Trombóza

Príspevok v téme: Trombóza
Tea34

Ahojte... mám len 17 rokov a keď občas dlhšie sesím, mávam bolesti v lýtkach, čo po čase prejde až k tŕpnutiu a páleniu.Bolesť prejde až keď si ich vyložím na stôl. Môže byť tento pocit "ťažkých nôh" začiatočná trombóza, aj keď som taká mladá? čítala som, že je dedičná a môj otec ju má.. mala by som ísť na vyšetrenie?

RNG

Mozno by bolo dobre si precitat z minulosti, ,ako sa povodne tieto sacharidove produkty zaviedli, je to zaujimave, ako priemysel oblazni ludi na vyse 110 rocne stare zakladne omyly, dodnes platiace na vacsinu ludi a lekarov
en.wikipedia.org

RNG

Kellogsova dieta po jeho smrti viacmenej zanikla, ale tlacenie spracovanych zrnin vo forme roznyc cerealov pretrvava az do dnes a donedavna bolo silne podporopvane lekarmi. Pricom zlozky v nich znininy prejdu cez hromady niciacich priemyselnych procesov, su vysoko prisladzane, pridavaju do nich rozne e-cka aby boli pritazlive najma pre deti a lenive matky, co deti odsvindluiju rano cerealom z mliekom, "ved lekari to odporucaju" A tak sa vybuduje zvyk a celkove sa to prenieslo aj do vladou odporucanych tzv pyramid stravy, kde zakladom prijmu potravin boli sacharidy a kde cerealy boli znacne lekarmi tlacene, podobne ako aj vyrobky z bielych muk. Az 60% kalorii mali byt zo sacharidov a cukrov.
Nuz potom sa netreba divit, ze US populacia je az na 60% pretlstnuta a ma rozne choroby, najma vyplyvajuce z priemyselne znivcenych potravin, tj sacharidov a roznych foriem rastlinnych olejov. Tam sa specialne tlacili tzv "bezcholesterolove" rastlinne oleje a vyrobky z nich, kde polynenasytene, tj reaktivne oleje boli spracovanim znicene , oxidovane, polymerizovane, hydrogenizovane do foriem, co v prirode vobec neexistuju.

vitavi

Na Slovensku žiadnych zástancov Kellogsovej diéty nepoznám.
Napriek tomu poznám mnoho ľudí, ktorí trpia trombózou.
Sú to milovníci prevažne živočíšnej, mäsovo-mliečno-cukrovej a chemickej stravy, ktorá obsahuje minimum zeleniny a žiadne obilné zrná.
Netreba si obilné zrná pliesť so sacharidmi typu cukor, a biela múka, ktoré škodia pečeni.
Keď sme pri tom, problémy s pečeňou a s jej zásobným orgánom - žlčníkom - majú práve ľudia, pojedajúci nevhodné tuky, alebo priveľké množstvo potravy, ktorá sa nestihne využiť a ukladá sa do nadbytočných zásob.
Ešte som nestretla človeka, ktorý by sa prejedol obilnými zrnami. Prejedajú sa pochutinami a maškrtami s obsahom tuku, cukru, mäsa, ochucovadiel a pod.

RNG

Kedysi bolo v USA hnutie, kde sa velmi tlacili vyrobky zo zrnin, jeden z ich zastupocov, dr Kellogs mal dokonca "ozdravujuce " kliniky, ale sam nakoniec v "plnom zdravi" zomrel na srdcovu porazku.
Privela sacharidov je skodlive, lebo prebytocne cukry sa v peceni menia na triglyceridy a cholesteroly. Zpalbohu priemysel za pomoci drvivej vacsiny lekarov to tvrdi doteraz Ja na stastie sa drzim rad inych lekarov, a jem menej sacharidov viac zelenin masa ryb a neprazenych orechov a olejnatych semien a cistim si cievy lecitinom a doplonujem zdedeny nedostatok plazminu fibrinolytickymi enzymami. Radsej to doplnit, nez predcasne zomriet nas taku malickost, ako krvna zrazenina velkosti spendlikovej hlavicky, tak ako dnes umiera vyse 1/2 ludi,a to zbytocne Inac telo, aby nesetrilo tukmi a nevytvaralo nove potrebuje dostavat neznicene/esencialne tuky z potravy, preto nizkotukove diety , vysokosacharidove su skodlive.

lordkraky

Chod, aj ja som bol a teraz sa liecim. teiz som bol pri pocitaci casto, aj teraz sedim pri nom:)
niekedy som chodil an velke tury a pol roka som prestal tak aj z toho.

vitavi

Určite i nadmerné množstvo bielkovín, ktoré je bežné v dnešnom stravovaní civilizovaných národov, prispieva k tvorbe trombov.
Ak zvolíš za základ stravy pestré zastúpenie obilnín a zeleniny v prirodzenej forme doplnených strukovinami, semienkami a rybami a prírodnými koreninami v malom množstve, nebudeš sa musieť báť trombov, ani nič brať po celý život.

RNG

Na platnickach lepkava latka su bielkoviny, nie tuky. Tromboza je teda vysledok prilisnej lepkavosti bielkovin na krvnych platnickach Normalne to regulije nas vlastny enzym plazmin, ale v pripade, ze ho mame malo, doplnok fibrinolytickych enzymov je dobra obrana proti fibrinom na stenach ciev a trombom, co sposobuju trombozy(zapchanie ciev) a teda infarkty, porazky, a zlyhania nedokrvenycy organov
Nattokinaza a sereapeptaza ani v ovela vacsich davkach, nez odporucene na riedenie krvi nesposobuju krvacanlivost, ako lieky na riedenie krvi, A naviac vedia rozbit uz vzniknute fibriny a tromby v tele.
A mozes ich brat cely zivot, podla potreby, bez skodlivych postrannych ucinkov chemickych liekov.

vitavi

Vylúč jedlá, ktoré ti zahusťujú krv - tuhé, husté lepkavé tuky, a všetko, čo ich obsahuje: stužené maslá a priemyselne upravené tuky, mliečne výrobky a mlieko, tučné mäso, koláčky, tukové pečivo a keksy.
Pozor na množstvo soli, obmedzuj ju.

Prečistíš sa potravinami s vlákninou - zeleninou a obilninami, ktoré majú uchované obaly. Tuk jedz len veľmi kvalitný rastlinný alebo rybací, nepreháňaj množstvo.
Ak to dodržíš, budeš sa cítiť sviežo, ľahko, bude ťa tešiť každý pohyb, pretože ťa pohyb nebude namáhať, dlhšie sedenie a ležanie ti nebude spôsobovať tuhnutie.

RNG

Krv sa da riedit bezpecne fiberinolytickymi enzymami, ktore zaroven rozbijaju uZ vzniknute zrazeniny=tromby.
Stredoeuropske obyvatelstvo specificky ma vyssiu zrazanlivost krvi tj nabeh na tromby, preto by mali mnohi pouzivat tieto bezpecne enzymy cely zivot, aby sa vyhli takej tragickej udalosti ako zomriet uplne zdravy na malicku zrazeninku krvi v mozgu alebo vencovych cievach na srdci.