Hypománia, hysteriónska porucha

Príspevok v téme: Hypománia, hysteriónska porucha
CaraJac

Mám pocit ze kamarátka má niektorú z týchto porúch.
má ich príznaky
sama mi na zaciatku ako sme sa spoznali povedala ze mala tazke detstvo (asi zaklad pre psych. chorobu), .neskor som sa dozvedela ze chodi psychologicke ( tiez mi napadlo ze bezdôvodne psychologicke nikto nechodi, nejaky dôvod ma isto).. a ma neskutocne velke sebavedomie, nevidi svoje chyby. strieda priatelov... nepotrebuje vela spanku, jedlo jej tiez az tak nechyba, ma vela energie. charizmu ktorou si ziskava ludi. je az nadmieru pozitivna a ma povznesenu naladu. stale je šťastná a vidí všetko krásne, zaujima sa o duchovne veci. v ničom nevidí problem. s ludmi z minulosti ma zle vztahy. vidím ze si niektore veci a udalosti vymysla a dotvara vo svoj prospech- .ale zaroven lahko nadväzuje nove vztahy. casto reaguje podrazdene ked sa jej nevyhovie . nema problem s myslienkami. dokaze ich vyjadrit mudro, pohotovo, aj v umeni vynika, je hudobne talentovana.. ako sa k nej zachovat a neublizit jej a dat jej nejako malo najavo chorobnost jej spravania aby sa trosku pozrela na seba ? a zacala brat ohlad aj na druhých .. je to niekto kto sa vyzna v tychto chorobach a vie mi poradit ?

CaraJac

myslím ze pred rokom zacala. ale neviem povedať či už predtým chodila ale viem že hladala psychologičku, je mozne ze sa jej zhorsil stav .. lebo si myslím že dovtedy bola celkom aj ok ..že pred rokom sa divne začala správať ...

Snubenica02

Hm. No jo, hypomania nie je velmi nebezpecna, to uz s maniou by sa malo nieco robit.
Neviem, co s nou. Mala by sa z toho vyhrabat pomocou terapie, to je urcite pravda. Napokon, moja kamoska i ja si terapiu veelmi pochvalujeme. Ako dlho chodi k tej psychologicke?

CaraJac

ografologii.blogspot.sk ked citam toto , tak to na nu sedi uplne dokonale

Presentuje se jako ušlechtilá povaha, vysoce pravdomluvná a morální.

presne aj toto na nu sedí

CaraJac

ja som jej uz povedala ze tusim co jej je. a zapierala..cize ak hovori ze nema taku diagnozu a ze to prvy krat pocuje . urcite ju ma .. chorý clovek si nikdy neprizna ze je chory.. poznam osobu s diagnózou schizofrénia.. ktora ked ju niekto upozorni ze si vymysla reaguje tak ze je to realita, urcite to nie je v tej chvili jej choroba.. poznam nejake tie osoby s diagnózou anorexia.. a tie si tiez nepriznajú ze chudnú.. radsej budú zapierať .. a ked uz 30 kilova anorekticka mi raz povedala ze "ona žerie aj za troch" :) tak asi na tych psych. chorobach nieco bude... vsetky su rozdielne .. priznakmi. ale jedno je spolocne... nikdy si neuvodmia, nepriznajú svoju diagnozu a chorobnost svjich nalad.

ved ona chodí psychologičke.. a dospela som k tomu ze má tú chorobu aj preto. ze pri hypománii sa pise ze clovek este moze fungovat normalne. pracovne a tak.. ze ho to nejak neobmedzuje. a ze staci iba pomoc psychologa.. tak asi ma nejaky takyto typ choroby ak nepotrebuje psychiatra este. nieco nie az tak zavazne.. neohrozuje az tak okolie, ani seba . mozno to bude ta histrionska porucha. som na vazkach. lebo aj to suvisi s egom. a ona má práve strasne velku charizmu, zvodnost.. aj flirtuje . velke ego, sebavedomie, myslim ze je aj dost lahko ovplyvnitelna v niektorych chvilach.vymysla si vo svoj prospech,často ti dokáže povedať pekné slová s ironickým podtónom.. a tiež je jej správanie iné na verejnosti a inak sa správa v súkromí.. na verejnosti medzi neznámymi sa tak chorobne neprejavuje ako ked ju uz poznas par rokov ..

Snubenica02

Uhm. V kazdom pripade jej dg. urci len odbornik, ale ako tak uvazujem, asi by bolo nelahke dotiahnut ju k nemu.

CaraJac

nemam pocit ze by taka bola cely cas. podla mna ma aj take nalady kedy nie je ok. vtedy je skôr arogantna k ludom a citim to z jej spravania ze nema prave svoj den.je taka smutnejsia akoby oproti tej povznesenej nalade. aj ked sa to snazi mozno zakryť.

Snubenica02

Dobry pristup :) Ocenujem.
Je takato cely cas? Ako vravim, snad nie je mozne byt hypomanicka ci manicka stale, i ked bipolarka I. typu sa prejavuje viac maniami.

CaraJac

m8- ako som napisala vyssie. ja chcem toho cloveka chapat, respektovat a poradit sa. predtym ako niekoho vyselektujem zo zivota. nechcem konat unahlene . a nemusi sa so mnou o tom bavit. ale chcem vediet priblizne aspon co sa deje s clovekom na ktorom mi zalezi.

CaraJac

no vsak ani ta moja kamaratka nespi. a tiez tuzi byt stredobodom pozornosti. ked ona spravi chybu tak si ju neprizna ani za svet. chybu hlada vzdy inde len nie v sebe . tiez sa smeje aj na tom co vobec nie je smiesne. to by si musela vidiet. ale keby ze to jej spravanie je v normale tak tu nepisem. len to si vsimnes. ked uz niekoho poznas. ze nieco nie je ok...a ked mas niekoho rada tak sa zaujimas co s nim je .tuzis mu pomoct. i ked asi s psych. chorobou tazko niekomu pomozes ale aspon respektovat a pochopit. a precitat si nieco o jeho probleme, poradit sa ..lepsie je mat nadhlad ako niekoho dopredu vyselektovat zo zivota bez blizsich info.

m8

a mas prinutene sa s nou bavit ked ti vadi ako sa sprava? a ked chodi k psychologovi, tak asi ma nejaky problem len asi nema zaujem s tebou o tom debatovat..