Lenivý frajer

Príspevok v téme: Lenivý frajer
karin75

Ahojte. Chcela by som si prečítať váš názor na život môjho priateľa. Bude mať 31 rokov, nemá vlastný byt (býva s mamou), rok je nezamestnaný, prácu si vraj hľadá a vo všeobecnosti je to taký leňoch. Mám ho veľmi, veľmi rada, je to dobrý človek, ale pravdepodobne nebude veľmi pracovitý. Sme spolu 8 mesiacov, čo nie je veľa. Všetko nám klape, až na to, že si nie som istá či by bol schopný zabezpečiť rodinu a osamostatniť sa od matky. Čo by ste zvolili vy?

leporelita

no vidíš. aj som si myslela, že je to tak. celá táto diskusia je kvôli tvojmu otcovi. veď ani ty nepracuješ popri škole, iba občas sezónne. ja som popri výške mala stálu brigádu alebo aspoň občasné, kým nebola tá stála. spolužiačka dokonca celé leto brigáduje s výnimkou 1-2 týždňa, keď je na dovolenke a nie je na to odkázaná. vtedy najlepšie uvidíš, ako sa kde pracuje, ako to chodí... naozaj nie je sranda nájsť si prácu. môže ísť do agentúry, kde mu dajú 400 € v hrubom a bude mať prácu hneď, ale toto nikto nechce robiť a nakoniec tam najdlhšie zostanú len tí, ktorí nemajú na výber. nevedela by som si predstaviť tak robiť celý život. čiže musí hľadať, ak chce niečo lepšie. a asi nechceš, aby skončil nespokojný s 330 € mesačne... to je o ničom...

karin75

Máte pravdu. Nechám tomu voľný priebeh a budem si užívať. NAčo sa mám trápiť problémami, kt. mi ešte nerpišli a ja len ešte uvažujem, že môžu prísť. Možno nakoniec to bude všetko inak, alebo s iným človekom. Nechám sa prekvapiť. ˇˇDakujem za všetky komentáre :)

Zlamic

V prvom rade by si mala doverovat svojmu partnerovi. Si este tak trosku naivna, ale to som bola aj ja. Zivot sa neda naplanovat, nalinajkovat. Na Slovensku sa velmi kariera robit neda, budes rada, ak budes mat pracu. Vies, su mnohi, ktori svoj zivot zasvatili studiu, kariere, budovaniu majetku a v konecnom dosledku prisli na to, ze im je to nanic a podstatne je, aby to mali s kym zdielat a mat niekoho, s kym im bude proste dobre. To, co pride v zivote jednoducho prijmi, ci to uz bude skor kariera, dieta, alebo laska. Aby si kvoli svojim planom a snom nestratila nieco/niekoho na kom naozaj zalezi a bol mozno tvoj jediny svetly bod v zivote. Inak povedane, bud spokojna s tym, co mas a co ti zivot ponuka, nechci viac. To viac mozno pride same.

adr1a

Byt. Mne argumenty nedosli. To ty si tu od zaciatku fnukal a nadaval ake su dnes zeny. Tak som ti odpovedala.

Karin. Neries nic zatial. Mas pred sebou este 2r skolu. Dovtedy uvidis ako sa bude priatel snazit. Co sa z vasho vztahu vykluje. Si mladucka. Uzivaj si zatial lasku a studentsky zivot.

karin75

ja som veľmi rada, že ráta so mnou dobudúcna. Dúfam len, že to aj úprimne myslím, nielen, aby som ho neopustila.

A niekto spomenul biologické hodiny, že mám ešte na dieťa čas. Tak rada by som mala prvé dieťa najneskôr v 27 rokoch, druhé do 30-tky a potom s auž celý život naplno venovala práci a kariére.

Zlamic

Vsetko sa da, ked sa chce. Zaklad je praca a to, ze chcete byt spolu. Moznosti su rozne, nie iba vlastny byt. Hlavne v zaciatkoch, byt spolu je najdolezitejsie. Aj v minulosti tak viaceri zacinali, zili napr.u rodicov, nikto nemal zo zaciatku hned nieco svoje.

karin75

Minule som s aho akurát pýtala či by sme išli niekde spoločne bývať, keď skončím školu. Povedal mi, že áno, rád by išiel. V nejakom meste, kde by som si anšla aj ja prácu. Po škole by som s ním išla spoločne bývať, skôr nie, musím byť zamestnaná. Nedovolila by som si od neho pýtať peniaze počas školy. Vydávať sa ešte nechcem, viem, že by to bolo lepšie čo s atýka zdieľania peňazí v domácnosti, ale určite by som rada s ním bývala aspoň rok, aby som zistila či vôbec dokážeme spolu žiť. A na svadbu by sme potrebovali zase peniaze, pochybujem, že rodičia by nám prispeli.

karin75

Áno, mám velikánsku výhodu. Cez leto brigádujem, počas školy nebrigádujem. Ohľadom toho či prispieval doma sa sním ešte porozprávam. teraz by som sním nemala kde ísť bývať a k nim sa predsa nasáčkovať nemôžem a to by som ani nechcela. Rozísť s a s ním nerozídem, mám ho veľmi rada, je to dobrý človek. Na druhej strane stojí rodina, ktorá je proti nemu. Ja to teraz nechám tak, budem s ním naďalej, uvidím aký bude mať prístup k práci, keď nejakú teraz nájde a či budem aspoň chcieť sa osamostatniť a tak.

Lola033

Tak to si ešte mladučká, myslí, že to ešte nemusíš tak vážne riešiť, biologické hodiny ti ešte dlho tykať nebudú. Ak by ste sa s priateľom rozhodli spolu bývať, naozaj by nebolo dobré, aby ste išli k tvojim alebo jeho rodičom, ale aby ste mali niečo vlastné, resp. aspoň prenajaté. Proste aby ste bývali sami. Momentálne to ale reálne určite nie je, keďže ty študuješ a on je nezamestnaný. Tvoj otec by sa nemal starať do tvojho vzťahu, však máš vlastný rozum. Priateľ hovorí, že sa mu niečo rysuje, tak počkaj a uvidíš či si niečo nájde. Môžeš s ním ostať ešte nejaký čas a dať mu čas na to, že keď to s vami myslí vážne, mal by začať starať o vašu budúcnosť a hlavne prestať využívať mama hotel, nájsť si prácu a postaviť sa konečne na vlastné nohy. Ono stáva sa aj to, že muž je naozaj lenivý a skončí to tak, že žena pracuje, musí ho živiť, pričom on sa nepostará ani o domáce práce, lebo to je ženská práca. Tak si dávaj pozor, aby si tak neskončila. Ale zatiaľ je skoro hovoriť, či tvoj priateľ je taký, uvidíš, ako sa prejaví do budúcnosti. Možno sa ešte spamätá.