Rázové vlny

avokimada

na základe tvojej odpovede to vyzerá že nájdem odvahu a skúsim rázové vlny,aspon dúfam že ma to neprejde hi-dám info ako som dopadla a ďakujem za povzbudenie :-)

n.hill

Ešte som zabudol dodať, že pri predposlednom a poslednom sedení to bolelo menej aj na vyšších otáčkach čo bolo znakom toho, že liečba zabrala. Taktiež ešte čo sa pocitu týka okrem "elektriny" je to pocit akoby ti niekto veľmi rýchlo ťukal kladivkom po chodidle.

n.hill

Ahoj, rázové vlny sú experimentálna forma liečby, doktorka z rehabilitačného centra v Košiciach mi vravela, že si počas doby 3 rokov viedla záznam o každom pacientovi ktorý podstúpil túto liečbu a úspešnosť sa rovnala cca 80% respektíve 1 človek z 5 = zlyhanie. Ja sám som to podstúpil, mal som poškodené plantárne fascie na oboch nohách z dôsledku náročnej fyzickej práce v zahraničí (dlhé státie na jednom mieste). Liečba trvala približne 1 mesiac, raz týždenne, tuším šlo o 5 sedení. Dokopy som za to zaplatil 100€, jedno sedenie 20€, jedna noha 10€. Pocit počas procedúry je trochu nepríjemný, elektrizujúci ako by ma kopal prúd. Bolesť prebiehala v závislosti od zvyšovania intenzity prístroja samotnou lekárkou, to znamená, že ti nenastaví prístroj na "level 5" pri prvom sedení, taktiež prechádza prístrojom po celom chodidle, bolesť vzniká pri kontakte s postihnutým miestom a hlavne po jemnom pritlačení na dané miesto, avšak nie je to nič strašné. V mojom prípade nastal úspech, čiže si rázové vlny veľmi pochvaľujem keďže som mal problémy s fasciou viac ako rok. Držím palce.