O chvíľu idem na strednú a veľmi ma niečo trápi

Príspevok v téme: O chvíľu idem na strednú a veľmi ma niečo trápi
15

Budem prváčka na strednej, noví ľudia, noví učitelia... Problém je v tom, že znova budem prežívať to, čo som prežívala na základke. Urážali ma preto, ako vyzerám, a preto ako sa správam- som introvertka a bola som v triede jediná tichá. Za to sa mi smiali, ale to sa dá zmeniť, budem sa o to pokúšať, ale problém je v tom, že som veľmi škaredá. Smiali sa mi preto, ťažko som si hľadala kamarátky pre môj výzor a určite to tak bude aj na strednej. Nechcem trpieť ďalšie štyri roky, už teraz sa modlím, nech stredná škola čo najrýchlejšie ubehne.
Mám otrasné riedke vlasy, škaredú tvár ako fajčiar. Proste takú zvláštnu pleť, veľký nos a navyše sa v lete dosť rýchlo opálim ale to sa mi vôbec nehodí, lebo som škaredá čierna. Navyše mám ešte na čele mierne vrásky. Cítím sa otrasne, som dosť vychudnutá aj keď jem stále, ale pribrať sa mi nedá. Skúšala som sa malovať, ale vôbec to nepomohlo. Aj tak vyzerám stále zle. Prečo je to tak? prečo sa niekto narodí prirodzene krásny, ľahko si nájde priateľa, kamarátov,... a škaredí? :( čo mám robiť? ako sa mám s tým zmieriť? veľmi sa bojím, keď začne škola. Navyše som si pozerala na stránke školy nových spolužiakov, na fb som si pozerala ich fotky- iba dievčat a všetky sú pekné. Úplné všetky, a ja? :(

D0minika

Nechcela som to písať, ale vieš čo, tiež som si o sebe myslela, že som strašne škaredá, že sa nikto nebude so mnou chcieť na tej strednej baviť. Moje sebavedomie bolo na nule. !ALE! prekonala som sa a začala som brať seba samú taká aká som a začala som sa mať rada.
Je to len tvoj vnútorný pocit, že si škaredá. To, že tak vnímaš sama seba neznamená, že ťa tak budú brať aj ostatní! Samozrejme, že keď sa budeš tváriť mrzuto a nikomu sa neprihovoríš, tak sa nečuduj, že ťa budú vnímať ako smutnú a tichú osobu.
Čo tak sa prekonať a prihovoriť sa im?
A vieš čo? V triede sa viac bavím s chlapcami ako s babami! A vďaka čomu? Prihovorila som sa a spravila tak prvý krok !
Mám akné, mám nejaké to kilečko hore, ale tým ľudom to nevadí.
Stále si myslíš, že kamarátom záleží na výzore?
Kamaráta si nájdeš určite, nemaj boja a kamošku tiež. Mám v triede aktuálne dve najlepšie kamošky.
A ver, že kamarátom na výzore nezáleží.
Tak sa prestaň ľutovať, si aká si, maj rada samú seba. Len to ti pomôže.

Lola033

Na vlasy môžeš skúsiť Pantene Pro penu na jemné vlasy, na tomto obr. prvé z ľava: 2.bp.blogspot.com To sérum v strede neodporúčam, síce to tiež nejaký objem vytvorí, ale pri česaní si vyčešem veľa vlasov, keďže to tak stuhne a zle sa to rozčesáva. Tá pena je úplne najlepšia.

Nastrieka sa to na vlasy, mokré alebo aj suché. Nechá zaschnúť, prečeše. Ja mám tiež riedke vlasy a toto je jediný prípravok, čo mi na to pomohol. Keď ma takto videla prvý krát mama, akú mám zrazu hrivu, hneď sa ma pýtala, čo to mám, že mám zrazu tak husté vlasy. Ja som v minulosti skúšala aj trvalú, bola to blbosť, nepomohlo to, zničilo mi to vlasy.

Lola033

Dievča zlaté, tvoj zrejme jediný problém je, že máš nízke sebavedomie. Určite nie si škaredá, len sa vidíš v tom najhoršom svetle a všetci ostatní sa ti zdajú krajší ako si ty. Ale to je len tvoj pocit. Ver mi, viem o čom hovorím, lebo sama som bola taká istá. Uzatvorená do seba, tichá a zakomplexovaná. Bola som presvedčená, že všetci sú krajší odo mňa, že som strašne škaredá. Koľko krát som si hovorila, že jak by som bola rada, keby som vyzerala aspoň normálne. Nemusela by som byť krásavica, ale aspoň priemer. Až neskôr som zistila, že to všetko bol len môj pocit. Ja som v skutočnosti tým priemerom, čo sa týka výzoru vždy bola, len som si to neuvedomovala. Mama si zo mňa dodnes robí srandu, že keď som bola v puberte, našla som na sebe 50 chýb, vystrela som ruky a povedala som: "ešte aj ruky mám krivé". Ja som tých 50 chýb na sebe naozaj videla. Veľmi mi pomohlo, keď som mala 16 rokov a na scénu šoubiznisu došla jedna mladá slovenská speváčka. Podľa mňa bola veľmi pekná. Vieš si predstaviť, aké bolo moje prekvapenie, keď ma s ňou začali porovnávať, že sa na ňu podobám. Každému som hovorila, že to je predsa blbosť, jak ma môžu porovnávať s ňou! Ja mám veľký a krivý nos, akné, riedke vlasy, ona má síce tiež redšie vlasy, ale aspoň dlhé, v tvári je krásna, nie vôbec sa na ňu nepodobám. Ale vtedy bola taká mánia, tá speváčka bola veľmi slávna, obľúbená, a mňa v škole prezývali jej menom, na ulici na mňa furt pokrikovali úplne neznámi mladí ľudia jej menom. To bol asi zlom, keď som o sebe pomaly začala rozmýšlať trocha pozitívnejšie, hoci nešlo to zo dňa na deň a trvalo to ešte dlho, ale musím povedať, robilo mi fakt dobre, že si ma mýlili s tou krásnou speváčkou. Postupom času, ako som dospela moje sebavedomie stúplo a dnes, keď sa pozriem na svoje fotky z obdobia dospievania, tak tak nevidím strašidlo ako som sa videla vtedy, ale mladú a vcelku peknú tínedžerku, hoci nie nejakú vyslovene krásavicu. Ten nos ale nebol až tak veľký a krivý, ako sa mi to vtedy videlo a ani to akné nebolo až tak zlé, aby bolo na fotkách aspoň trocha vidieť. Akurát je tam vidno, že som bola zakomplexovaná, mám ustráchaný pohľad. Ale inak som vcelku ušla. Myslím, že u teba by bolo dobré, keby si začala navštevovať nejakú dobrú a milú psychologičku. Určite to neber v zlom, psychologička nie je lekár a už vôbec nie cvokár, je to niečo ako tvoja dobrá kamarátka, akurát že je vysokoškolsky vzdelaná a vie ti veľmi dobre poradiť. Ja som začala navštevovať psychologičku až keď som mala 20 ale musím povedať, že mi veľmi pomohla. Hoci tiež to samozrejme nebolo zo dňa na deň. Ale keď som od nej išla, mala som pocit, že sa vznášam, lebo ma vždy naplnila pozitívnou energiou. Myslím, že u teba by bolo dobré, keby si spolu so psychologičkou prišla na to, čo je dôvodom tvojho nízkeho sebavedomia. Lebo nejaký dôvod to iste má. U mňa to bolo zrejme tým, že som mala ťažké detstvo, nebola nikdy chválená, len kritizovaná a bitá.

Aliii133

Ešte chcem dodať, že tvoja otázka prečo sa niekto narodí krásny a niekto škaredý nie je vôbec na mieste.
Prečo sa niekto narodí postihnutý a niekto zdravý ? Bud rada za to čo máš dievča. Táto sebaľútosť ťa prejde keď si uvedomíš čo je v živote podstatné.

Aliii133

No, je jednoduchšie ľutovať sa a nič neskúsiť. Zavrhovať všetko už dopredu. Ved som škaredá, kto by chcel škaredú kamošku ? Kto bude mať rád škaredé dievča?
Jediné čo je na tebe škaredé je tvoj obraz o sebe. Je fakt škaredý, vážne hnusný. A ľudia si to všimnú. Nikto ťa nebude ľutovať dievča zlaté. Budú ťa ignorovať.
Je úplne jedno či máš jedno oko, dva zuby a tri vlasy. Podstata je aká si.

To kto si nie je tvoj vzhľad. Nie si váha alebo farba tvojich vlasov. Nie si meno alebo vrásky okolo očí. Si každá kniha, ktorú si prečítala, slovo ktoré si povedala, úsmev ktorý sa snažíš skrývať, pieseň ktorú spievaš keď vieš, že si sama. Si všetko v čo veríš, budúcnosť o ktorej snívaš...
Si vyrobená z toľkej krásy, no takmer si nato zabudla keď si sa rozhodla, že ťa bude definovať všetko čo NIE SI..

Lenna

ahoj az moc sa podcenujes zakladom je aby si sa mala rada taka aka si aj ked sa samej sebe mozno nepacis vonku su ludia ktorym sa pacit budes..stredna skola je ina ako zakladka pamatam si ze na zakladnej sa robili posmesky aj z najvacsich kravin na strednej skole je to prvy rok este podobne kym tie deti zacnu dospievat a pribudat na rozume ale ver pokial nebudes davat ludom najavo co si o sebe myslis..tak ta budu mat radi taku aka si:)
a pytas sa preco sa niekto narodi prirodzene krasny? nevravim ze kazdy.. ale naco je niekomu krasa ked nema v hlave rozum a srdce na pravom mieste:)

Fleur-de-lis

A čo sa vlasov týka, skús toto: Po umytí si do nich daj dostatok tužidla, prehni hlavu dopredu a vyfúkaj si ich. A keď budú skoro suché alebo úplne suché, sprav si takýto drdol, ako je vo videu, vyfénuj ho najprv teplým vzduchom, nechaj si ho nejakú hodinku na hlave a potom rozpusť vlasy. Dostanú tvar a objem a nebude vidno, že sú riedke. Ak budú stáť príliš divoko, tak si z časti zopni, napríklad takto: 1.bp.blogspot.com

link na video: www.youtube.com

A pleti neprospievajú jedlá ako sladkosti, chipsy a podobné, sladké mlieko (nemyslím osladené, ale klasické krabičkové mlieko), biele pečivo...
Každý takéto jedlá znášame rôzne. Niekoho organizmus zdedil genetiku, čo si s tým poradí a u niekoho sa to prejaví na zhoršenej pleti, lupinách, suchých vlasoch, lámavých nechtoch, niektorých chorobách...

Fleur-de-lis

Filip TT ti to dobre napísal. Je pravda, že ľudia majú tendenciu najprv posúdiť sympatickosť človeka podľa vzhľadu, ale tam to nekončí. Ak budeš priateľská, usmeješ sa na nich, tak nikto nebude riešiť vzhľad. Minimálne v kamarátstvach nie.
A mám rovnakú skúsenosť ako Dominika. Na základnej bolo zopár spolužiakov, čo si na nich druhí radi "zgustli" ale na strednej už nie. Tvorí sa nový kolektív, ľudia sa spoznávajú, sú o niečo rozumnejší ako na základnej...
A po tretie, úprimne, nepoznám vyslovene škaredého človeka. Každý má v sebe niečo, čo je pre druhých lákavé. Či je to úsmev, hlas, pohľad, úprimný záujem... A potom ide aj o subjektívnosť. Niekomu sa páči to a inému niečo iné (veľký nos, malý nos, úzke pery, plné pery...).
Máš o sebe teraz veľmi nízku mienku, lebo si si správanie spolužiakov vysvetlila tak, že to musí byť na 100% pravda, že si "celá zle". Pravda je ale bohužiaľ aj to, že ľudia, asi najmä deti, sa veľmi radi chytia nejakej jednej veci, čo sa dá zosmiešniť a potom to už ide... Druhého zosmiešňovať prináša niektorým ľuďom pocit, že sú lepší, že oni za niečo stoja... Zosmiešňujú, lebo sami v sebe nemajú istotu...
Že si sa ale stala ty tým terčom, nemusí znamenať, že si naozaj taká hrozná. Každý máme kopec nedokonalostí. Tebe sa zdá každá budúca spolužiačka krásna, ale ver mi, že skoro ani jedna z nich si to o sebe nemyslí. Lebo ľudia sa na seba radi pozerajú cez také okuliare, čo ten veľký nos ešte zväčšia, a tie krásne oči úplne zakryjú...

Panda ^-^

15 - Tak ti poviem, nie nenajdes si nikoho lebo si ani nechces najst. Len si hladas vyhovorky preco by sa s tebou bavit nechceli a nepripustis ze ludia mozu byt aj iny. Za to, ze zopar ludi v skole sa ti vysmialo kvoli vzhladu musia byt vsetci taky? Nikto nie je uplny krasavec a mne by vobec nevadilo mat za kamaratku nejaku ,,skaredu". Vies kolko skaredych bab som poznala a mali kopu kamaratiek aj kamaratov?

15

Delete pekny pribeh.
To jo, ale bude to tazke. Lebo vy co mi tu radite, urcite nieste skaredi, tak neviete ake to je ked vas niekto uraza pre zovnajsok. Rada by som si nasla chalana za kamarata, lebo s nimi by som si lepsie rozumela ako s babami, ale samozrejme aj kamaratku aspon jednu a skutocnu :) Len pri mojej ''krase'' to nepojde, ved ktory chalan by chcel skaredu kamosku?