Úzkostno - depresívna porucha

pupava951

zewa a to co tu uzkost a depresiu sposobovalo bolo psychickeho razu alebo to bola iba nejaka nerovnovaha vyvolana nezdravym zivotnym stylom?

zewa

Intenzivna praca asi 2,5 roka. A 1,5 roka kym som pochopila, ze je to uz fakt dobre a stabilne a mozem sa na seba spolahnut. Ale zalezi na tom, co sposobuje tu uzkost a depresiu. U mna to bolo velmi zlozite. Viem si predstavit, ze to ludia zvladnu aj za ovela ovela kratsi cas.
Lieky musis kazdy den. Inak ti poprve nezaberu a po druhe ti bude fest zle. Takze bud ich ber ako mas alebo vobec.
Je to boj. Nieje to lahke. Ale stoji to za tu namahu. Som rada, ze som sa na to dala. Drzim ti palce a verim, ze to bude aj u teba casom zas dobre :)

zewa

Hladaj toto: Cesta k uvolneniu (hlas Ladislava Chudika). Ja som tie najhorsie chvile pri tejto diagnoze dobre zvladala aj vdaka takejto relaxacii. Plus psychoterapia a lieky. Dnes neberiem lieky ani nechodim na terapiu. Mam sa fajn :) Tak to nevzdaj a tu terapiu urcite absolvuj.

Andrej

Ak si myslis, ze si nasla pricinu, tak ju treba eliminovat alebo najst cestu k absoltunemu zmiereniu (nie potlaceniu).
Ak to nefunguje... mozno nemas tu pravu pricinu... moze toho byt viac.

pupava951

Andrej,

uz som nasla, nevies ty, alebo niekto iny ako da dobre uvolnit z tej uzkosti, lebo ma to dost limituje v beznom fungovani, do vela veci sa musim premahat.

dakujem :D

Andrej

pupava,
uzkosti maju svoju pricinu. pohladaj nejakeho psychoterapetuta a rozpravaj svoj pribeh az kym neprides na pricinu.

Severka

Tie sa necítim akosi dobre. Prišla mi menštruácia v 21 dni a cítim sa nanič. Bolesti hlavy, brucha, nechutenstvo, veľká vyčerpanosť a stále by som len plakala.

Neviem prečo ale v kútiku duše mám nádeje, že všetko zvládnem. Ale bývam vyčerpaná. Diagnostikovali mi aj subklinickú hypotyreózu.

Chronicky stres a strata milovanej osoby ma dala na kolená až tak, že mi to rozhádzalo hormóny a liečila som sa na nervy v nemocnici s liekmi a zistili mi tam aj, že som mala zvýšenú a potom aj zníženú funkciu štítnej žľazy a nadobličkovú nedostatočnosť. 3 krát som bola na EKG mala som nezávažnú arytmiu. A tam povedali, že musia znížiť lieky lebo mi to viac ublíži ako pomôže. Malo to veľmi moc silné vedľajšie účinky.

Potom som sa začala modliť Bohu a veriť. Štítna žľaza s nadobličkami sa mi dala do normálu.

A potom to zase začalo blbnúť.

Dievča viem a chápem ťa ale nepoddávaj sa tomu. Ja hľadám prácu a som s toho na nervy ale verím, že to nájdem.

Viera seba a Boha je najsilnejšia. Lieky nie sú riešením ale treba zmeniť svoje myslenie. Každý máme svoj príbeh utrpenia a radosti. Život nie je krutý a to som pochopila už v stave depky, ale ľudia čo nás obklopujú. Tí nás chcú vidieť na dne svojich síl. Postavme sa im tvárou tvár a usmievajme sa im do tváre akí sme silný. Bojovať, pracovať, milovať, veriť to pomáha prežiť. Buď optimistka. Lieky len zhoršujú stav. Otupujú myseľ a neviem ale dočítala som sa o antidepresívach a antipsychomatikách bližšie a dozvedela som sa, že sú nebezpečné pri dlhodobom užívaní na srdce. Deformujú chlopne tím zabraňujú prekrvenie a zásobenie živín. Tím pádom tie tkanivá odumierajú. Chlopne srdca pomáhajú sťahy srdca. Neviem či to nie je aj šelest. Psychiatrické lieky môžu ublížiť viac akékoľvek lieky.