Ako casto vam vyhovuje milovanie v dlhodobom zvazku?

Príspevok v téme: Ako casto vam vyhovuje milovanie v dlhodobom zvazku?
dalsi

Aku mate sexualnu potrebu /ze vam staci/ v manzelstve, ci dlhodobom partnerskom zvazku - co sa tyka milovania, sexu ? Preskocme teraz take frekventovanejsie obdobie, ked sa dvaja poznaju kratko /vtedy to byva intenzivne/ a pozrime sa na to s odstupom 1,2,3,5-10,15-20, ci viac rokov ?

Mame so zenou diametralne rozdielne sexulane potreby a snazim sa dojst na to, kto z nas to prehana. Tak ma zaujima, ake je to bezne inde... a ci vam to tak vyhovuje, pripadne ako to riesite. Ci uz na toho druheho nemate chut, alebo chut mate, ci vam chut este rastie, atd.

Prosim nech nepisu ludia, so vztahmi pod 1 rok, alebo vztahmi na dialku, ani specificke manzelstva-zvazky, kde partner chodi prec na tyzdnovky, byva dlho z domu.

anjelik *

Môj veľmi obľúbený *priateľ* z tohoto fóra, Filip..nepochopil jedno moje vyhlásenie. Možno keď si bude ďalej čítať tvoje príspevky, pochopí. Že o čo vlastne šlo. :o)
Že veľakrát nám nejde o pomoc, o radu, o úprimný záujem o toho druhého, ale dominantne svojim spôsobom napĺňame svoju potrebu po prejavení sa, potrebu komunikácie s tými druhými. Môžme mať donekonečna klapky na očiach, že nie, my sme dobrí, my chceme pomáhať, my chceme poradiť, my chceme radu...ale raz asi treba aj dospieť. Nie je na tom nič zlé, ďalší, že sa stále znovu a znovu verejne uisťuješ, že je všetko v poriadku, že tí, čo radia ústup, sú zbabelci a ty to vidíš správne. Vidíš to len tak, na aké rozhodnutie máš. :o) Že si si ale neni až tak úplne istý, je jasné každému, inak by si to dokola neomieľal. :o) To je dôvod, prečo ti nikto nevie poradiť. Lebo ty si už rozhodnutie dávno urobil..a potrebuješ len publikum, ktoré by ti zatlieskalo a tým ťa podporilo, lebo sám si príliš slabý, aby si niesol dôsledky toho rozhodnutia. :o)

Slobodna

Ano, niekedy sa tato rada zneuziva a aplikuje univerzalne na vsetko, no niekedy je jednoducho nevyhnutna, ako v tvojom pripade.
Ja som z polovice tiez ekonom a viem, ze zivot ani ekonomia nie je krivka, ale kolobeh davania a prijimania. Trh je predsa o dopyte a ponuke. U teba je len dopyt, ponuka ziadna.
Niekedy mam pocit, ze ty svoj problem ani riesit nechces.

dalsi

Neda sa povedat, zeby som bol nestastny. To je silne slovo. Len nie som taky stastny, akoby som mohol byt.

To je ako vrabec v hrsti, VS holub na streche :-D

Druha vec je, ze ak je vztah iba o dvoch /bez deti/, tak sa riesenia daju robit rychlo. Akonahle mas deti, ste rodina. A ja nemienim ublizovat sebe, ani zene a hlavne dietatu tym, ze nad zaujem rodiny povysim svoje libido.

Vies - kazdy vztah ma svoje mantinely, ktore si urcuje kazdy z dvojice. Pokial sa v tychto mantineloch drzime, sice len okrajovo, je to este OK. Horsie je, ked sa uz prekrocia hranice... Potom to byva rychle. Zatial sa neprekrocili, ale clovek niekedy musi druhemu pristrihnut kridelka, aby nevyskakoval viac, nez je treba :-D

Tak ako sa menia ini ludia, menim sa aj ja zo zenou. Niekde som cital, ze raz za 7 rokov, prechadza v kazdom cloveku nejaka zmena v organizme, zmena hormonalna, zmena chuti, myslenia atd.

Ak by som to zobral ako ekonom, prirovnajuc zivot ku krivke trhu, tak zivot je tak isto striedanie cyklov. Raz sme hore, raz dole, ale vacsinou bud klesame, alebo stupame.

Vzdat sa, vykaslat sa na cloveka, to je dnes take moderne... Ale nie som uz pubertak, nemam taku horucu hlavu, aby som to tak riesil. Som otec a mam svoje zasady. Tak sa radsej nevzdavam a skusam, skusam, skusam ... :)

Inak, rady moc ani pocut nebolo, okrem tej typickej rady tohoto fora a dnesnej doby. Nepaci sa - rozidte sa. Velmi univerzalna rada na vsetko.... :-DDD

Slobodna

Vela otazok a neodpoviem ti na vsetky.
Asi budes prekvapeny, ale neiniciovala som ho ani raz.
Ja mu neradim vobec nic. Mnohi sa mu snazili poradit, ale on kazdu radu odmieta. Mne je to jedno, ci to vyriesi, alebo nie.
Pozri, ty si to pochopil a vyriesil. U teba nechapem ten problem s buducnostou.

zvedavy987

slobodna a dalsi

Ako dlho uz navstevujete toto forum? Ja cca treti tyzden.
A co tu robite? Snazite sa odpovedat? Dostat odpovede? Sledovat diskusie? Nieco ine?
Ja tu sledujem diskusie a znazim sa pochopit aky som a aki su ini ludia.

@Slobodna uz si viackrat iniciovala rozchod z dlhodobeho vztahu? Kedze to radis, tak tipujem, ze ano. Iniciovala by si ho aj keby si bola v Dalsieho situacii?

Slobodna

Ty sa stale tocis v kruhu a pokial z neho nevystupis, nikdy stastny nebudes. Nikde nemas predsa zaruku, ze s danym clovekom budes navzdy. Casto sa cesty partnerov rozidu, z rozlicnych pricin, nie iba kvoli libidu. Mozno si raz najdu cestu k sebe a mozno nie. Zivot je zmena. Nezijeme a nie sme ani my sami, cely zivot rovnaki. Menime sa, ak sa partneri nemenia spolu, rozidu sa. Tvrdosijne to odmietas pochopit. Podla mna mas masochisticke sklony. To je ako by si odmietal vyletiet z hniezda, opustit rodicov, ale raz to urobit musis a zit vlastny zivot, alebo zotrvavat v praci, ktora ta ubija. Vela Slovakov to robi, len sa stazuju, ale zmenu odmietaju.

dalsi

slobodna - okrem toho zabudas na jedno. Ze aj s inym partnerom, sa moze stat po case uplne to iste. Libido klesne. Clovek sa vie vsetkeho opakovaneho prejest.

Slobodna

Nie dalsi, to netvrdim. Ale ak vyskusa vsetky moznosti, tak je asi cas uvazovat, ci by kazdy nebol stastnejsi s niekym inym. Mozno aj ta zena s muzom, ktory by jej vyhovoval. Tvrdosijnym odmietanim reality nerobi nestastnym len seba, ale aj zenu, dieta.