Koniec mileneckemu vztahu

Príspevok v téme: Koniec mileneckemu vztahu
luciy

Ahojte. Po dvoch rokoch som sa prd 3 dnami prestala ozyvat mojmu zenatemu milencovi, ktoreho milujem. Lenze jto nikam nevedie, lebo on stale nevie kedy co a ako..a nie je to tak lahke ako si ja predstavujem. Musim si zamykat tel.do skrine, aby som mu nenapisala, lebo nutkanie hroza. Ako prezit tieto dni? :-((

Filip TT

Ahoj Lucyi, dúfal som, že nepíšeš preto, že Ti je už lepšie. Napíš viac, ako si na tom a čo sa medzitým stalo.

Filip TT

2. Jeho láska k Tebe
Čau Luciy, pýtala si sa, či to z jeho strany bola láska. Vidím to takto:

a) Našiel u Teba alebo v Tebe niečo, čo veľmi miloval. Bol s Tebou veľmi veľa času počas dlhého obdobia a nebol to útek od manželky, ich manželstvo vyzeralo byť bezproblémové. Počas môjho chodenia s manželkou som doslova fičal na jej energii a radosti zo života, bol to môj života budič. Možno takéto niečo našiel on v Tebe, ale to asi Ty vieš, on Ti to možno hovoril.

b) Nebral Ťa ako životnú partnerku. To bola pre neho jednoznačne jeho manželka. O tom svedčia všetky tie prísne bezpečnostné opatrenia, len aby vzťah s ňou zostal nenarušený, aj keď to narušovalo vzťah s Tebou. Keby považoval za životnú partnerku Teba, robil by to opačne. Tá jeho otázka, či človek má vždy nasledovať lásku, svedčí o tom, že si uvedomoval, to čo som písal minule: že životný vzťah je aktom vôle - chcem tohto partnera, aj keď mi okolnosti a city hovoria momentálne niečo iné. Neviem z čoho vychádzalo toto jeho pevné rozhodnutie pre manželku, zdá sa že manželstvo nebolo pre neho posvätné, keď sa dopúšťal nevery v takej obrovskej miere až na úrovni dvojitého života. Skôr to boli praktické okolnosti, nie je jednoduché z ničoho nič povedať do očí manželke, že mám milenku a chcem rozvod, keď to medzi nami klape v normálnych medziach, to chce silný žalúdok, ďalej pokaziť život malému, potom tí veriaci rodičia a dobré meno v okolí atď..

c) Nemiloval Ťa ako človeka. Resp. to čo v Tebe našiel miloval viac ako Teba samotnú. Bol zabehnutý ženáč, takže vedel o čo ide žene a ako čo prežíva. Muselo mu byť jasné, že túžiš po rodine a po tom, aby si bola pre manžela jedinou a pred svetom jeho oficiálnou. Muselo mu byť jasné, že Ťa udržuje v ponižujúcom a bezperspektívnom postavení. Obetoval Ťa však, aby dostal to, čo na Tebe miloval. V podstate čím viac si sa snažila, tým väčší dôvod mal Ťa v jeho sieti udržovať. Kvôli tomu, čo na Tebe miloval obetoval vernosť manželke a Teba ako človeka. To je na ňom to chrapúnske. Otázka je, či to tak mal v pláne od začiatku, alebo sa k tomuto stupňu neempatie prepracoval postupne. Neviem. Aspoň v tej poslednej SMSke Ti mohol napísať, že je mu všetko ľúto a želá Ti všetko dobré do ďaľšieho života, ale zas písal len o sebe...

Filip TT

Ak si toto prijala za "múdre" tak sa Ti podľa mňa podstatne zjednodušuje úloha. Nemusíš bojovať za to, aby si nemilovala to, čo miluješ. To je dosť nekonkrétna úloha a človek nevie ako na to. Kdežto úloha aby som sa vzdal nároku, je celkom konkrétna. Môžem za to bojovať tým, že keď ma napadne že ho chcem, postavím protimyšlienku: Vzdávam sa ťa a želám Ti pekné manželstvo s Tvojou manželkou. To postupne dostaneš do krvi - ak to naozaj chceš.
Keď budem mať trochu času a pokoja napíšem Ti aj o jeho láske.

luciy

Ahoj Filip. To si mudro napisal, ale musim na sebe este velmi popracovat, aby som sa dostala do stadia, ze budem citit akusi bratsku lasku a zelat mu spokojne manzelstvo. Moje pocity su jak na horskej drahe. ale ja verim, ze po case (dlhom case) pride aj to.

A ta jeho laska ku mne? bOLA?

Filip TT

Luciy tak som sa dostal k tomu, aby som Ti napísal, to čo som avizoval. Je to niekoľko poznámok k tomu, čo si zažila a zažívaš. Cieľom je pomôcť Ti všetko v sebe upratať, lebo z vnútorného poriadku pramení pokoj a radosť. Nerobím si patent na rozum, je to môj pohľad.

1.Tvoja láska k nemu
Hneď skraja treba povedať, že láska manželského typu je akt vôle. To, že si partneri rozumejú, že im je spolu dobre, že sa fyzicky priťahujú, je to, čo je na vzťahu krásne, to, že sa partneri CHCÚ je to, čím je ten vzťah môže byť trváci na celý život. Ak by bol môj vzťah založený na tom, že si rozumieme, môže sa stať, že je nejaká vec v ktorej si s manželkou nerozumieme a stretnem ženu, s ktorou si v tom rozumiem a náš vzťah tým skončil. Ak by bol môj vzťah založený na tom, že cítim emocionálnu lásku k manželke, tak sa môže stať, že v období, keď emocionálnu lásku necítim, ten vzťah skončí. To, že vzťah prežije aj obdobia, keď lásku nie je CÍTIŤ a stretnutia s inými potencionálne vhodnými partnermi robí vôľa, rozhodnutie. Mladé kresťanské rodiny utvárajú tzv. spoločenstvá, sú si bližší a zdieľajú sa v dobrom aj zlom. V našom spoločenstve si tie iné manželky vážim a mám ich rád, moja manželka mi aj povie, v čom je ten ktorý manžel z nášho spoločentva lepší odo mňa ale aj tak povie, že Ty si pre mňa ten pravý, ty si ten, koho chcem a nikoho iného nechcem. Mne to stačí, lebo aj sám objektívne vidím, v čom sú kvality tých iných manželov. Máme s radi súrodenecky, tešíme sa, keď iným to ich manželstvo klape.
Myslím si, že vyslobodením pre Teba je nadobudnúť k Tvojmu bývalému milencovi tento vzťah. To, že ste si rozumeli a páčil sa Ti, s tým asi nič moc nenarobíš, to môže byť jednoducho pravda. Spôsob ako vystúpiť z toho vzťahu je, že sa vôľou vzdáš nároku na neho a budeš mu želať pekné manželstvo. Zostane Ti láska súrodeneckého typu, proti ktorej nemusíš nič robiť. Svoje rozhodnutie „chcieť“ si necháš pre niekoho iného...

Ešte mám poznámky k jeho láske k Tebe...

sewie

Praha, hej:) ale v Prahe je fajn, aj kopec peknych milych chlapov :P a slobodnych:P a samozrejme aj ine zabavne ci relaxacne aktivity...