze rok a pol??
V com je problem?
Ja som pred par rokmi absolvovala terapeuticka sedenia a uz po tretom som vsetko pochopila. Je pravda,ze sa terapeut cudoval,ze napredujem rychlo,ale povedal,ze ked clovek spolupracuje a hlavne ked sa chce z toho dostat tak to ide rychlo. co ty tam tak dlho robis? :-)

debra

Ale Black & White je snad bud tak alebo tak nie oboje ? Možno tuto metaforu interpretujem inak :D
MOzes potvrdit ze k rodicom sa teda tiez spravas velmi podobne ?

Snubenica02

Na tom nieco bude. Ked o tom tak premyslam, s psych. to mam naozaj rovnako ako s ostatnymi ludmi (a to teda nie je nic moc). Raz tak, raz tak, hoci nie tak vyhrotene. Niezeby som ju milovala a nenavidela. Ale raz ju uznavam, potom - zvycajne neodovodnene - mi lezie na nervy. Black & white (preto ma i upodozrievaju z hranicnej poruchy :D).