Vegetarianstvo

Príspevok v téme: Vegetarianstvo
miruska23919

Ahojte :) mam taky problem...asi pred rokom som sa rozhodla prejst na pescetarianstvo,nemala som ziadne problemy,tak som pred polrokom presla na vegetarianstvo..no a tu sa to cele zacalo...moji rodicia to nechcu akceptovat,stale mi dohovaraju,ako skodim svojmu zdraviu a podobne,mama naschval robi k obedu iba jedla,kt.obsahuju maso,takze sa dost casto stava,ze mam k obedu iba suchu ryzu a pod(tymto sa nechcem stazovat,ide mi len o ten princip),dokonca som nedavno zistila,ze mi do jedla na ,,tajnaca,,pridava maso.Ako to riesit?nemam ziadne problemy a vegetarianstva sa vzdat nechcem(rada by som neskor presla na veganstvo).Dakujem :)

jane124

0vecka - niekomu moze vegetarianstvo prospievat a citi sa dobre, tak preco nie. niektorym ludom naopak moze uskodit, lebo nevedia dobre kombinovat potraviny a dopadnu ako ja - s anemiou.
Tu je o tom dobry clanok -odkaz odstránený-

Miruska - co keby si si varila sama alebo pomohla mame pri vareni? ty si zo surovin urobis svoje vegetarianske jedlo a ona pouzije zvysok na jedlo pre zvysok rodiny. nemusis mat len suchu ryzu, vies si ju urobit sama na iny sposob :)

analyn

Vegani

nejedí žádnou potravu, která má živočišný původ, jako je např. med, mléčné výrobky, vejce
Syroví vegani

jsou vegani, kteří mají ve stravě pouze čerstvou zeleninu, ovoce, ořechy a semena
Lakto-ovo vegetariáni

nekonzumují maso, ale mléčné výrobky a vejce ano
Laktovegetariáni

nejedí maso a vejce, ale mléko a mléčné výrobky ano
Ovovegetariánstvi

naopak jedí vejce, ale ne žádné mléčné výrobky a maso
Frutariáni

už patří mezi opravdu striktní vegetariány. Mají povoleno jíst jedině plody, jejichž sběr nezničí rostlinu: ovoce, ořechy nebo semena
Vitariáni

se zaměřují na jídlo v syrovém stavu, protože podle nich zpracování ve vysoké teplotě ničí enzymy a vitamíny. Je velmi podobné frutariánství
Flexitariáni

už maso konzumují, v malém množství drůbež nebo ryby
Semivegetariáni mohou drůbež, ryby a mořské plody, ale zakazuje se červené maso
Pescetariáni

jedí ryby, mléčné výrobky, vejce a med, ale žádné červené maso nebo drůbež
Pollotariáni

si dopřávají drůbež, mléčné výrobky, vejce a med, ale žádné červené maso ani ryby

0vecka

miruska co takto sa s rodicmi dohodnut ze raz za dva tyzdne nejake to meso zjes a inak budes jest bezmesite jedla... ono vegetarianstvo zase az take zdrave neni

vitavi

Jemne mame vysvetli, že ti obmedzenie mäsa pomohlo znížiť cholesterol. Určite i ona má spústu zdravotných problémov pri množstve mäsa a tuku, ktoré jedáva.
Vegetariánstvo treba ovládať, ak ho robíš správne, určite sa lepšie cítiš a budeš vedieť v krízových situáciách to mame vysvetliť.
V každom prípade nesnaž sa prejsť na sladkosti a syry, to by si si nepomohla.