Som frigidná alebo čo mi je? Ako to prekonať?

Príspevok v téme: Som frigidná alebo čo mi je? Ako to prekonať?
Kami47

Dobrý deň, mám skoro 20 rokov a nikdy som nemala sex. Ano, viem- je to normálne a vôbec to nepovažujem za niečo zvláštne v mojom veku- aj keď väčšina už mala ale ide o to, že ja neviem či vôbec niekedy budem pripravená :/ S chlapcami mám minimálne skúsenosti .. bozkávala som sa 2x .. a vôbec si neverím. Moje telo by možno aj niečo chcelo, ale vždy, keď sa naskytne príležitosť zblíženia vycúvam... V mysli mi prebehne asi milion veci ako napr. nebudem dosť dobrá, neviem sa ani poriadne bozkávať, nechcem nič pokaziť,strápnim sa, nie som pekná, bojím sa atd..najviac nechcem byt sklamanie pre chlapca .. V spoločnosti ľudí nie som vôbec hamblivá, viem sa zabaviť, viem aj zabaviť ludí .. je to vpohode .. no pri chlapcoch som akási "nedodknutelná" .. Pravdepodobne mám komplex z detstva, kedy sa mi posmievali ako vyzerám.. Nie som bohvieaka kraska a vždy ked teraz niekto o mňa prejavý záujem, nechápem - ako ma može niekto chcieť, mať o mňa záujem ..?... a preto sa aj hanbím .. nemám skusenosti a inak ako s muzom ich asi ani nenaberiem .. ale ked ja to asi nedokoazem .. odhdit tie zabrany a hanblivosť v tomto smere.. Nedávno som spoznala chlapca a aj on sám vycítil, že som panna .. spýtal sa ma to a ja som mu povedala pravdu..Povedal mi, že je to na mna vidno, ze nemám rada dotyky (nebolo to zas ani úchylne) atd.. že to proste vidii, že sa hanbím alebo bojím .. inak bol zlatý.. ... Tak toto je moj problém a prosím vás o rady ako to prekonať.... Možno mi napíšete že ked stretnem toho pravého bude to iné ale prosím vás aj o praktické rady .. hocico co by mi pomohlo :/ :) Dakujem krásne a ospravedlnujem sa za chyby :)

hladajuca123

Ahoj :)
Poviem Ti, ako to bolo so mnou :)
Do 21 rokov som nemala chlapca, nemala som ktovieaké veľké sebavedomie, nemala som žiadne skúsenosti ani s bozkávaním, tobôž s niečím viac.
Zrejme preto, že som nestretla nikoho, kto by ma zaujal natoľko, že by som chcela vzťah, som nemala žiadnu potrebu po dotykoch a myslela som si, že je to niečo netypické, že som zvláštna a že s tým bude v budúcnosti problém. No keď som si pred cca rokom našla prvého chlapca, zistila som, že som sa mýlila a celá tá moja nedotknuteľnosť pramenila z toho, že som k sebe chcela pustiť až toho, s kým sa cítim naozaj príjemne a bezpečne :)
Takže určite sa neboj, keď stretneš správneho chlapca, pôjde to ľahko a byť v jeho blízkosti Ti bude zrazu prirodzené. :)

knihamudrost

Vobec niesi frigidna len nemas taku potrebu sexualnu. Kazdy clovek ju ma inu. NIekto viac a ten sa nazyva hypersexualny co nieje dobre lebo casto taki ludia su aj promiskuitni a sex vyuzivaju len na uspokojenie svojich pudov. a ini maju nizky sexualny pud co vobec nieje na skodu lebo im hrozi nizke riziko nakazenia sa nejakou pohlavnou chorobou. To je ako s chutou do jedla. Niekto ju ma velku a iny malu. Alebo ako s chutou ucit sa. NIektom sa uci rad a stale a ini voli radsej zabavu. Proste kolko ludi tolko chuti na sex. Vobec niesi ani vadna ani chora. Take dievcata sa v dnesnej spolocnosti cenia. Samozrejme ak si v tej spravnej spolocnosti a nie medzi nadrzanymi nizkopudovymi "zvermi" ;)

Filip TT

Prežívaš také milé krehké obdobie, ktoré môže človek zažiť vo svojom živote len raz. Doprial by som Ti aby si cez neho prešla s chlapcom, ktorý bude Tvoja životná láska a budeš sa pri ňom cítiť prijatá, milovaná a vytúžená.

A neboj, chlapci sa cítia oveľa neistejšie, lebo od nich sa čaká aktivita. :)