Lieky proti depresiam

Príspevok v téme: Lieky proti depresiam
michi224

Dobry vecer, chcem sa spytat, ci ked chcem lieky proti depresiam, alebo ze chcem zvysit ten hormon serotonin mam ist za svojou doktorkou, alebo za psychologom?moze mi ich predpisat aj obvodna doktorka , ci nie? A neviete este ked chcem ist za psychologom, ci potrebujem nejaky papier od obvodnej doktorky, tak ako ho treba aj na ine vysetrenia? Napr. Alergo, kozne atd. Dakujem za odpovede.

vitavi

Ak máš vzťahy v poriadku, pomôž si tak, že vylúčiš všetky zahlieňujúce potraviny a sladkosti.
Zahlieňujú hlavne mliečne výrobky a mlieko a tuky.
Zaraď potraviny s vlákninou, tie, ktoré stabilizujú hladinu cukru v krvi a svieže zeleniny.
Prečistíš sa, prejasní sa ti telo a myseľ a pocitiš nával sviežosti a radosti.

michi224

Netusim, nepoznam odpovede na tie otazky, ja len dufam ze cim skor sa to z tela dostane prec. A lasku a porozumenie a vsetky tieto veci citim od svojho priatela, aj ja mu to opatujem. Len stale citim ten strach a paniku nech som akokolvek stastna. Neviem tie pocity tak opisat. Uvidime co sa zmeni, ale hak uz brat nebudem nikdy.
A priatelovi som nepovedala co mi to robi, len to, ze to je pravdepodobne z hak. On si len mysli, ze som sa zmenila naladovo to je vsetko.
Je niekomu tazke vysvetlit ze to moze vsetko sposobovat obycajna antikoncepcia. Kazdopadne, dakujem za rady a nazory.

luciano

V každom prípade navštív psychiatra. K nemu nemusíš mať doporučený lístok od obvodného. Depresia je vážna choroba a treba, aby ju liečil odborník.

zewa

Ked chces, aby ti psychologa hradila poistovna, musis mat vymenny listok od obvodneho alebo od psychiatra (zeny aj od gynekologa mozu mat).
Obvodny ma obmedzene moznosti. Niektore moze predpisat aj on. Psychiater ma toho na vyber viac. Psycholog nieje lekar, a teda nemoze predpisat lieky.

cuketka

K psychológovi (nepredpisuje lieky) žiadny papier nepotrebuješ, na nete si môžeš nejakého vybrať, podľa miesta, recenzií, sympatií. Niektoré lieky predpisuje obvodny, niektore len odborny lekar. Nestracaj cas...